120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Dedoles svou kreativitou podporuje lidskou individualitu a jedinečnost

Uveřejněno: 20.06.2022
Kategorie: MÓDA , OSOBNOSTI

Křečci ve spodním prádle a jejich taneční kreace. Právě tato představa se vybaví většině lidí, když se řekne Dedoles. Nahlédněte pod pokličku této značky a zjistěte, jaké Dedoles produkty máme v naší nabídce. Už teď prozradíme, že si vyberou dámy, pánové i děti.

zdroj: tydenikhrot.cz

Jak to všechno začalo?

Historie barevných věciček pro veselejší den se začala psát na Slovensku v roce 2011. Zamysleli jste se někdy nad tím, co znamená název Dedoles? Jde o spojení slov „dedo“ = moudrost a „les“ = příroda. A přesně s touto vizí se zakladatel společnosti Jaroslav Chrapko vrhl do podnikání. Chtěl prodávat oblečení, které respektuje přírodu a lidi.

Nejprve se zabýval prodejem triček známé americké značky The Mountain. Po několika letech strávených v textilním byznysu se pan Chrapko rozhodl posunout svoji společnost dál a vytvořit vlastní značku, kde bude moci uplatnit svoji kreativitu a dobrou znalost trhu.

Prvním produktem značky Dedoles se staly veselé ponožky, které se popularitě těší dodnes. Zatímco dříve design ponožek zpracovávaly světové designérské komunity podle přesného zadání, dnes má Dedoles vlastní produktový tým, a tak se 90 % designu tvoří interně.

K ponožkám se postupně přidalo spodní prádlo. Z hlediska materiálů se začalo šít i z recyklované bavlny a bambusu, které se řadí k udržitelným materiálům.

Značka Dedoles si podmanila Evropu

V roce 2012 zamířily produkty Dedoles ze Slovenska do Česka. V roce 2015 se značka prosadila i na rakouském a maďarském trhu. Rok 2016 znamenal pro Dedoles vstup do Německa a Rumunska. O rok později do Polska. Od roku 2020 se spustil prodej zboží v Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Velké Británii, Francii, Holandsku, Belgii, Irsku, Švédsku, Finsku, Dánsku, Španělsku a v Itálii.

Od roku 2019 můžete veselé produkty Dedoles nakupovat nejen on-line, ale také osobně v Dedoles kioscích a provozovnách na Slovensku i v Česku.

zdroj: cdn.forbesmedia.cz

Udržitelné materiály a šetrné chování k přírodě

Podle jaké vize se Dedoles řídí? Značka chce z tohoto světa udělat krásnější místo pro život. Snaží se o to nejen svým hravým spodním prádlem nebo pyžamy, ale také svými aktivitami. Myslí na budoucí generace, kterým chce zanechat zdravou planetu.

Oblečení šije z udržitelných materiálů:

  • recyklovaný polyester – vyrábí se recyklovaného odpadu, mezi který patří PET lahve, staré oblečení z polyesterových vláken nebo z rybářských sítí. K jeho výrobě je potřeba o 59 % méně energie než pro výrobu čistého polyesteru a má o 32 % nižší uhlíkovou stopu.
  • Organická bavlna – pro její pěstování se nepoužívají pesticidy ani hnojiva. Semena nejsou geneticky modifikovaná. Oproti běžné bavlně se pro její pěstování spotřebuje o 90 % méně vody a vyprodukuje o 46 % méně CO2.
  • Recyklovaná bavlna – vyrábí se z recyklovaných nití. Pro produkci není potřeba barvení, čímž se snižují nároky na spotřebu vody a znečištění. Díky recyklačním procesům se při výrobě recyklované bavlny ušetří až 237 milionů litrů vody.
  • Bambus – pěstuje se bez používání pesticidů a syntetických hnojiv. Není náročný na spotřebu vody a jedno bambusové pole dokáže pohltit až 5,1 tun uhlíku, což jsou emise CO2, které za celý život vyprodukují 3 lidé žijící v Číně, kde se bambus převážně pěstuje. Bambus je obnovitelná surovina.
  • Recyklovaný polyamid – jde o materiál, který se vyrábí z rybářských sítí, ale také z koberců či zbytků látek z výroby.

zdroj: mediagurucdneu.azureedge.net

Pro spolupráci si Dedoles vybírá certifikované výrobce. Žádá po nich doložení potřebných a hlavně platných ekologických a etických certifikátů, ale také kontrolu samotné výroby. Cílem značky je prodej produktů, které jsou nejen pěkné, ale také kvalitní. Samozřejmostí je dlouhá životnost, díky které se zamezuje plýtvání.

Kvalita podložená certifikací

Veškeré zboží značky Dedoles se pyšní certifikací ÖEKO-TEX Standard 100. Jedná se o jedno z nejznámějších označení na světě. Označují se jím textilie, které byly certifikovány na přítomnost škodlivin. U produktů s tímto označením si můžete být jisti, že při jejich výrobě nebyly použity žádné chemické látky a jsou bezpečné pro lidské zdraví.

Dětské prádlo má kromě ÖEKO-TEX Standard 100 také certifikaci GOTS. Jedná se o nejpřísnější mezinárodní certifikaci biotextilu. Jejím cílem je posílení udržitelnosti a férovosti při výrobě oblečení.

zdroj: neposlusneklubicko.cz

Oblečení, které je vyrobeno z recyklovaného polyesteru, nese certifikaci Global recycle standard, jejímž cílem je zvýšit používání recyklovaných materiálů ve výrobcích a omezit či odstranit škody vzniklé při jejich výrobě.

Dodavatelé, kteří s Dedoles spolupracují, musejí předkládat certifikace Amfori BSCI nebo SEDEX, které deklarují dobré pracovní podmínky, dodržování lidských práv, ochranu životního prostředí a dodržování všech legislativních norem a předpisů.

Dedoles v nabídce Trenýrkárny

Hledáte originální spodní prádlo? V naší nabídce najdete přes 500 veselých kousků od Dedoles. Tím, že značka výrazně rozšířila svoje portfolio zboží, si můžete nakombinovat stejný motiv:

zdroj: i3.cn.cz

Celá rodina může chodit oblečená v Dedoles. Mámě, tátovi a dětem to zkrátka bude ladit. Zatímco dříve byly v nabídce převážně veselé trenky pro muže a ženy, dnes si mohou dámy vybírat z pohodlných podprsenek i kalhotek.

Ani děti nepřijdou zkrátka. Značka Dedoles pro ně připravila celou plejádu hravých ponožek, a to jak nízkých, tak vysokých. Nechybí chlapecké spodní prádlo v podobě boxerek ani dívčí prádlo, které zahrnuje především kalhotky.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí