120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Jaké spodní prádlo v létě (ne)vynechat

Uveřejněno: 20.04.2021
Kategorie: MÓDA

Léto je krásné období, na které čeká většina z nás. Celý rok se těšíme na slunečné počasí a až budeme moci vyrazit na výlet nebo k vodě. Ono teplé počasí je ale právě zároveň tím největším problémem, protože umí přichystat i opravdu nemilé překvapení v podobě opruzeniny, mykózy nebo zapaření (hlavně, když celý den sedíte na židli). Přitom tomu lze snadno zabránit. Jak? Stačí si obléct prodyšné spodní prádlo, ve kterém se i během třicetistupňového vedra budete cítit lehce a sebevědomě.

Materiály spodního prádla pro horké dny

Většina žen a mužů vybírá spodní prádlo hlavně podle vzhledu. To se vám ale v letních měsících může šeredně vymstít. Nejdůležitějším kritériem při výběru ať už dámského nebo pánského spodního prádla by totiž pro vás vždy měl být materiál. Léto lze pokládat v podstatě za takovou zkoušku, kdy na vlastní kůži poznáte, zda jste si prádlo správně vybrali či nikoliv.

  • Bavlněné spodní prádlo – na běžné nošení v létě je ideální spodní prádlo z bavlny. Bavlna jako přírodní materiál skvěle respektuje vlastnosti pokožky, saje pot, je prodyšná a zároveň pevná. Pozor si ale dejte na příměsi umělých materiálů, jejichž vysoký podíl by mohl mít za následek zvýšené pocení v intimních partiích.
  • Satén – saténové prádlo z bavlny nebo hedvábí je chladivé, lehké a hladké na omak. Na první pohled vypadá velice luxusně, neboť se krásně leskne a splývá po těle. Vyrábí se z něj především letní pyžama, svůdné noční košilky nebo třeba pánské trenýrky.
  • Modal – tomuto materiálu se trochu nešikovně přezdívá umělé hedvábí. Mnoho lidí se proto domnívá, že se jedná o syntetický materiál. Opak je ale pravdou. Modal je čistě přírodní druh viskózy, který se získává z celulózy bukového dřeva. Díky tomu perfektně odvádí pot a je příjemný na těle. Letní spodní prádlo, které se z modalu vyrábí, navíc většinou ještě obsahuje příměs bavlny, což zvyšuje jeho prodyšnost.
  • Bambusové spodní prádlo – bambusové oblečení se vyrábí ze dřevnatých stonků bambusu. Jde opět o přírodní materiál, který dobře absorbuje pot, má antibakteriální vlastnosti a je citlivý k pokožce. Zvolit ho proto mohou i alergici.

Jaké spodní prádlo na léto je nejvhodnější?

Ideální spodní prádlo pro horké dny by tedy mělo být vyrobeno z přírodních materiálů, nebo alespoň s co nejvyšším podílem právě přírodních vláken. Kromě toho je také důležitá správná velikost, protože pokud si obléknete příliš těsné spodní prádlo, ve vysokých teplotách vás před nepříjemnými opruzeninami zkrátka nezachrání ani ten sebelepší materiál.

Čím méně látky, tím lépe

Vzdušné a lehké spodní prádlo na léto je jedinou správnou volbou. Ptáte se, ale jaký by mělo mít střih? Odpověď je jednoduchá: Co nejprostší. Například u dámských kalhotek je v létě přílišné zdobení vrstvami látek, kanýrky nebo aplikacemi spíš na škodu než k užitku. Spodní prádlo tak totiž získává na tloušťce a více tedy hřeje. Větší množství vsadek a krajek navíc znamená, že látka bude zřejmě obohacena o elastan nebo jiný syntetický materiál.

Střihy kalhotek vhodné na léto

Pokud se v létě hodně potíte, a tudíž se zajímáte o to, jak předejít pocení, určitě zvolte brazilky. Tento typ kalhotek s trochu více vykrojenou zadní částí je mimořádně pohodlný, praktický a sexy. Dále rozhodně nic nezkazíte tím, když sáhnete po klasickém střihu kalhotek. Jako kalhotky pod šaty bychom vám ale doporučovali zvolit tanga nebo jakékoliv bezešvé kalhotky. Bezešvé spodní prádlo kromě toho oceníte i pod legíny, šortky nebo přiléhavé džíny v průběhu celého roku. Několik kusů tohoto prádla v tělové, bílé a černé barvě by proto měla vlastnit každá žena. V letních měsících totiž není nic horšího než zaříznuté kraťasy s rýsujícími kalhotkami.

Spodní prádlo pod šaty

Každá žena v létě ráda nosí šaty. Letní šatičky bývají ale často rozmanitých a neobvyklých střihů, pod které se hodí jen specifické typy podprsenek. V šatníku by vám proto neměla chybět bardot podprsenka s odepínatelnými ramínky, pro níž jsou typické klenuté košíčky do obloučků. Tento střih se skvěle hodí pod šaty bez ramínek, pod korzetové topy nebo naopak pod šaty s tenkými ramínky, které jsou tak úzké, že ramínka od podprsenky nedokážou zakrýt.

Pokud máte menší nebo středně velká prsa, jež nevyžadují oporu, budou pro vás vhodné tzv. braletky, což jsou krajkové podprsenky bez vyztužení. Braletky patří mezi prodyšné podprsenky, neboť jsou ušité jen z jedné vrstvy látky a nemají žádné vycpávky. Jestliže máte větší prsa, pak se vám bude hodit sportovní podprsenka s širokou podprsní gumou. Sportovní podprsenky z modalu nebo bavlny lze totiž také zařadit mezi podprsenky na léto.

A co pánové?

Co se týče pánského spodního prádla, i u toho platí stejná pravidla. Důležité jsou prodyšné materiály, volnější střihy a správně vybraná velikost. U střihů pánové bohužel nemají příliš na výběr, a právě o to větší význam má správná volba bavlněného, saténového nebo bambusového materiálu. Ze střihů se pak jednoznačně na léto nejvíce hodí pánské trenýrky nebo boxerky. Trenýrky jsou o něco vzdušnější, avšak přebytečná látka se může nelichotivě rýsovat pod oblečením. To se u boxerek většinou nestává. U nich je ale zase zapotřebí vybrat správnou velikost, která nebude škrtit a nikde tlačit.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí