120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Filtrujte danou kategorii

Velikost
Více... Méně
Značka
Více... Méně
Multipack
Více... Méně
Barva
Více... Méně
Česká značka
Více... Méně
Materiál
Více... Méně
Typ
Více... Méně
Ostatní
Více... Méně
Filtr



Nakupujete bio potraviny? Podporujete fair trade prodejce? Snažíte se svět udělat lepším místem pro život? V tom případě by vám mělo záležet i na kvalitě oblečení, které nosíte. Některé oblečení je plné chemikálií a nezdravých látek, které se negativně podepisují nejen na lidském zdraví. Jestliže hledáte oblečení bez chemických látek, chtějte t...



Nakupujete bio potraviny? Podporujete fair trade prodejce? Snažíte se svět udělat lepším místem pro život? V tom případě by vám mělo záležet i na kvalitě oblečení, které nosíte. Některé oblečení je plné chemikálií a nezdravých látek, které se negativně podepisují nejen na lidském zdraví. Jestliže hledáte oblečení bez chemických látek, chtějte to, které se pyšní certifikátem Oeko-Tex Standard. Extra důležitá je garance nezávadného oblečení zejména u dětského spodního prádla.

Co je to Oeko-Tex Standard?

Objevili jste na svém oblečení označení Oeko-Tex a zajímá vás, co to znamená? Jedná se o mezinárodní testovací a certifikační systém pro textilie. Certifikát získají jen textilní produkty, které se vyrábí ze zdravotně nezávadných materiálů. Testování se provádí v 17 zkušebních ústavech, které mají pobočky po celém světě. Kritéria pro testování jsou sepsaná v katalogu, který obsahuje seznam škodlivých látek a nejnovější vědecké studie.
U textilií a dalších materiálů, ze kterých se vyrábí například dámské a pánské spodní prádlo, se testuje přítomnost škodlivých látek. Patří mezi ně pesticidy, formaldehyd, těžké kovy, konzervační látky a barvy způsobující alergii. Pokud se potvrdí přítomnost některé ze škodlivin, výrobce certifikát Oeko-Tex neobdrží. Certifikát se uděluje pouze na jeden rok. Výrobce tedy musí každý rok projít testováním, aby si certifikaci udržel.
Oeko-Text Standard dělí produkty do 4 tříd. Podle toho se přistupuje k testování.
1.       Oděvy pro děti do 3 let,
2.       oděvy, které přichází do přímého styku s pokožkou,
3.       oděvy, které nepřicházejí do přímého styku s pokožkou,
4.       ostatní textilní výrobky.

                                                                                              

Zobrazit více

Top

Nejprodávanější

Nejlépe hodnocené

Nejnovější

Nejlevnější

Nejdražší

1–30 z 892 položek
na stránku
1–30 z 892 položek

100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí