120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Dobrá zpráva pro všechny novopečené maminky: víme, jak se lépe vyspíte

Uveřejněno: 22.12.2020
Kategorie: TIPY

Těhotenství je pro budoucí maminku stejně náročné období jako šestinedělí a další měsíce po porodu. Času na spánek je velmi málo, a proto byste si jej měla maximálně vychutnat. Vsaďte proto na kvalitní matraci a pyžamo na kojení.

Jak se proměňuje noční odpočinek

S přibývajícími měsíci je spánek méně a méně pohodlný. Rostoucí bříško už maminkám nedovolí spát na břiše a po čase je nepohodlná i poloha na zádech. Volnost pohybu je do značené míry omezená a mění se i rituály a spací návyky. Nastávající maminky špatně usínají, chodí v noci častěji na toaletu a vlivem hormonálních změn se potí více než před tím. Pokud se během těhotenství i po porodu chcete kvalitně vyspat, musíte tomu přizpůsobit nejen postel, matraci a lůžkoviny, ale také pyžamo, které vám usnadní noční kojení.

Pyžamo na kojení

Kojit budete i několikrát za noc. Své miminko byste měla k prsu snadno přivinout bez zdlouhavého vysvlékání a následného oblékání pyžama. Asi vás nebude bavit si pokaždé přes hlavu přetahovat tričko nebo noční košili. Při kojení byste se měla cítit pohodlně a neměla by vám být zima. Proto se vyplatí investice do noční košile nebo pyžama na kojení. Vybrat si můžete střih, který vám bude nejlépe vyhovovat.

 

Těhotenská pyžama jsou navržena tak, aby vám maximálně usnadnila náročné noční kojení. Stačí jen poodhrnout lem a rychle svoje miminko nakojit. Ideálním materiálem je 100% bavlna.

Pyžama mohou mít podobu halenky a tříčtvrtečních nebo klasických kalhot, dostupné jsou také noční košilky.

  • Noční košile s překládaným výstřihem vypadá přirozeně, jakoby na kojení ani nebyla určená.
  • Košile s propínacím výstřihem je osvědčená klasika. Díky knoflíkům a drukům se výstřih nevytahá. Pro zapínání je nejlepší zvolit druky, manipulace s nimi je rychlejší než s knoflíky.
  • Noční kojicí pyžama mohou mít i rozepínání na zip.
  • Existují také pyžama se skrytým průstřihem pro kojení. Ve výstřihu jsou skryté dva průstřihy, díky kterým je kojení jednoduché a rychlé.
  • Odepínací ramínka na pyžamech jsou podobná jako u kojicích podprsenek. Tílko většinou skrývá všitou podprsenku a ramínka se odepínají plastovou sponou.

Spodní prádlo

Spodní prádlo by mělo být ušito z příjemného materiálu a hlavně by mělo mít přijatelný střih. Kalhotky mohou mít z počátku těhotenství bokový střih, ale s rostoucím bříškem oceníte kalhoty s vyšším pasem. Ty podepřou břišní stěnu a dokonce zabraňují bolesti zad.

 

Důležitá je i kvalitní kojicí podprsenka. Nošení podprsenky v těhotenství se doporučuje především proto, že drží poprsí zpevněné a ulevuje zádům. Podprsenka by měla být ušitá z prodyšného a kvalitního materiálu. Ramínka by měla být vypodložená. Ideální jsou podprsenky bez kostic a švů, ve kterých můžete i spát.

Vhodná matrace

Maminky by měly sáhnout po matraci z co nejprodyšnějších materiálů, které umožňují volný průchod tělesné vlhkosti. Díky tomu se netvoří živná půda pro roztoče a plísně. Nejlepší je antialergický materiál nebo alespoň chránič matrace s antialergenní úpravou. Dostatečná nosnost matrace je i pro těhotné ženy okolo 110 kg. Skvělým materiálem je líná pěna, která se vlivem tlaku a tepla dokonale přizpůsobí vašim křivkám a zajistí dokonalou oporu páteře.

Přikrývky, polštáře a ložní prádlo

Na kvalitě spánku se velkou měrou podepisuje i výběr lůžkovin. Pamatujte, že základem jsou prodyšné a antialergenní materiály. Pro svoje účinky je oblíbená například aloe vera. Relaxačně působí na lidskou pokožku, ale také svaly a klouby. Navíc je vhodná pro alergiky a astmatiky.

 

Povlečení by mělo být ušito ze 100% bavlny a mělo by být možné jej prát nejméně na 60 °C, což je teplota, při které se zničí mikrobi a bakterie. Nastávající, ale také novopečené maminky ocení kojicí polštáře, které usnadňují kojení.

 

Dopřejte si i vy kvalitní spánek, díky kterému se budete cítit odpočinutější a plná energie.

Zdroj foto: styl.instory.cz

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí