Víkendový výprodej
Doprava zdarma
Víkendový výprodej

Co na sebe prozradil reportér Matěj Smlsal?

Uveřejněno: 06.03.2019
Kategorie: OSOBNOSTI

Máme tady další týden a to znamená jediné - rozhovor se zajímavou osobností. Tentokrát jsme pro vás vyzpovídali sympatického reportéra pořadu Smlsaloviny. Matěj Smlsal nám na sebe prozradil mnoho zajímavých informací, tak se pohodlně usaďte a jděte na to.

Ahoj Matěji, mohl by ses čtenářům Trenýrkárny představit, říct o sobě pár informací?

Je mi 28 let a pracuju jako reportér na iDNES.tv, kde točím pořad Smlsaloviny. Dříve jsem dělal v KFC, v Albertu, na Frekvenci 1, v Hospodářských novinách a na Blesk.cz, kde jsem točil pořad Selfie z Prahy. Loni jsem konečně dostudoval magisterský obor mediální studia na Karlově univerzitě. Před dvěma lety jsem si našel životního partnera Jeníčka. Typický je na mně můj vysoký smích, říkám mu fistulka, dále dobrá nálada za téměř všech okolností a workoholismus. Od 2. třídy hraju na klavír - především skladby od Beethovena, Mozarta, Chopina. Ostatně kdo chce sledovat můj život, stačí si otevřít můj Facebook, jsem pověstný tím, že tam dávám skoro všechno. Jak říká svým přátelům můj partner: pokud o mně chcete něco vědět, podívejte se na Matějův Facebook.

    

Jaké upřednostňuješ spodní prádlo?

Co se týče spodního prádla, názor se u mě neustále vyvíjí. Jako malý jsem nosíval slipy. V pubertě mi to začalo připadat moc dětské, tak jsem si nakoupil volné trenýrky. Jenže to pod kalhotama vůbec nešlo nosit - trencle se mi pořád vysouvaly směrem k břichu, bylo to hrozně nepohodlné. Tak jsem přešel na boxerky. Když jsem ale pak viděl fotky svalnatých modelů ve slipech, tak jsem si řekl: budu nosit slipy! Potom mě hrozně mrzelo, že v těch slipech nevypadám jako ti modelové, ale i tak je už několik let preferuju. Oblíbil jsem si taky jocksy a různé varianty slipů - zčásti síťované, se šňůrkami a podobně. Jenže je mi pak líto je nosit jen tak do práce, aby se neopotřebovaly. Takže si je beru jen na, řekněme, zvláštní příležitosti. Nicméně asi nejznámější jsou teď moje růžové boxerky, ve kterých jsem točil reportáž, kdy jsem testoval silikonovou prostitutku v prvním českém nevěstinci s pannami.

    

Jaké preferuješ spodní prádlo na svém protějšku?

V podstatě kterékoli, které není staré asi tak 10 let. Jeníček má tu vlastnost, že se nerad vzdává věcí. A když už sám konečně uzná, že slipy jsou seprané, děravé, zkrátka úplně asexuální, tak si je vezme na spaní. V tu chvíli je vlastně vídám ještě častěji, než když je nosil přes den. To by mě trefil šlak.

    

Oblíbená značka?

Mám hodně kusů od Andrew Christian, Barcode, Calvin Klein, ES colletion, ale pak i od spousty neznámých značek. Nerozhoduju se podle loga, vybírám podle vzhledu. Jakmile se mi líbí barva, tvar a zpracování, beru je.

    

Ranní rituál?

Vždy, když se ráno s partnerem probudíme, tak si musíme říct: „dobré ráno, lásko“. Stejně tak večer před spaním musí zaznít: „dobrou noc, lásko“. Zavedli jsme to hned zpočátku vztahu. Pokud zazní jen „dobré ráno“ či „dobrou noc“ bez toho oslovení, tak je to znamení, že se na sebe zlobíme. Pamatuju si, že jednou jsme si nepopřáli ani tu dobrou noc, to jsem musel tehdy hodně supět.

     

Tři věci, bez kterých neopustíš byt?

Hodně dlouho jsem přemýšlel, abych neřekl klasické: mobil, klíče, peněženka. Ač to tak samozřejmě je, i když někdy odejdu bez klíčů a někdy bez peněženky. Každopádně bez čeho většinou neopustím byt, jsou sluchátka. Hrozně rád chodím do rytmu hudby. A když se mi podaří otevřít vchodové dveře od domu a udělat krok pravou nohou přesně v okamžiku, kdy začne hrát refrén, hned mi to zpříjemní den. Jo, jsem trochu autista. Druhé, bez čeho neopustím byt, je rozloučení. A to, i když jsem doma sám. Jakmile jsem ve dveřích, řeknu tomu bytu „tak hezký den a na shledanou“. A třetí věc je motivace. Táta mě učil, že když mě něco důležitého čeká, ať si stoupnu před zrcadlo a řeknu si: „to dám, jsem dobrej, natřu jim dneska prdel!“ Takže si to říkávám.

Oblíbená hudba?

Tuhle otázku jsem neměl rád ve škole. Když jsme třeba v hodině angličtiny měli říkat, co nejraději posloucháme, tak všichni mluvili o rocku, hip hopu a podobně. Do toho jsem vůbec se svou Vondráčkovou, Csákovou, Gottem a obecně popem nezapadal. Tak se všichni zasmáli na můj účet a hodina mohla pokračovat. Mám rád obecně hudbu, na kterou se hezky chodí po ulici, stejně tak tu, u které si můžu popřemýšlet, která ve mně vyvolává emoce a podpoří dobrou náladu. Z interpretů můžu jmenovat Caluma Scotta, Tinu Turner, Saaru Aalto, Loisu Johnson, Céline Dion. Z českých jsou to ti, které jsem jmenoval ve škole. Jo a miluju gospely, třeba 100 Voices of Gospel, kteří byli v Britain‘s Got Talent, ti jsou peckovní.

   

Oblíbený film/seriál?

Seriál, který jsem viděl už několikrát, je Miranda s Mirandou Hart v hlavní roli. To je tak geniální komička, miluju ji. Ale nejčastěji se dívám na detektivky - Hercula Poirota, slečnu Marplovou a Jessicu Fletcherovou v To je vražda, napsala. To už je doma takový náš rituál pouštět si tetu Jess. Filmy miluju staré české, typově Zítra to roztočíme, drahoušku; Pane, vy jste vdova; Čtyři vraždy stačí, drahoušku...

    

Co nyní plánuješ? Tvorba?

V březnu s Jeníčkem zahajujeme třetí rok vztahu, takže plánuju o naše partnerství i nadále pečovat. Co se týče práce na iDNES.cz, budu pokračovat v natáčení pořadu Smlsaloviny. Jsem moc rád, jak velký úspěch má, to mě hodně motivuje dál. Je to nejrozmanitější práce, kterou jsem kdy dělal. Třeba jsem si ve Smlsalovinách zkoušel práci hrobníka, vykládače kufrů z letadel, čističe kanálů, třídiče plastů, pekaře v hypermarketu... Vždy říkám, že si takhle ozkouším různá místa a až seknu s novinařinou, tak si z nich na základě vlastní zkušenosti vyberu, co budu dělat dál. Snažím se pořad pojímat netradičně a opravdu na vlastní kůži, i když je to extrém. Ať už to bylo to testování silikonové panny nebo teď nejnověji nahé plavání, které se koná každý týden v bazénu v Riegrových sadech. Prostě ten pořad je hlavně o tom, že ty věci zažívám, takže když zkrátka točím o naturistech, tak mě divák několikrát vidí úplně nahého. Myslím, že tímhle stylem zatím žádný jiný reportér netočí. Vážně se nebojím jít po hlavě do čehokoliv. Kromě skoku padákem, bungee jumping, sahání na hada či jezení červů a řady dalších věcí, to bych nepřežil.

    

Vypadáš skvěle, jak se udržuješ ve formě? Nějaké tipy? 

Asi je to tím, že se mi stále daří plnit novoroční předsevzetí. Řekl jsem si, že letos fakt začnu cvičit, protože kdy jindy než v 28 letech už bych měl sakra začít. Našel jsem si úžasnou trenérku Karin Matouškovou a teď jsem například byl během devíti dní ve fitku šestkrát. Hodně do toho teď šlapu. Za měsíc a půl jsem nabral pět kilo svalů. Karin je zázrak. Chodím i plavat, už mám na jaro koupené boty na běhání. Stejně tak si nechávám růst vousy, abych vypadal seriózněji, o vlasy se mi stará barber Dušan Kráčala, za kterého jsem hrozně rád, že jsem ho našel. Ale třeba krémy na sebe zatím nepatlám.

    

Kde tě lidé mohou sledovat?

Hodně aktivní jsem na Facebooku - klasicky pod jménem Matěj Smlsal. Snažím se tam mixovat příspěvky tak, abych střídal zábavné historky, zábavné historky s fotkou, zamilované fotky a prezentoval svou práci, tedy sdílel fotky z natáčení nebo odkazy na Smlsaloviny. Velmi mě těší, když pak lidi za mnou přijdou a řeknou, že když si chtějí zlepšit den a zasmát se, tak si otevřou můj Facebook. To je přesně můj cíl - pobavit ostatní. Jinak sledovat mě můžete i na Instagramu, tam jsem jako @smlsal. A samozřejmě kdo se chce dívat na mé reportáže, tak na iDNES.tv mě najde v záložce Smlsaloviny.

Děkuji za rozhovor a přeji krásný den.

AUTOR: Matěj Kašpar

Archiv Matěj Smlsal

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář