120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Jak nosit legíny, aby z toho nebyl trapas

Uveřejněno: 21.12.2021
Kategorie: MÓDA

Dámské legíny snad nikdy nevyjdou z módy.Aktuálním trendem jsou hlavně černé kožené modely a sportovní legíny sladěné s podprsenkou nebo topem. Nosí se ale i zateplené zimní varianty nebo naopak tříčtvrteční legíny, které oceníte hlavně v létě. Nosit je tedy můžete téměř celý rok. Pokud máte vkus a nechybí vám soudnost, nebude to vůbec nic náročného. K čemu si tedy legíny vzít můžete a kdy se jim naopak vyhnout, aby z toho nebylo módní faux pas?

K delšímu tričku nebo tunice

Jednobarevné tričko s potiskem i bez tvoří spolu s legínami základ sportovně elegantního outfitu. Stačí dbát na to, aby zadní díl topu nebo trička zakrýval zadek a celý outfit tak nepůsobil lacině. Pro jistotu můžete sáhnout i po delší oversized bundě z pravé nebo veganské kůže, případně i po slušivém kardiganu. 

S prodlouženou košilí nebo halenkou 

Další možností, jak nosit legíny, je styling s košilí. A to nejlépe kostkovanou, džínovou nebo pouze jednoduchou bílou. Barva legín by v takovém případě měla s košilí ladit a podle pravidel být i tmavší. V současné době se ale tento módní diktát už běžně porušuje. Hlavní tedy je, aby šla daná halenka nebo košile k legínám dohromady stylově.

Světlé legíny a květovaná halenka budou slušet všem nenapravitelným romantičkám. Opačnou kombinaci bychom ale příliš nedoporučovali, vzorované a barevné legíny nyní nejsou příliš v módě, ale to neznamená, že se jejich čas zase nevrátí. Možná znovu získají na popularitě už za pár let. Výjimku dnes tvoří maximálně sportovní sety a pak samozřejmě legíny s vánočními nebo zimními motivy, případně varianty vhodné jen na párty nebo na maškarní. 

K šatům ano, k sukni ne

Sukně vám nohy opticky zkrátí stejně jako legíny, proto se tato kombinace většině žen nedoporučuje. Naopak u krátkých šatů tento problém nehrozí a obzvlášť efektní je podobný styling s kozačkami nebo botami na podpatku. A pokud si vezmete legíny pod šaty v létě, můžete vybírat i ze zkrácených délek. 

Kůže nebo koženka

Módní šmrnc a originální vzhled vám od podzimu do jara dodají kožené nebo koženkové černé legíny. Minimálně jeden takový model by vám neměl v šatníku chybět. A pozor, v minulé sezón se začaly ve velkém prosazovat i koženkové legíny v jiných barvách, například v hnědé, béžové nebo smetanové. Určitě se jich nemusíte obávat, jen je potřeba myslet na barevné kombinace a volit k nim topy a svetry spíše v pastelových nebo světlých neutrálních tónech

Černá barva jako základ

Ať už jde o klasické bavlněné legíny k tričku nebo nějakou zajímavější verzi, s černou barvou se nespletete. Sluší téměř každému, je snadno kombinovatelná a opravdu nikdy nebude out. Navíc dokáže zakrýt drobné nedostatky a ani u méně kvalitních materiálů není tak průhledná jako světlé barvy. 

Samozřejmě jsou povolené i jiné odstíny, zejména ty metalické, hnědé nebo šedé. K velkým průšvihům ale naopak patří tělové, a to i zcela neprůhledné legíny.

S crop topem? Výhradně na sport 

Do posilovny, na běhání nebo hodinu jógy doporučujeme nosit sportovní legíny, klidně jen s crop tričkem. Společně tvoří krásný sladěný set, který patří k hitům posledních několika sezón. Do dokonalosti ho pak dotáhnete mikinou ve stejném odstínu, v létě klidně zkrácenou, jinak v klasické délce.

Správná velikost a kvalitní materiál

Vhodné legíny nejsou ani o velikost menší ani větší, sedět musí naprosto přesně. Vybírejte ale také s ohledem na kvalitní pevný materiál s vyšší gramáží. Jen ten zajistí, že nebudete nosit průsvitné legíny, pod kterými se rýsuje spodní prádlo. Pochopitelně, pokud vyberete i správný typ kalhotek – nejlépe bezešvá tanga nebo brazilky. A vyhněte se i dalšímu nešvaru, tím jsou zařízlé legíny. Vůbec nejhůře vypadá zařezávání na intimních partiích, ale ani jinde to není nic pěkného.

Opakování je matka moudrosti, a proto si raději opět připomeňme větu, že legíny nejsou punčochy. Pokud jste tedy narazila na průhledné legíny, na běžné denní nošení si je určitě nekupujte. I když se zrovna dají sehnat za super výhodnou cenu. Nejen, že nepasují k sukni, jak už jsme zmiňovali, ale vyhnout byste se jim měla úplně

Legíny v zimě? Proč ne!

Kožené nebo zateplené legíny se budou hodit dokonce i k vlněnému či péřovému kabátu. A když je doplníte mušketýrkami nebo jinými vysokými kozačkami, chladno vám určitě nebude a navíc budete vypadat velmi stylově. Neberte si pod ně ale jen tanga, na která jste nejspíš zvyklá v létě. Za nepříjemné nachlazení to určitě nestojí. Raději dejte přednost bezešvým kalhotkám klasického nebo hipster střihu, které se pod zimní legíny jednoduše schovají.

Kdy a jak nenosit legíny?

Nyní už máme jasnější představu k čemu nosit legíny. Krátce se ale podíváme i na největší módní trapasy, které poukazují na nevhodně zvolený styling. Jde například o legíny s jakoukoli krátkou bundou, a to ani když jdete jen tak na nákupy nebo na procházku, Že takové outfity nepatří do práce nebo na formální akce asi zdůrazňovat nemusíme.

Vrcholem nevkusu jsou určitě legíny s bomberem, krátkou bundou nabíranou v pase do gumy. Taková kombinace totiž vytváří extrémně nesouměrnou postavu. Ani s koženým křivákem nebo džískou se ale módní ikonou nestanete, pokud tedy nebudou v oversized prodloužené variantě. 

Legíny i pro muže?

Pánské legíny patří výhradně do sportovního šatníku, pro žádné jiné příležitosti se nehodí. A jaké legíny na běhání nebo cvičení vybrat? Podobně jako u dámských legín hraje hlavní roli kvalitní materiál, padnoucí velikost a vhodný střih.

Oproti teplákům mají legíny hned několik výhod. Například lépe sají pot, odvedou ho od těla, a tak vás příjemně ochladí. Navíc vám poskytnou maximální volnost pohybu i při náročných fyzických aktivitách. Jen si pod ně nezapomeňte vzít vhodné spodní prádlo, v posledních letech jsou hodně oblíbené třeba jocksy.

   

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 996 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí