120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Gigantický výprodej! Slevy až 80 %
Gigantický výprodej! Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Co o vás prozradí barva spodního prádla?

Uveřejněno: 17.08.2022
Kategorie: MÓDA , SPOLEČNOST , TIPY

Barvu našeho spodního prádla si většinou necháváme pro sebe, přece jen se nosí pod oblečením. Může však nějak barva kalhotek, podprsenek nebo trenýrek ovlivnit naši náladu nebo snad vypovídá o naší osobnosti?

Bílé nebo černé spodní prádlo je klasika

Základem, který má v šatníku snad každý, je černé spodní prádlo. Černá je nadčasová a elegantní a taky patří mezi nejvíce kupované barvy spodního prádla. Zároveň reprezentuje sílu a tajemnost, o ženách v černém prádle se říká, že jsou vášnivé milenky. Po černém prádle většina z nás sahá, když chce být sebejistá a je přitom jedno, jestli se jedná o černé trenýrky nebo dámská tanga.

Další oblíbenou barvou spodního prádla je bílá. Ta podle psychologie barev značí nevinnost a romantiku. Bílá také značí nový začátek, takže pokud vás čeká nějaká nová výzva, oblečte se do bílé a vykročte pravou nohou. Pozor však na bílé podprsenky – ač se to nezdá, právě ony mohou pod bílým tričkem nebo košilí prosvítat.

Univerzální tělová si na nic nehraje

Takovou popelkou mezi ostatními je tělová barva spodního prádla. Právě ona však patří mezi nejpraktičtější. Pokud chcete, aby vaše svrchní oblečení nic nerušilo, zvolte tělovou podprsenku. Podobně bude fungovat i bezešvé prádlo, které je stále oblíbenější.

O svých nositelích tělová barva spodního prádla vypovídá především to, že jsou si jistí sami sebou a nemají potřebu se před druhými předvádět. Tělová (neboli nude) působí přirozeně a vyrovnaně a oslavuje přirozenou krásu. Není proto divu, že prodeje tělového spodního roku rok od roku rostou. Mnoho značek také začalo brát zřetel na to, že pro různá etnika vypadá tělová barva jinak, proto se u tělového spodního prádla pohybujeme na škále od světle béžové po tmavě hnědé odstíny.

Podobně nenápadnou barvou na spodním prádle je šedá. Může se zdát, že její nositelé nemají fantazii, ale pravdou je, že šedá barva spodního prádla je podobně nenápadná jako tělová a v neviditelnosti ji dokáže naprosto zastoupit.

Červené spodní prádlo používáme jako afrodiziakum

Je pravdou, že pokud kupujeme spodní prádlo červené barvy, často počítáme s tím, že nezůstane pouze pod oblečením. A tak kromě výrazné barvy saháme i po krajkách nebo síťovine, které v kombinaci s výraznou barvou mají sloužit jako milostná předehra.

Kromě toho, že je červené spodní prádlo spjato s vášní a smyslností, umí dodat také sílu a energii. Pokud se tedy chcete cítit sebevědomě a sexy, sáhněte po červené podprsence a nechte zapracovat sílu podvědomí.

Romantiku si užijete v růžové

Růžové spodní prádlo působí mladistvě a něžně. Je trochu jako mladší sestra červené – vidíme v ní příslib vášně, ale také jistou zdrženlivost. Růžové kalhotky mohou působit svůdně a žertovně zároveň a slibují, že s jejich nositelkou bude zábava i v posteli.

Podobně je na tom fialové spodní prádlo, které se však netěší takové oblibě. Zároveň záleží i na tom, jestli zvolíme syté nebo pastelové barvy spodního prádla. Temnější odstíny fialové a růžové se více blíží k sexy červené, kdežto pastelové barvy navozují romantickou atmosféru.

Modré spodní prádlo patří k nejoblíbenějším

Modrá je barvou upřímnosti, soudržnosti a klidu. Ačkoliv na spodním prádle může působit trochu usedle, stále patří mezi nejnakupovanější barvy. Světle modré odstíny dobře nahradí bílé spodní prádlo, tmavě modrá zase černou. V pánské skříni jsou modré slipy nebo trenýrky oblíbenou alternativou k černé barvě.

Oproti tomu se zelené spodní prádlo nevidí tak často. Přitom tato barva nabízí nepřeberné množství odstínů, od výrazné žabičkově zelené, přes tmavě zelené odstíny lesa po oblíbenou khaki. A stejně jako milovníci modré i nositelé zeleného spodního prádla jsou prý klidní a ve společnosti oblíbení lidé.

Veselé motivy pro odvážné

Kromě jednobarevného spodního prádla si často chceme udělat radost něčím výjimečným. V tu chvíli se často díváme po spodním prádlem se vzory. Oblíbenou klasikou jsou námořnické pruhy v modro bílé, puntíky nebo romantické květy.

Hitem posledních sezón je také spodní prádlo s veselými motivy. Najdeme je na pánských trenkách i dámských kalhotkách, nevyhnuly se ani ponožkám nebo dětskému prádlu. Ve skříni ho mají především lidé se smyslem pro humor, kteří se nebojí riskovat. Nejsou to jen teenageři nebo lidé z kreativních profesí, ponožky s veselými motivy se staly oblíbené i na vysokých manažerských postech.

Průhledné spodní prádlo si nemusíte schovávat na večer

Dámské spodní prádlo určené především k sexuálním hrátkám často pracuje nejen se záplavou krajek, ale také s transparentními látkami. Ty napůl skrývají a napůl odhalují, takže působí tajemně, sexy a nechávají prostor fantazii.

V posledních letech si však průhledné spodní prádlo pomalu nachází cestu z tajné přihrádky nočního stolku zpátky na světlo světa. Souvisí to především s myšlenkou body positivity, která oslavuje přirozenou krásu lidského těla všech barev a velikostí. Prsní bradavky přestávají být tabu a prsa získávají zpět svůj přirozený tvar díky podprsenkám bez kostic a výztuže.

Záleží i na tvaru

Pokud je pro vás důležité, jak vaše spodní prádlo působí na vás i vaše okolí, zaměřte se nejen na barevné spodní prádlo, ale také na jeho tvar. Hlavní funkcí podprsenky je samozřejmě podpora dámského poprsí, ale různé tvary mohou působit rozdílným dojmem. Jestli máte mindrák z menší velikosti prsou, pomůže vám push-up podprsenka, spodní prádlo s nižšími košíčky zase navozuje klasickou sexy atmosféru.

Podobné je to i s tvarem dámských kalhotek: kalhotky s vysokým pasem mohou působit babičkovsky, bokové kalhotky s nohavičkou nosí pohodářky, krajková tanga sexy dračice. Spory se vedou dlouhé roky i o to, jestli jsou pánské slipy dostatečně sexy nebo jsou odsouzeny k věčnému zatracení. Ať tak či onak, u výběru spodního prádla by mělo hlavní roli hrát pohodlí a správně zvolená velikost.

zdroj: unsplash.com

Modré spodní prádlo může působit usedle.

zdroj: unsplash.com

S ženou v růžovém prádle si užijete romantiku.

zdroj: pixabay.com

Vzorované spodní prádlo není příliš praktické, ale dělá nám radost.

zdroj: pixabay.com

Červené spodní prádlo nejen vyjadřuje vášeň, ale také energii a sebevědomí.

zdroj: pixabay.com

Bílé spodní prádlo je romantické a sexy zároveň.

zdroj: pixabay.com

Průhledné spodní prádlo už nemusíte nosit jen do ložnice.

zdroj: pixabay.com

Černé prádlo je elegantní a sexy zároveň.

zdroj: unsplash.com

Červené prádlo sluší i mužům.

zdroj:unsplash.com

Veselé spodní prádlo je hitem už několik sezon.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 027 recenzí

98% hodnocení
15 321 recenzí