120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Ideální spodní prádlo pro řidiče

Uveřejněno: 08.07.2021
Kategorie: TIPY

Ať už jste řidič náklaďáku, anebo plánujete dlouhou cestu autem například za mořem, v každém případě byste měl myslet na své pohodlí. Není totiž nic horšího, než když strávíte dlouhé hodiny za volantem ve spodkách, které škrtí. Jenže jak poznat, jaké pánské spodní prádlo je vhodné pro řidiče? Existuje takové vůbec? Na tyto a další otázky vám odpovíme v dnešním článku.

Proč je pečlivý výběr pánského spodního prádla pro řidiče důležitý?

Ten, kdo za volantem tráví většinu dne, jistě moc dobře ví, jak je výběr spodního prádla důležitý. Pokud však ale v autě tolik času netrávíte a teprve se chystáte, není na škodu připomenout si, proč byste jako muž měl svému prádlu věnovat pozornost. Obzvlášť pak v letních horkých dnech, kdy se teploty pohybují okolo třicítky. Nutno ale podotknout, že právě v autech panuje o dost nižší teplota díky klimatizacím. Výběr vhodného spodního prádla do auta proto může představovat zapeklitou záležitost.

Zabývat se spodním prádlem, pokud hodně cestujete, je důležité hlavně z důvodu prevence opruzenin. Ty bohužel často vznikají jako následek při dlouhodobém sezení na neprodyšném sedadle. Na jejich vznik pak má také velký vliv zvýšené pocení, příliš těsné spodní prádlo z nevhodných materiálů a snížená hygiena, kterou pochopitelně za volantem jen těžko vykonáte. Opruzeniny a zapařeniny se kvůli tomu objevují v tříslech, oblasti hýždí nebo na stehnech. Častější jsou také u mužů s nadváhou. Další neméně důležité důvody toho, proč je pečlivý výběr pánského spodního prádla nezbytný, souvisí s plodností a prevencí hemoroidů.

Ani velké, ani malé

Úplným základem je volba správné velikosti. K ní se nejlépe dopracujete, pokud si přeměříte obvod pasu krejčovským metrem a naměřený údaj porovnáte s velikostní tabulkou. Tu najdete u každého prodávaného kousku. Správně vybrané prádlo vás nesmí nikde škrtit, a zároveň vám nesmí odstávat nebo dokonce padat. Co se týče pánských boxerek, tak u nich nohavičky musí hezky lícovat s konturou stehen a hýždí.

Jaké prádlo je pro řidiče to pravé?

Dalším významným parametrem je střih. Začneme u pánských slipů. Ty se vzhledem k tomu, že je tvoří malé množství látky, k létu dobře hodí. Ovšem do horkých dnů strávených za volantem už o něco méně. Jejich okraje totiž mohou být silně prošívané a málo pružné, takže mohou způsobit nepříjemné pnutí v oblasti třísel a genitálií. Na dlouhé trasy tedy nejsou ideální.

I takové pánské trenky ale mohou nést svá úskalí, nevěnujete-li jejich výběru náležitou péči. Neměli byste je totiž zvolit v příliš velké velikosti, neboť přebytečná látka má tendenci se krabatit a kůži zapařit. Vhodným střihem dále mohou být boxerky s delší nohavičkou, které vám pomohou se vyvarovat nepříjemných otlaků v oblasti třísel. Hlavní ale je, aby boxerky měly elastické nohavičky.

Vsaďte na pánské prádlo z přírodních materiálů

V tom, jak se po celou dobu jízdy budete cítit, velkou roli spolu se střihem hraje také materiál. Ideální jsou zejména přírodní látky, jako je modal, 100% bavlna nebo bambus. Přírodní materiály jsou o dost vzdušnější a prodyšnější než umělé, díky čemuž se v nich tolik nehromadí nežádoucí bakterie. Zápach pohlcuje především bambusové spodní prádlo, které se vyznačuje extrémní lehkostí, jemností a dobrou schopností sát pot. Prádlo z bambusu si tak oblíbíte právě hlavně v letním období při dlouhých výletech autem. Celoročně nejvhodnějším prádlem však bezesporu je to ze 100% kvalitní bavlny. Bavlna je totiž krásně prodyšná, nemačkavá, pevná a vhodná i pro alergiky.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí