120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Jak správně postupovat při výběru dívčího spodního prádla

Uveřejněno: 14.09.2021
Kategorie: TIPY

Při nákupu pohodlného dětského spodního prádla hraje prim především kvalita materiálu. Designové provedení je rovněž důležité, ale proti kvalitě materiálu mu patří až druhé místo. Nezapomeňte, že pro menší děti můžete spodní prádlo vybírat sami. Při nákupu spodního prádla pro dospívající holky je však potřeba brát ohled i na jejich vkus.

Základní pravidla při výběru jakéhokoliv dětského spodního prádla

Ať už vybíráte spodní prádlo pro chlapce nebo pro dívky, vždy byste měli pamatovat na tato základní doporučení.

1. Než se pustíte do nákupu, je potřeba znát správnou velikost dětského spodního prádla. Jen tak vyberete správně padnoucí boxerky či trenky pro kluky a kalhotky nebo podprsenku pro dívky.

2. Odrostlejší děti si spodní prádlo rády vyberou samy. Budou k němu mít lepší vztah a vyhnete se situaci, když vám potomek řekne, že „toto na sebe nedá“.

3. Nezapomeňte, že je spodní prádlo v přímém kontaktu s pokožkou, a proto je potřeba sáhnout po příjemných, savých materiálech, které odvádí pot. Ideální jsou materiály přírodní.

4. Vysoká cena se automaticky nerovná vysoké kvalitě.

5. Potisk nebo výrazná barva by měly být dobře fixovány. Při nošení by prádlo nemělo pouštět barvu a barvit oblečení. Chemikálie ve styku s pokožkou mohou nadělat problémy.

6. Pro chlapce jsou ideálním spodním prádlem trenýrky, které umožňují fyziologickou polohu pohlavních orgánů. U dívek dbejte na kalhotky s dostatečně vysokým lemem a nátělník, které budou její ledviny udržovat v teple.

Proč je nejlepší volbou bavlna?

Bavlněné textilie lidstvo provází již 12 000 let. Poprvé se objevily ve starověkém Egyptě a dodnes patří mezi nejpoužívanější materiály. Bavlna má celou řadu jedinečných vlastností. Kromě toho, že se jedná o přírodní materiál, je hypoalergenní a nedráždí citlivou pokožku. Proto je vhodná i pro děti, které trpí atopickým ekzémem. Její výhodou je to, že má skvělou absorpci, je vzdušná, pohodlná a přizpůsobivá. V létě skvěle odvádí pot, v zimě příjemně hřeje.

Pro ekologicky smýšlející existuje také bio bavlna, jejíž pěstování a zpracování je šetrné k přírodě. Aby se spodní prádlo na těle příjemně nosilo, šije se z bavlny a elastanu, díky kterému se bavlna stává pružnější. Pro děti, které milují volnost při pohybu, se nejlépe hodí dětské trenýrky, které jsou dostupné ve variantě pro kluky i holky.

Holčičí spodní prádlo by mělo být pohodlné a slušivé

Při vybavování holčičího šatníku nezapomeňte na kvalitní a správně padnoucí spodní prádlo. Při výběru bude důležité, pro jak malé nebo spíše staré holky spodní prádlo kupujete. Základem všeho je kvalitní materiál a velikost. Spodní prádlo pro holčičky bude hrát nejrůznějšími barvami. Nejoblíbenější bude zřejmě růžová, ale také duhová. A co motivy? Jednoznačně vedou zvířátka, květinky a jednorožci. Pozadu však nezůstávají ani pohádkové postavičky.

Dospívající dívky dají přednost jednoduché eleganci. Nejlepší volbou je jednobarevné provedení a nákup v setu. Kalhotky tak budou ladit s podprsenkou. Ozdobou mohou být drobné kamínky nebo třeba nápisy. Kromě kompletů nesmí ve skříni chybět ani další dívčí kalhotky.

Pamatujte, že do holčičího spodního prádla patří nejen kalhotky a ponožky, ale také:

  • podprsenky,

  • tílka pohodlného střihu,

  • punčocháče,

  • pyžamo,

  • župan.

Při výběru kalhotek pro menší dívky mějte na paměti, že by měly mít dostatečně vysoký pas, který bude chránit ledviny. Nejlepší je klasický rio střih, který je pohodlný a umožňuje děvčatům vykonávat jakékoliv činnosti. Stále populárnější jsou také dětské trenýrky, které však děvčata nosí spíše na spaní nebo když „lelkují“ doma.

Holčičí podprsenky

Kdy je správná doba na nákup první podprsenky? To vám nikdo přesně nepoví. Každá dívka totiž dospívá v jiném věku. Obvykle se první podprsenky či lambády začínají nosit mezi 11. a 13. rokem. Dlouhou dobu dívkám postačí pod trikem pouze košilka, která hřeje bedra a zároveň je neprůhlednou vrstvou. První podprsenku by dívka měla začít nosit, jakmile ji začnou růst prsa nebo o podprsenku sama požádá. Nikdy ji do nákupu tohoto typu spodního prádla nenuťte.

Před nákupem je důležité zvolit správnou velikost podprsenky. Máma by svoji dospívající dceru měla naučit, jak se správně měřit a jak by měla vypadat správně padnoucí podprsenka. Nezapomeňte reagovat na měnící se velikost ňader a vždy, když je to potřeba, kupte větší velikost. Ideální bude univerzální tělová barva, díky které je možné podprsenku nosit pod jakýmkoliv typem oblečení. Vsadit však můžete i na moderní šedou či černou barvu. Nabídka barev je skutečně bohatá. Každá dospívající dívka by měla ve skříni mít nejméně 2 až 3 kousky tohoto spodního prádla.

Než své dceři pořídíte „opravdovou“ podprsenku se vším všudy, nechte ji zvyknout na nový kus oblečení, který ji bude doprovázet každý den. První podprsenka by měla být bez kostic a z měkkého materiálu. Zvolit můžete třeba sportovní střih. Postupně přejděte k vyztuženému materiálu s kosticemi.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 965 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí