120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

5 otázek, které Vám pomohou se zbavit starého oblečení! #BUĎME #SOUDNÍ

Uveřejněno: 20.10.2017
Kategorie: TOP

Nakupování je zábava, ale jakmile máte ve skříni kousky, které již nenosíte, přichází ten šílený moment, kdy se ho musíte zbavit, protože buďme k sobě upřímní, místa je málo. Je třeba však brát v potaz, že některé modely mají sentimentální hodnotu, proto jsme pro vás připravili 5 otázek, které vám pomohou se rozhodnout, zda je čas se rozloučit.

Jak se zbavit starého oblečení?

1. JAK ČASTO OBLEČENÍ NOSÍM?

Podle statistiky většina lidí nosí 20% svého šatníku 80% času. Lidé jsou tvorové zvyků, takže je zcela normální, že rádi nosíte oblíbené tričko, boty či džíny. A přesně kvůli tomuto faktu se zamyslete, které kousky nejsou ve vaší skříni již vítány. Rozdělte si oblečení na dvě skupiny. Oblečení, které nosíte a naopak oblečení, které nenosíte. Nenošených věcí se jednoduše zbavte, protože věřte mi, vzniklé místo oceníte.

  

2. SEDÍ MI?

Pokud v šatníku uchováváte kousky, které vám dříve seděly, a nyní doufáte, že opět budou, zbavte se jich. Vím, že mnoho lidí tyto kusy považuje za tzv. motivační, ale buď zvedněte zadky a jděte makat nebo si přiznejte, že je čas se přijmout v aktuálním vzhledu. Mějte se rádi a oblékejte se pro nynější časy, protože je absolutně zbytečné vlastnit oblečení, které vám sedělo před pěti lety. Ať už je vám oblečení příliš velké nebo příliš malé, udělejte pá páááá. #sorryNOTsorry

 Jak se zbavit starého oblečení?

3. JE VAŠE OBLEČENÍ ZAŠLÉ A PONIČENÉ?

Ano, vím, že Kanye West a jeho Yeezy kolekce změnila směr módního světa, ale věřte mi, že se přeci jen najde několik rozdílů mezi vašim potrhaným oblečení a zmíněnou kolekcí. Navíc je také třeba zvážit, kam takové oblečení nosíte (práce, setkání, rande). Musíte být soudní. Nechcete přeci, aby na váš někdo koukal skrz prsty a všichni víme, že my Češi to umíme skvěle. Já osobně potrhané oblečení nosím pouze, když jsem ve formě a samozřejmě pro určité situace, což znamená, že ho nenosím vůbec. (smích) O zašlém oblečení doufám mluvit nemusím? Vyhodit nebo z něj udělat pyžamo, ale to jen v případě, že žijete sami a není žádná šance na vztah. #srsly

 

4. NÁKUP NA POČKÁNÍ?

I tohle se stává! Viděli jste obrázek nebo perfektní ukázku oblečení na skvěle vyrýsované modelce, modelovi či panně a tričko bez zkoušení skončilo ve vašem košíku. Doma jste zjistili, že v tom vypadáte směšněji než Mr. Bean a to je mimochodem co říct. Zkrátka a dobře výsledek není tak kouzelný, že? Obchody a paňáci prezentující oblečení jsou přizpůsobeny tak, abyste to chtěli koupit, chápete? Pokud se vám tato situace stala a já vím, že ano, tak nebuďte směšní a nechte takové oblečení jít.

  

5. JAK SE NENOŠENÉHO OBLEČENÍ ZBAVÍM?

Konečně jste se rozhodli, že se s nenošenými kousky rozloučíte, a proto přichází otázkajak?

  • Nejdříve se zbavte věcí, které nemůžou být nošeny vámi ani nikým jiným. Existují kousky, které jsou vintage, ale pak samozřejmě také věci, jež jsou doslova k vyhození.
  • Pokud máte věci, které by slušeli někomu z vašeho okolí, jednoduše darujte, ale pouze v případu, kdy nebude žárlit, že darované věci sedí někomu lépe, než vám. Na druhou stranu na světe existuje mnoho lidí, kteří na hezké oblečení nemají, takže můžete udělat dobrý skutek.
  • Vydělejte si. Prodejte oblečení. Existuje mnoho aplikací či sítí, kde se můžete pokusit oblečení prodat.

Jak se zbavit starého oblečení?

A máme hotovo. Buďme k sobě upřímní, nebojme se změn a užívejme si života bez oblečení, které nám nesedí, ok?

 

AUTOR: Matěj Kašpar

 

Fashiongonerogue

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí