120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Jak vybrat chlapecké spodní prádlo

Uveřejněno: 15.09.2021
Kategorie: TIPY

Pořídit vhodné spodní prádlo pro děti je mnohdy náročnější než vybrat ostatní kousky oblečení. Bezprostředně se totiž dotýká jemné a citlivé dětské pokožky, která vyžaduje kvalitní přírodní materiály. Nemluvě o tom, že i pro vaše nejmenší je dnes důležitý moderní design.

Ještě složitější situace přitom bývá u chlapců. Většina z nich je neustále v pohybu a ani chvilku neposedí na místě, proto potřebují dostatečně volné spodní prádlo, které se dokonale přizpůsobí jejich potřebám. Jaké materiály, střihy a designy tedy vybrat a čemu se naopak vyhnout? Záleží samozřejmě na věku, zálibách vašeho syna i ročním období, přesto pro vás máme několik užitečných tipů, které platí víceméně obecně.

Chlapecké trenýrky, slipy nebo boxerky?

I jednotlivé střihy chlapeckých slipů se liší. Vyšší varianty budou vašim dětem vyhovovat hlavně v zimě. Naopak na léto se hodí nižší střihy, které nevykukují z kalhot. Obecně jsou slipy vhodné hlavně pro menší chlapce, protože jim lépe pomůžou přejít z plenek na nočník. Teenageři si pak většinou vybírají chlapecké boxerky nebo trenýrky, často po vzoru svých otců či starších bratrů.

Dále se ale liší dětské spodní prádlo na sport od toho na běžné denní nošení. Pod volné džíny i jiné typy kalhot si vaše ratolesti jistě oblíbí chlapecké trenky, ale na cvičení budou praktičtější slipy, které dokonale přilnou k tělu a nepřekáží ani pod úzkými legínami nebo cyklistickými šortkami. V obou případech ale jednoznačně doporučujeme přírodní materiály.

V každém případě byste ale měli pro začátek pořídit více typů spodního prádla pro chlapce. Jen tak se dokážou postupně rozhodnout, co pro ně bude ideální. Oblíbené kousky se potom dají pořídit i ve výhodném velkém balení.

Mezi novinky poslední doby patří také bezešvé slipy pro kluky z kvalitního elastického materiálu, které nejsou vidět téměř pod žádným oblečením a výborně drží tvar. A samozřejmě i zde máte na výběr ze spousty trendy barev a vzorů.

Bodýčka pro nejmenší a chlapecká tílka

Pro nejmenší děti, které ještě nosí plenky, budou ideální bodýčka. V nich se můžou batolata pohodlně pohybovat po celém bytě, lézt a vrtět se, aniž by se jim spodní prádlo vyhrnovalo.

Jakmile ale děti začnou chodit na nočník, pořiďte jim raději slipy nebo trenky, aby nedocházelo k nehodám. Nastydnutí zabrání bavlněný nátělník nebo dostatečně dlouhé tričko. Právě tílka jsou často podceňovaná, ale zejména v zimě nebo při sportovních aktivitách mají velmi důležitou roli. Zahřejí a zaručí dokonalé pohodlí. Samozřejmě jen za předpokladu, že vyberete příjemný materiál, nejlépe bavlnu, bavlněný úplet, organickou bavlnu či bambus. Omezovat se přitom nemusíte jen na klasickou bílou barvu. Výrazné potisky, vzory nebo zářivé odstíny dětem nijak neublíží, pokud budou kvalitně provedené a fixované.

Bavlna, bambus a další přírodní materiály

Základním materiálem, ze kterého se šije spodní prádlo pro kluky, je bavlna. Poskytuje komfort při dlouhém sezení ve škole i při náročných fyzických aktivitách, pohlcuje vlhkost a je příjemně prodyšná. V posledních letech se ale prosazuje ale i extra pohodlné spodní prádlo z organické bavlny. A na popularitě stoupá také bambus. Ten se dá pěstovat mnohem ekologičtěji, protože není tak náročný na vodu ani živiny. V zimě zahřeje a v létě chladí a také velmi rychle schne. Pokud přece jen sáhnete po směsi, měl by vždy přírodní materiál převažovat.

Jestli si stále nejste výběrem jistí, můžete podpořit některou z českých značek. Kvalitou vás určitě nezklamou. Velký výběr trenek pro kluky najdete například u jedné z nejoblíbenějších lokálních značek STYX, která je známá nejen díky svým pánským, ale také dámským a dětským kolekcím. A částečně jsou samozřejmě v sortimentu zastoupeny i slipy nebo boxerky pro kluky.

Jak důležitý je pro kluky design?

Malé děti milují zářivé odstíny. Uspějete tedy s pestrobarevnými kousky nebo výraznými potisky a samozřejmě jsou v kurzu i motivy z různých pohádek. Starší chlapci si rádi vyberou barvu či vzor sami. Spíše než pohádkové postavy je fascinují akční hrdinové a postavy z počítačových her, proto nechte design raději na nich. Ve škole a na sportovních aktivitách se často převlékají a s nemoderním spodním prádlem by se tak nemuseli cítit dobře. Navíc je vlastní volba zárukou toho, že spodní prádlo neodmítnou nosit.

Vy se tedy zaměřte hlavně na padnoucí střih, správnou velikost a příjemný materiál,. S velikostí vám pomohou přehledné tabulky, které v dnešní době najdete ve většině internetových obchodů. U materiálu pak většinou platí, že za kvalitu si připlatíte, ale pochopitelně to není stoprocentní pravidlo. Pokud ještě nemáte oblíbené ověřené značky nebo e-shopy, je potřeba hledat. Dobrým vodítkem můžou být recenze a články na internetu, ale i osobní doporučení.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 994 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí