120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Máte v sobě šelmu? Podtrhněte ji spodním prádlem PUMA!

Uveřejněno: 01.11.2021
Kategorie: TIPY

Taky si značku PUMA spojujete s obuví a možná sportovním oblečením? Pak vás možná překvapí, že v nabídce této značky najdete i kvalitní dámské a pánské spodní prádlo. Nevěříte? Čtete dál!

Historické okénko aneb Kde se PUMA vzala?

Za značkou Puma stojí dva bratři s velkými sny, kteří pochází z bavorského Herzogenaurachu. Adolf Dassler přezdívaný Adi si jako velký milovník sportu otevřel v roce 1920 v matčině prádelně dílnu na výrobu obuvi. Sice byl vyučeným pekařem, to mu v tom ale rozhodně nemohlo zabránit.

O čtyři roky později se do podnikání vrhl i druhý z bratrů, Rudolf, a vznikl podnik Dassler Brothers Shoe Factory, který zaměstnával 25 lidí, kteří ručně šili každý den zhruba 100 párů bot o nízké hmotnosti.

Jak se PUMA stala slavnou?

Roku 1928 měla boty šité bratry Dasslerovými Lina Radke a zvítězila v nich na Olympiádě v Amsterdamu v běhu na 800 metrů. O osm let později se pak v Berlíně konala olympiáda a boty od bratrů Dasslerových obul americký sprinter Jesse Ownes. I on v nich triumfoval, získal hned 4 zlaté medaile a bratři Dasslerovi začali vyrábět 200 000 párů bot ročně.

Během druhé světové války bratři šili boty pro Wehrmacht, ideologie strany je ale rozdělila a každý z nich začal podnikat sólo. Rudolf založil v roce 1948 značku Ruda, kterou později přejmenoval na Puma, Adolf pak Adidas.

Tentýž rok přišly na trh první kopačky Puma s názvem ATOM. V roce 1959 se z Pumy stala opět rodinná společnost, Rudolf přizval ke spolupráci svou ženu a dva syny. Od roku 1968 zdobí logo firmy silueta kočkovité šelmy při výskoku, autorem je německý karikaturista Lutz Backes.

Víte, že velké slávy se boty Puma dočkaly v roce 1970, kdy si v televizním přenosu Pele zavazoval své kopačky Puma King?

V roce 1974 zakladatel Pumy Rudolf Dassler umírá a firmu přebírá jeho syn, který se ničeho nezalekl a o dva roky později světu představil technologii S.P.A, která Pumu charakterizuje.

V roce 1989 ale Puma přestává být rodinnou společností, synové Rudolfa Dasslera svůj většinový podíl prodali švýcarské společnosti, v roce 2006 se Puma začala angažovat ve světě módy. A tady se začíná psát příběh spodního prádla PUMA.

PUMA už nejsou jen boty, ale i sportovní textil

Zákazníci už nestáli jen o boty PUMA, ale i o další kvalitní sportovní vybavení. Na trh tak vtrhla kolekce oblečení Puma, která je stejně jako kolekce obuvi rozdělena do kategorií dle toho, na co se používá. Na své si tu přijdou i ti nejnáročnější zákazníci. V nabídce je i pánské a dámské spodní prádlo, sportovní prádlo, ponožky Puma a další.

Víte, že v roce 2015 se ambasadorkou značky Puma stala populární zpěvačka Rihanna, která dostala kalhotky Puma, sportovní podprsenky a veškeré oblečení Puma i obuv do podvědomí široké veřejnosti. Zájem o podprsenky Puma mezi fanynkami raketově vzrostl a Puma se opět vyšplhala na pomyslný vrchol popularity. Rihanna se také stala kreativní ředitelkou značky FENTY, její vlastní kolekce pod značkou Puma.

Ať už patříte mezi vášnivé sportovce, nebo jen hledáte kvalitu a pohodlí, značka Puma je tu pro vás! V kolekci pánského spodního prádla nechybí ani boxerky Puma a ponožky, zkrátka nepřijdou ani dámy, které si mohou pořídit třeba tanga Puma.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 016 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí