120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Gigantický výprodej! Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Jak vybrat pánské plavky a stát se králem pláže

Uveřejněno: 26.05.2021
Kategorie: MÓDA

I když to pánové při vybírání pánských plavek mají o mnoho snazší než dámy, měli by přesto svému výběru věnovat dostatečnou pozornost. Přece jen se toho dá vhodně vybranými plavkami dost vylepšit. A někteří rafinovaní muži, kteří se více orientují v módních kruzích, jsou si toho jistě moc dobře vědomi. Pokud k nim nepatříte, nevadí. Právě od toho tu je tento článek, v němž vám prozradíme, jak vybrat plavky, aby vám dokonale padly, zvýrazňovaly vaši mužnou postavu a mohli jste v nich s klidem pustit třeba do plážových sportů.

Na typu postavy záleží

Většina mužů své letní plavky vybírá pouze podle vzhledu. Jakmile je vzor zaujme, materiál je ucházející a plavky jakž takž padnou, valná většina mužů plavky zkrátka popadne a jde s nimi rovnou k pokladně. Po jiných a lepších se už ani nepoohlíží. To je ale velká škoda. Opravdu chcete patřit mezi většinu? Vy přece nejste jako ostatní a zasloužíte si pánské plavky, které vám budou dokonale padnout. Co pro to musíte udělat?

V první řadě se zaměřte na svou postavu. Stejně tak jako ne všem ženám sluší dámské plavky s tangy, tak ani všem mužům nesluší trenkové plavky. Zkrátka každý jsme jiný, máme jinak tvarovanou a osvalenou postavu, a tak dá rozum, že každému z nás bude slušet trochu jiný styl plavek. Nebuďte ale k sobě příliš kritický. Pro každou postavu se najdou vhodné plavky. Jen k sobě musíte být upřímný a podívat se na sebe do zrcadla s nadhledem.

Nejlepší plavky pro muže menšího vzrůstu

Nejste zrovna dlouhán, na kterého by ostatní koukali se zakloněnou hlavou, ale máte spíše menší a podsaditou postavu? V tom případě je důležité vybírat si plavky, které vás nebudou rozšiřovat a opticky vám zkracovat nohy. Vyhnout byste se měli zejména pánským plavkám s nohavičkou dlouhou až ke kolenům nebo volnějším střihům. Naopak ideální pro vás budou pánské plavky boxerky, slipové plavky, popřípadě pokud máte odvahu a vysportovanou postavu tak pánské plavky tanga. Boxerky a pánské slipové plavky totiž nechají vyniknout celou délku nohou a pomohou vám dosáhnout iluze vyšší postavy.

A užitečný tip pro vás: Stejným pravidlem se řiďte při výběru pánského prádla – dlouhé a volné trenýrky raději přenechte dlouhánům.

Plavky pro větší bříško

Něco jako plavky s vyšším pasem pro pány neexistuje. Dámy to v tomto ohledu mají o dost jednodušší. I tak ale máte možnost své vystouplé břicho trochu zamaskovat. Vhodné jsou pánské plavky šortky s krátkou nohavičkou a neúplně volné trenýrky s délkou nad kolena. Hlavní je, aby plavky nepoutaly pozornost k problémovým partiím, a naopak ji od nich odváděly. Zvolte proto plavky šortky se zajímavě řešeným zavazováním nebo širší elastickou gumou. Vyvarovat byste se měli pestrým vzorům. Vhodnější pro vás bude jednobarevné provedení a tmavé barvy, které mají tendenci opticky zeštíhlovat. A pokud máte široké také boky, v tom případě se naopak zaměřte na šortky s nízkou gumou a rozhodně si nechte zajít chuť na pánské plavky slipové.

Kvalitní plavky pro vysoké a štíhlé muže

Jako vysoký muž si můžete dovolit prakticky všechny typy plavek, od pánských retro plavek přes šortky až po pánská tanga plavky. Jestliže jste ale hodně štíhlý, doporučovali bychom vám spíš plavky, které dodají mužské tvary a trochu vás zmohutní. Správnou volbou jsou například pánské plavky kraťasy. U nich si můžete klidně dovolit delší nohavičku, která opticky zkrátí nohy a přidá na objemu vašim stehnům. Obávat se nemusíte ani široké elastické gumy v pase, výrazného zavazování, kapes nebo pestrých barev, jež vám budou lichotit.

Perfektní plavky pro vysoké muže s atletickou postavou

Jste vysoký sportovec se svalnatou postavou? Pak pro vás máme potěšující zprávu: Slušet vám budou úplně všechny pánské plavky! Ze všeho nejvíce k vašemu sportovnímu stylu ale půjdou pánské bermudy plavky, které mají kapsy a pas na gumu. Pokud se nestydíte ukázat svou vypracovanou postavu, můžete také sáhnout po upnutých boxerkách. Avšak u nich se je potřeba mít na pozoru, aby vás neškrtily přes svalnatá stehna. Případně zvolte slipy nebo jiné pánské elastické plavky, u nichž budete mít jistotu, že se dokonale přizpůsobí vašim křivkám.

Náš tip: Pokud si nejste jisti, který střih vám bude nejvíce slušet, ale akutně potřebujete pánské plavky k moři, doporučujeme si vybrat plavky ve slevě. Levné plavky na dovolené určitě využijete a případná méně vhodná koupě vás nebude tolik mrzet, jako kdybyste si těsně před dovolenou koupili drahé značkové pánské plavky.

Kraťasy podle typu postavy

Šortky, kraťasy a trenýrky mají v oblibě všichni muži bez ohledu na věk. Však se také jedná o všestranný typ pánského spodního prádla a plavek. Jestliže ale chcete být na pláži nebo koupališti za krále, i při jejich výběru byste se měl řídit jednoduchým pravidlem, které zní: Čím vyšší postava, tím delší nohavičky si můžete dovolit. Muži menší výšky by tedy měli volit spíše kratší plavky a naopak.

Dále je pak u kraťasů na koupání nezbytný pružný a rychleschnoucí materiál. Obzvlášť jestli se chystáte v šortkových plavkách na koupaliště přijít a také odejít. Co se týče volnosti nohavic, tak v tomto směru záleží, jak moc máte vysportovanou postavu. Pro štíhlé jedince se budou hodit zejména volnější nohavice, zatímco u sportovců by byla škoda svaly pořádně nevystavit na odiv v upnutých nohavičkách.

Pánská tanga v létě a retro plavky

Tak jako mezi dámami v poslední době frčí dámské šortkové plavky, tak i mezi pány začínají být oblíbené pánská tanga. Nejsou to ale právě nejpohodlnější plavky na plavání. Spíše se jedná o módní kousek na opalování pro odvážné jedince. Chybět by vám také nemělo sebevědomí, neboť všeobecně mezi Čechy nejsou tanga jako plavky ještě úplně rozšířené. Své místo se zatím snaží získat v pánských prádelnících. Podobně tomu je u retro pánských plavek, které jsou většinou pruhované a mají kšandy. Ty muži nejčastěji kupují ze srandy jako vtipný dárek, než aby je nosili mezi lidi.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 020 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí