120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Kvalitní spodní prádlo, které doporučují i gynekologové

Uveřejněno: 30.11.2022
Kategorie: MÓDA , SPOLEČNOST

Krajkové nebo bavlněné? Tanga, nohavičky nebo brazilky? Při výběru kalhotek se mnohdy upřednostňuje barva, střih a celkové provedení nad tím, co je přínosné pro vaše zdraví. Věděli jste, že kvůli nevhodně zvoleným kalhotkám můžete trpět bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy? Zjistěte, jaké spodní prádlo doporučují sami gynekologové.

Věděli jste, že kvůli nevhodně zvoleným kalhotkám můžete trpět bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy?

zdroj: gynella.com

Proč vlastně nosíme spodní prádlo?

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč ženy nosí kalhotky? Zejména proto, že vás chrání před vaginálním výtokem, který je naprosto normální a zdravý. Kromě toho ale také jde o zdraví vnějších ženských pohlavních orgánů, které jsou citlivé na tření a jiné podráždění pokožky. Spodní prádlo je vlastně takovým nárazníkem mezi pokožkou a zejména těsným oblečením, které by mohlo dámské intimní partie odírat. Kalhotky udržují ženu v čistotě, ale také jí dokážou dodat sebevědomí.

Vzhledem k tomu, že v dámském spodním prádle trávíte až 15 hodin denně, je potřeba, aby dobře sedělo a bylo kvalitní. Proto se při nákupu neřiďte cenou a designem, ale spíše správnou velikostí a druhem materiálu.

Vzhledem k tomu, že v dámském spodním prádle trávíte až 15 hodin denně, je potřeba, aby dobře sedělo a bylo kvalitní

Správná velikost dámských kalhotek

S nesprávnou velikostí kalhotek se nevyplatí zahrávat. Nenalhávejte si, že máte velikost M, když vás oblečení této velikosti tlačí. Podle gynekologů se výběr menších, ale ani větších velikostí nevyplatí. Čím těsnější kalhotky máte, tím hůř. Hrozí vám totiž infekce, ale také opruzeniny z mechanického dráždění těsným prádlem. Kromě toho je těsné spodní prádlo také původcem vyrážek a zarůstání chloupků.

Kalhotky, které jsou vám velké, zase nebudou dobře sedět na svém místě a budou se shrnovat. Tyto „hrboly“ o sobě dají vědět pod sukní, kalhotami i šaty. Správnou velikost kalhotek poznáte tak, že vás nikde neškrtí a po nošení nevidíte na těle otlačeniny.

Výběr materiálu podle příležitosti

Materiál se výrazně podepisuje na tom, jak se budete v kalhotkách cítit. Pro každou příležitost je vhodné sáhnout po jiné látce. Volba materiálu má mimo jiné vliv na množení bakterií. Dámy, které trpí gynekologickými obtížemi, by měly sáhnout po prodyšném bavlněném spodním prádle. Skvělou alternativou je také bambus, který je navíc antibakteriální, protiplísňový a antistatický.

V případě, že se chystáte sportovat, můžete sáhnout po funkčních, ale také přírodních materiálech. Z přírodních materiálů se pro sport hodí především zmiňovaný bambus, ale také prádlo z merino vlny. Funkční prádlo je obvykle ze syntetických materiálů podobně jako prádlo pro intimní chvilky.

 Dámy, které trpí gynekologickými obtížemi, by měly sáhnout po prodyšném bavlněném spodním prádle

Spodní prádlo z přírodních materiálů pro každodenní nošení

Pro každodenní nošení jsou rozhodně nejlepší přírodní materiály jako bambus a bavlna. Vždy dbejte na to, aby bylo prodyšné. Pokud sáhnete po kalhotkách, které jsou neprodyšné, hrozí vznik opruzenin a bakterií, pro které je vlhké a tmavé prostředí jako stvořené. Přírodní materiály jsou pokožce intimních partií příjemné, ale hlavně jsou prodyšné, což oceníte nejen v létě.

Na každodenní nošení se rozhodně nehodí kalhotky ze syntetických materiálů, mezi které se řadí například nylon, spandex nebo polyester. Pokud se bez takových kalhotek nemůžete obejít, vybírejte alespoň ty, které mají bavlněný rozkrok. I když o tomto provedení se také vedou spory, jelikož zdvojená látka v rozkroku neumožňuje dostatečnou prodyšnost. Pokud budete umělé materiály nosit každý den, zaděláváte si na kvasinkovou infekci.

Pro každodenní nošení jsou rozhodně nejlepší přírodní materiály jako bambus a bavlna

Spodní prádlo z umělých materiálů pro intimní chvilky a sport

Kalhotky ze syntetických materiálů nejsou tabu, ale oblékejte je pouze výjimečně. Například při sportu a dalších pohybových aktivitách, při kterých se více potíte, můžete sáhnout po funkčním prádle, které se obvykle vyrábí ze syntetických materiálů. Narazit ovšem můžete i na spodní prádlo z merino vlny.

Funkční materiály dokážou odvést vlhkost od povrchu těla, a tak se vyhnete nepříjemnému zapaření nebo vzniku infekce. Jestliže sportujete pouze rekreačně, vystačíte si s bambusovým spodním prádlem. Po sportovní aktivitě se rozhodně doporučuje spodní prádlo vyměnit za čisté a suché.

Po spodním prádle z umělých materiálů můžete bez obav sáhnout při intimních chvilkách. Skvělou službu udělají sexy krajkové kalhotky, které se nedoporučují pro běžné nošení, ale při erotických hrátkách by neměly chybět.

Funkční materiály dokážou odvést vlhkost od povrchu těla, a tak se vyhnete nepříjemnému zapaření nebo vzniku infekce.

Střih kalhotek se nevyplatí podceňovat

Pokud jde o střihy, máte na výběr z pestré nabídky možností. Které provedení je nejlepší? Záleží především na tom, jak se v kalhotkách cítíte, případně pod jaké oblečení je oblékáte. Je ovšem důležité, aby vám kalhotky nezpůsobovaly podráždění a dobře seděly přes stydké pysky.

  • Klasické kalhotky – sáhnout můžete po bokových kalhotkách. Dámy, které mají větší bříško, by měly zvolit kalhotky s vyšším pasem.
  • Dámské boxerky – kalhotky s nohavičkou ocení dámy s většími stehny, ale také sportovně založené ženy.
  • Stahovací kalhotky – měly byste je nosit pouze příležitostně. Krásně vytvarují postavu, takže se hodí do společnosti pod upnutější oblečení. Každodenní nošení stahovacích kalhotek se nedoporučuje, jelikož zabraňuje správnému prokrvování a dýchání.
  • Tanga – tento střih je hojně diskutovaný. Podle odborníků mohou být zaříznutá tanga důvodem, proč ženy trpí zánětem močových cest. Tanga jsou totiž podle nich dokonalým přenašečem bakterií mezi konečníkem a močovou trubicí. Občasné nošení rozhodně neškodí, ale pro každodenní nošení tanga nebudou tou nejsprávnější volbou.

Pokud hledáte kalhotky pod obepnuté oblečení, můžete zvolit tanga. V případě, že se v nich necítíte dobře, jsou k dostání také bezešvé klasické kalhotky nebo boxerky, u kterých prakticky nehrozí riziko zařezávání. Kompromisem mezi klasickým střihem kalhotek a tangy jsou brazilky.

Pod peřinu ve spodním prádle ano, nebo ne?

Ohledně spaní se odborníci přiklánějí spíše k názoru, že je lepší spát bez prádla a oblečení. Pokud byste spali v těsném a neprodyšném spodním prádle, bude se u vašich intimních partií hromadit vlhkost, která je živnou půdou pro bakterie a kvasinky.

Jestliže vám nevyhovuje spát nahá, můžete sáhnout po volnějších střizích spodního prádla. Nejlepší volbou nočního prádla jsou dámské trenýrky, které jsou dostatečně volné a prodyšné. Co se týče pyžam, ženám se doporučují především pohodlné noční košile.

zdroj: pixabay.com

Dobré tipy pro zachování zdraví intimních partií

Na zdraví ženských pohlavních orgánů má vliv nejen materiál a střih spodního prádla, ale také to, jakým způsobem o něj budete pečovat. Specialisté radí, abyste spodní prádlo praly v hypoalergenních pracích přípravcích, protože klasické chemické přípravky mohou vést k podráždění, svědění a alergickým reakcím. Po praní se doporučuje kalhotky sušit v sušičce po dobu 30 minut na nízkou teplotu.

Kalhotky byste měly měnit každý den. Pokud ovšem trpíte gynekologickými potížemi, klidně je měňte i několikrát denně. Rovněž se doporučuje kompletní výměna prádla jednou za rok.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí