120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Jaké spodní prádlo si vzít do práce

Uveřejněno: 25.06.2021
Kategorie: MÓDA

Spodní prádlo do práce by mělo být hlavně pohodlné. Pokud v něm trávíte 8 nebo více hodin denně, musí dokonale sedět. Důležitou roli ale hraje i dresscode. Pod bílé košile nebo světlé šaty si zkrátka nemůžete vzít tmavou podprsenku s aplikacemi, ani kdyby byla sebehezčí. Jak tedy tato dvě kritéria skloubit? Zaměřte se na správnou velikost, kvalitní materiály, tělovou barvu a bezešvé provedení.

Samozřejmě záleží na vašem konkrétním povolání. Jako barmanka nebo hosteska si pochopitelně můžete dovolit větší extravaganci než manažerka či učitelka. Na druhou stranu rafinované zakrytí může být víc sexy než přílišné odhalení. Pokud možno se také vyhněte různým aplikacím a ozdobám. Jednoduše řečeno, méně znamená více a v případě spodního prádla do seriózního zaměstnání to platí dvojnásob.

Základem je padnoucí velikost

S kvalitním spodním prádlem ve správné velikosti máte napůl vyhráno. Možná se vám to zdá jako samozřejmost, ale opak je pravdou. Podle statistik totiž až 80 % žen nosí špatnou velikost prádla. Přitom zařezávající se ramínka nebo příliš upnuté kalhotky jsou nejen nepohodlné, ale z dlouhodobého hlediska dokonce mohou způsobit zdravotní problémy.

Investujte do kvality

Základem je kvalitní přírodní materiál, který bude příjemný na těle a nezničí se při prvním praní tak, že budou košíčky podprsenky nevzhledně zmačkané nebo odstávající. U kalhotek  zase nehrozí, že by se srazily nebo vytahaly, myšleno samozřejmě při správném praní, péči a skladování.

Tělová nebo černá a bílá?

Obecně doporučujeme pořídit si několik sladěných setů spodního prádla v tělové barvě. Narozdíl od černého a bílého se totiž dá nosit pod většinu oblečení: Problém s prosvítáním nastává zejména u podprsenek a kalhotek v bílé barvě. Mnohdy jsou totiž i pod světlými kousky vidět víc, než si myslíte.

Kdy sáhnout po bezešvých variantách?

Bezešvé prádlo se stává stále oblíbenějším, protože na sebe nepoutá pozornost, ale zároveň pomáhá tvarovat postavu. Poskytne dostatečnou oporu vašemu poprsí a zabrání nehodám, které by se mohly stát, kdybyste vyrazila naostro. Ani u volných kalhot si totiž nemůžete být 100% jistá, jestli neprosvítají a u šatů zase může způsobit faux-pas i obyčejný vítr.

Výběr kalhotek přizpůsobte kalhotám a sukním

V posledních letech se na módní scénu vrátily kalhoty do pasu a s nimi i vysoké kalhotky, nižší by se totiž mohly na zadečku viditelně rýsovat. Bokovky naopak vyžadují nízké střihy spodního prádla, které z nich nebude nevzhledně vyukovat. Šaty a sukně se dnes zase často vyrábí z lehkých materiálů s nízkou gramáží, a tak jsou lehce průhledné. Jediné prádlo, které pod nimi bude 100 % nenápadné, je tedy tělové.

Podprsenky do výstřihu

Decentní výstřih si můžete dovolit snad v každé práci. Dokonalý dekolt vykouzlí push-up podprsenky. Pokud se ale nepohybujete v módním průmyslu nebo showbyznysu, doporučujeme zapomenout na aktuální trendy jako jsou vykukující braletky či průsvitná body. Takové záležitosti patří maximálně na večeři ve dvou nebo uvolněnou letní párty.

Pánské spodní prádlo do zaměstnání

Výběr prádla vhodného pro pracovní aktivity by neměli podceňovat ani muži. Mají to výrazně jednodušší, pokud jde o dresscode, protože většinou nehrozí, že by jejich prádlo někde prosvítalo. Mezi výjimky ale patří nátělníky, na které byste nikdy neměly zapomínat. Košile na holém těle je nepříjemná a může působit vulgárně.

Jinak je ale hlavní váš komfort, který zaručí přírodní materiály, zejména bavlna a biobavlna. Střih už je spíše na vašich konkrétních preferencích. Nezáleží na tom, jestli zvolíte boxerky, trenky nebo slipy, jen vám vždy musí dokonale sedět.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 999 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí