120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Jaké vybrat plavky: jednodílné nebo dvoudílné?

Uveřejněno: 14.05.2021
Kategorie: MÓDA

Správný výběr kvalitních plavek je celkem oříšek. Měly by vám slušet, jít s dobou, zakrýt nedostatky a upozornit na vaše přednosti. Při výběru se budete rozhodovat mezi plavkami celými, tedy jednodílnými, a dvoudílnými. Podle čeho vybrat ty nejlepší?

Přeměřte se a zjistěte, jaká velikost a jaký styl plavek vám padne

Abyste si dokázala vybrat správný typ plavek, je důležité se přeměřit. Na co se zaměřit?

  • Na boky,
  • pas,
  • hrudník.

Boky měřte v jejich nejširším bodě, pas v nejužším (nejmenším) místě a hrudník v místě nejširším. Díky těmto třem naměřeným hodnotám snadno odhalíte nejen velikost, ale také styl plavek.

4 základní tvary postavy

Podle hodnot, které naměříte, budete vědět, ke kterému tvaru postavy patříte.

  • Hruška – boky máte znatelně širší než poprsí a pas.
  • Jablko – velikost pasu je stejná jako velikost hrudníku, ale boky máte výrazně užší.
  • Přesýpací hodiny – pas je užší a boky s hrudníkem jsou téměř stejně široké.
  • Chlapecká postava – boky, pas i hrudník mají stejnou šířku. Jinak se tomuto tvaru říká také rovný tvar.

Tvar hrušky

Pro dámy s tímto tvarem je typické, že mají horní část těla výrazně užší než oblast boků. Proto tělo vypadá jako hruška či trojúhelník. Proto je potřeba sáhnout po dámských plavkách, které vyrovnají nepoměr mezi spodní a horní částí těla. Nejlepším řešením jsou plavky, které mají horní díl světlejší či vzorovaný, což zvýrazní poprsí. Spodní díl by měl být tmavý, tím dojde k zeštíhlení boků.

Tvar jablka

Pro tuto postavu jsou charakteristické shodné velikosti pasu a poprsí. Je proto potřeba opticky zeštíhlit břicho a dát vyniknout pasu. Ženy s touto postavou by měly sáhnout po jednodílných plavkách s barevnými geometrickými vzory, které dokážou dokreslit chybějící pas. Vhodné jsou šipky či vzory, které směřují doprostřed břicha. Pokud byste se přeci jen nechtěla vzdát dvoudílných plavek, nesahejte po bikinách, ale raději zvolte tankiny. Jedná se o dvoudílné plavky, jejichž horní díl sahá až ke kalhotkám. Další volbou jsou jednodílné plavky mající část břicha zpevněnou a opatřenou zvrásněným efektem.

Zdroj: shoelove.deichmann.com

Tvar přesýpacích hodin

Ženy s tímto tvarem postavy nebudou mít s výběrem plavek žádný problém. Slušet jim totiž bude v podstatně jakýkoliv střih. Horní i spodní díl plavek by měl mít stejné provedení, abyste zbytečně neupoutávala pouze na jednu část těla, čímž by mohlo dojít k narušení souměrnosti postavy. Pokud máte širší pas nebo větší zadeček, sáhněte po spodku plavek s vysokým pasem nebo sukýnkou. Další možností je sáhnout po barevném nebo vzorovaném horním dílu, čímž odvedete pozornost od problematických spodních partií.

Chlapecká postava

Ženy s chlapeckou postavou jsou přirozeně štíhlé a v podstatě rovné. Proto je u nich potřeba posílit správné ženské křivky a zvýraznit pas. Plavky pro tyto ženy by měly dodat objem do oblasti boků a poprsí. Sáhnout můžete po jednodílných i dvoudílných plavkách. Jednodílné plavky by měly mít barevné pruhy pro zvýraznění pasu. Zvolit můžete i monokiny. Při výběru dvoudílných plavek si dejte záležet, aby byl jejich horní díl výrazně zdobený například řasením. Dobře fungují i květinové vzory. Spodní díl plavek může být šortkového střihu nebo string.

Oblečete se do jednodílných nebo dvoudílných plavek?

Pokud již víte, jakou máte postavu, přijde na řadu vybírání střihu. Obecně se plavky dělí na dva základní typy. Na jednodílné a dvoudílné. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody a v jakém provedení je můžete sehnat?

Vše, co potřebujete vědět o jednodílných plavkách

Jednodílné plavky se používají především pro plavání ve vnitřním bazénu a ke sportovním účelům. Sahají po nich především ženy plnějších postav, po porodu nebo ženy vyššího věku. Ale to rozhodně neznamená, že tyto dámské plavky nejsou sexy.

Mezi hlavní výhody těchto plavek patří to, že dokážou schovat faldy a bříško. Některá provedení dokonce dokážou postavu vytvarovat a pozvednout ňadra. Stačí sáhnout po správném střihu a barevném provedení a hned můžete vypadat štíhleji. Navíc si kolem pasu stačí dát pareo a hned můžete vyrazit na drink. U jednodílných plavek máte jistotu, že vám nespadnou, i když skočíte do vody.

Mezi nevýhody patří to, že se pod nimi neopálíte. Vzhledem k tomu, že plavky tvoří poměrně dost látky, trvá jim déle, než uschnou.

Z hlediska střihu a provedení máte na výběr z široké nabídky:

  • Plavky s vyznačeným dekoltem – oblíbený střih, který má pod ňadry všité pruhy, jež poprsí udržují na svém místě. Tyto plavky mohou mít vyztuženou podprsenku, košíčky mohou být opatřeny i kosticemi.
  • Plavky s vysokým dekoltem – díky vysokému dekoltu je celé poprsí zahaleno. Toto provedení dokáže tělo opticky prodloužit. Jedná se spíše o plavky sportovního charakteru.
  • Monokiny – jedná se o jednodílné plavky, které mají rafinovaný střih připomínající dvoudílné plavky. Mohou mít hluboký výstřih a na zádech jen minimum látky. Prostřihy mohou být i v oblasti břicha. Rafinovaně dokážou pracovat s optickou iluzí.

V současnosti jsou oblíbené jednodílné plavky na jedno rameno, které vypadají rafinovaně, ale doporučují se spíše ženám s menším poprsím.

Dvoudílné plavky a jak je vybrat

Jak již název napovídá, plavky se skládají ze spodního a horního dílu. Je možné je koupit v setu nebo každý díl zvlášť. Na výběr máte z bohaté nabídky střihů. Rozdělení podle střihu horního dílu:

  • Trojúhelníčkové bikiny – podprsenku tvoří dva trojúhelníčky, které jsou spojeny šňůrkami. Zavazují se na zádech a za krkem. Poprsí v nich nemá téměř žádnou oporu, proto se hodí pro ženy s malými ňadry.
  • Halter bikiny – zavazují se za krkem nebo na zádech. Košíčky jsou o něco širší a mají lepší formování, proto dokážou poskytnout dostatečnou oporu i většímu poprsí. Hodí se pro ženy s chlapeckou postavou.
  • Bralette bikiny – trojúhelníčky jsou doplněny o nastavovací ramínka vedoucí přes ramena.
  • Bandeau bikiny – široký pruh látky, který zahaluje ňadra a mezeru mezi nimi. Neposkytuje téměř žádnou oporu, proto se hodí pro malá ňadra.
  • Balconette bikiny – plavky jsou podobné klasické podprsence, podle střihu je můžete přizpůsobit větším i menším ňadrům.
  • Tankiny – podprsenka s košilkou sahá až ke spodnímu dílu plavek.

Typy spodních dílů plavek:

  • Kraťásky – zahalují boky i zadeček, jsou vhodné pro ženy s úzkými boky a štíhlejšími stehny. Mají sportovní vzhled. Pokud mají vysoký pas, zeštíhlí bříško.
  • Vysoké kalhotky – plavky s vysokým pasem sahají až pod pupík. Zeštíhlují a zároveň zpevňují bříško. Jsou vhodné pro ženy s širšími boky.
  • Kalhoty s nižším pasem – zvýrazňují rozdíl mezi břichem a podbřiškem a jsou ideální pro štíhlé postavy.
  • Hipster – bokovky s rovným střihem v oblasti boků. Zakrývají zadeček, dokážou prodloužit část mezi boky a poprsím.
  • Klasické bikiny – látky jsou spojené šňůrkami, které se na bocích zavazují. Jsou vhodné pro široké boky a stehna. Jsou vhodné pro ženy s plochým bříškem.

Už víte, v jakém modelu letos k vodě vyrazíte vy?

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 010 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí