120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Black Friday

Jaké spodní prádlo zvolit pod pracovní oděv?

Uveřejněno: 19.11.2021
Kategorie: MÓDA

Ať už do práce nosíte šaty, sukni, oblek, tričko nebo jen pohodlné kalhoty, výběr spodního prádla byste v žádném případě neměli podcenit. Co si budeme povídat, i v práci se musíme cítit příjemně a pohodlně, jinak naše pracovní výkony nebudou za nic stát.

Dobře vybrané spodní prádlo vám musí sednout

Spodní prádlo vás nesmí nijak omezovat, škrtit ani svírat. Kdo by se před zraky ostatních chtěl pořád ošívat a rovnat ho na své místo? Navíc by mělo být nenápadné, a tak nějak ladit s oblečením. Asi každý už se někdy setkal s tím, že potkal někoho, komu prosvítalo spodní prádlo pod tričkem nebo kalhotami a všichni kolem věděli, jaké ten dotyčný zrovna dnes oblékl.

Ty tam jsou časy, kdy platilo, že pod bílé oblečení si můžete obléknout výhradně bílé spodní prádlo. Dneska už se ví, že bílá barva je v kontrastu s pokožkou, takže pod čistě bílým oblečení prostě bude vždy vidět. Podobně to funguje i u černého oblečení a černého spodního prádla.

Jak si tedy správně vybrat spodní prádlo pod oděv do práce?

Chcete se vyhnout trapasu, kdy všichni kolem budou znát obsah vašeho prádelníku? Nechcete si neustále schovávat vykukující ramínko podprsenky nebo rovnat nevzhledné záhyby a lemy nohaviček třeba pod kuchařskými kalhotami? Držte se následujících tipů a uvidíte, že budete za hvězdu.

Tip číslo jedna: Pohodlí je na prvním místě

Při výběru spodního prádla, a je jedno zda na běžné nošení, pod oblek nebo do práce, je nejdůležitější, aby bylo pohodlné. Komu by bylo příjemné, když ho trenýrky, kalhotky, slipy nebo tílko budou svírat či škrtit? Výsledkem je, že si prádlo budete pořád rovnat, to bude přitahovat pohledy ostatních a vy se tak nechtěně stanete středem pozornosti.

Když chcete, aby bylo prádlo pohodlné, je důležité dobře zvolit střih. Dámy mohou v případě spodních kalhotek vybírat mezi klasickými kalhotkami, brazilkami, tangy, bezešvým prádlem a třeba i dámskými trenkami, pánové zase mezi slipy, trenkami, boxerkami, jocksy, tangy atd.

Tip číslo dva: Dobře vybírejte i materiál

Nebudeme si lhát, na materiálu prostě záleží. Kromě toho, že je v bezprostředním kontaktu s naší pokožkou a má zásadní vliv na životnost spodního prádla, taky ovlivňuje to, jak se v něm budeme cítit. Když nebude třeba dobře od těla odvádět pot, bude nás celé tělo svědit a budeme se škrábat. A že se během práce většinou dost zpotíme. Tak jaký zvolit materiál?

  • Nejoblíbenějším materiálem je bavlna jako zástupce přírodních materiálů. Hodí se skoro pro každou aktivitu, absorbuje pot, který se ale pomalu odpařuje. Pro sport, kde se opravdu hodně zpotíte, se tak příliš nedoporučuje.
  • Z jemné česané bavlny (mikrobavlny) se vyrábí například bezešvé prádlo, které je velmi pohodlné.
  • Syntetické materiály jako elastan, nylon a polyester odvádí od těla pot a vlhkost, nechají pokožku dýchat a umí i udržet teplotu. Jsou ideální i na sport.
  • Viskóza vzhledem připomíná bavlnu, není ale čistě přírodní. Na dotek je měkká, potěší i schopností absorbovat pot a vlhkost.
  • Dalším zajímavým materiálem pro výrobu spodního prádla je bambus, který je antibakteriální, minimalizuje tvorbu nepříjemných pachů a brání množení bakterií.

Tip číslo tři: Pozor na velikost

Dobře zvolená velikost je základ, bez ní to rozhodně nepůjde. Vyberete ji tak, že změříte obvod boků, pasu, prsou a dalších částí těla podle toho, jaké spodní prádlo vybíráte a naměřené hodnoty pak porovnáte s velikostní tabulkou výrobce, jehož spodní prádlo si chcete pořídit. Platí to pro výběr pánského i dámského spodního prádla bez výjimky.

Tip číslo čtyři: A co barva?

I na ní záleží. Zejména ženy ji řeší a snaží se ji sladit s oblečením. To je správný přístup. Na druhou stranu je třeba si říct, že barva spodního prádla toho o vás hodně prozradí.

  • Bílou ani černou nic nezkazíte, jde o nejčastější barvy v našich prádelnících. Bílá je barvou nevinnosti a bezpečí, symbolizuje nové začátky. Černá je elegantní a představuje sílu i jakousi tajemnost.
  • Podobně na tom je i tělová barva, která by měla co nejvíc splynout s barvou pokožky. Zdůrazní nahou kůži, oslavuje přirozenou krásu.
  • Růžové spodní prádlo nosí hlavně romantičky, symbolizuje ženskost a něhu.
  • Oblíbená je i modrá barva spodního prádla, která symbolizuje upřímnost i troufalost.
  • Červenou si spojujeme se sexy prádélkem, které představuje vášeň, spontánnost i hřích.
  • Zelená je barva klidu i míru, stejně jako všechny pastelové barvy je určena pro šťastné povahy.
  • Fialová působí tajemně a magicky.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí