120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Black Friday

Na sex! Slavíme mezinárodní den ženského orgasmu

Uveřejněno: 08.08.2022
Kategorie: SPOLEČNOST

Dopřejte si kolena podlamující malátnost, extázi, pocity horka a vzrušení, které se postupně rozlévají po vašem těle. Slavíme 8. srpen, který je mezinárodním dnem ženského orgasmu. Užijte si dnes to nejluxusnější vyvrcholení. A vůbec nemusíte zůstat u jednoho čísla. Popusťte uzdu své fantazii a oddejte se třeba nevšednímu orgasmu.

zdroj: unsplash.com

Proč se slaví mezinárodní den ženského orgasmu?

Tento svátek připomíná, že ženy mají na dosažení svého uspokojení stejný nárok jako muži. Mezinárodní den ženského orgasmu vznikl před lety ve městě Esperantina, které se nachází v severovýchodní části Brazílie. Jeho strůjcem se stal tehdejší starosta Arimatei Dantas, který chtěl splatit svůj „sexuální dluh“ své manželce. V této oblasti ji totiž zanedbával. Milé dámy, oblečte na sebe sexy prádlo, vytáhněte oblíbené erotické hračky a užijte si svůj den naplno!

Mohou vyvrcholení prožívat i ženy?

Ještě zhruba před 100 lety většina lidí ani netušila, že i ženy mohou prožívat orgasmus. Naplno si své slastné chvilky začaly ženy vychutnávat až v 60. letech, kdy odstartovala sexuální revoluce. Farmaceutické firmy navíc přišly s antikoncepčními pilulkami, a tak si ženy mohly začít dosyta užívat erotických hrátek a sexu.

To, že se při dosažení orgasmu do těla vyplavují endorfiny, tedy hormony štěstí, je dobře známé. Tyto hormony dokážou bojovat s bolestí, ale také stresem. Z průzkumů přitom vyplývá, že více než 60 % žen přitom orgasmus pravidelně předstírá a 40 % žen má s předstíráním zkušenost. Proč to dělají? Aby potěšily muže a ti si nechodili užívat jinam. Mezinárodní den ženského orgasmu má mužům připomenout, že i ženy mají na dosažení orgasmu stejný nárok jako oni.

zdroj: unsplash.com

Nad ženským orgasmem visí spousta otazníků

Muži dokážou orgasmu dosáhnout snadněji než ženy. Mají k němu totiž jasný biologický důvod, kterým je oplodnění. S vyvrcholením u mužů se totiž pojí i ejakulace, která udržuje lidstvo v chodu.

Proč ale mají orgasmus ženy? Nad odpovědí na tuto otázku se vědci stále neshodli. Někteří tvrdí, že ženy k vyvrcholení biologický důvod nemají. Jiní zase uvádí, že má ženský orgasmus spojitost s plozením dětí. Při ženském vyvrcholení se totiž do mozku vyplavuje dopamin navozující pocit štěstí, ale také oxytocin, který je známý jako hormon lásky. Oxytocin je navíc úzce spjatý s těhotenstvím a porodem. Vědci z univerzity v Yale uvádějí, že v minulosti sloužil orgasmus u žen jako spouštěč ovulace.

zdroj: unsplash.com

Nejdelší ženský orgasmus trval 45 vteřin

Ženský a mužský orgasmus odlišuje celá řada faktorů. Přestože si vyvrcholení obě pohlaví užívají víceméně stejně, doba trvání i počet vyvrcholení se liší. Při vyvrcholení se mužům stáhnou svaly v oblasti svěrače, prostaty a penisu. Délka slastné chvilky trvá mezi 3 až 10 vteřinami. Poté následuje tzv. žáruvzdorné období. O co se jedná? Jde o dobu, během které nemohou muži dosáhnout dalšího orgasmu. Trvat může několik minut, ale klidně také hodinu.

Při ženském orgasmu se stáhnou svaly okolo dělohy, vagíny, pánve a konečníku. Vyvrcholení si mohou ženy užívat i desítky vteřin. V roce 1966 zaznamenala britská sexpertka Tracey Cox ženský orgasmus, který trval celých 45 vteřin. Ženy na rozdíl od mužů nemají žáruvzdorné období, a tak mohou dosáhnout několika intenzivních orgasmů po sobě.

zdroj: unsplash.com

Frekvence výskytu orgasmů se u žen i mužů liší. Při výzkumu, který prováděli vědci z Chapmanovy univerzity v Kalifornii, uvedlo 95 % mužů, že při styku dosáhnou vyvrcholení. U žen se ovšem jednalo pouze o 65 %. Pro ženy je těžší se uvolnit, a proto v běžném životě připadnou na jeden ženský orgasmus tři mužské. Pánové si tedy v tomto ohledu užívají daleko více.

Ženy mohou orgasmu dosáhnout různými způsoby

Je zcela běžné, že některé ženy nedokážou orgasmu dosáhnout. Některým pomůže čas, jiné k vyvrcholení potřebují zažít netradiční erotické hrátky třeba v podobě orálního sexu, jiné používají erotické pomůcky. Žena se musí při sexu cítit uvolněně a spokojně. Mnohdy pomůže svůdná erotická souprava, správně zvolená podprsenka nebo lichotící tanga.

zdroj: unsplash.com

Obecně je pro dámy těžší dosáhnout vyvrcholení pouze při penetraci, tedy když penis proniká do vagíny. V tomto případě jde o vaginální orgasmus. Jak zjistíte, že máte předpoklady k dosažení vaginálního orgasmu? Vše určuje vzdálenost mezi klitorisem a vaginálním otvorem. Pokud je tato vzdálenost menší než šířka palce, dochází k nepřímé stimulaci klitorisu přes vaginální penetraci, což zvyšuje šanci na dosažení vaginálního orgasmu. Čím blíže je klitoris k vagíně, tím lépe.

Ženy ale dokážou orgasmu dosáhnout i jinak než vaginálně. Mnohem častěji ženy vyvrcholení dojdou přes stimulaci klitorisu. Jde o klitorální orgasmus, kterého mohou ženy docílit i samy bez přičinění partnera.

Dámy, oslavte svůj den zcela jiným orgasmem!

Vaginální a klitorální orgasmus je mnohým ženám dobře známý. Existuje však celá řada „óček“, která vás dokážou přenést do nové dimenze rozkoše. Jaké další orgasmy si můžete užívat?

  • Anální – přestože se o análním orgasmu příliš nemluví, není žádnou novinkou. Anální stěny jsou bohaté na nervová zakončení, takže jejich stimulace dokáže navodit velice silný orgasmus.
  • Spánkový – do snů se promítají ty nejdivočejší fantazie a tajná sexuální přání, která mohou skončit reálným orgasmem.
  • Cervikální - považuje se za nejsilnější orgasmus, ale dosáhne ho jen málokterá žena. Stimulace čípku (cervixu) si žádá trpělivost a dokonalé uvolnění. Podle odborníků může takto žena vyvrcholit ve psí poloze a pod podmínkou, že je partner hluboko v ní.
  • Prsní – prsní orgasmus si žádá dokonalé uvolnění, vysokou citlivost bradavek a zejména šikovného partnera. Čím více se bude muž bradavkám věnovat, tím větší je pravděpodobnost, že prsního orgasmu žena dosáhne.
  • Coregasm – jedná se o orgasmus, který může žena zažít během cvičení. V posilovně je nejlepší se věnovat zvedání činek, jízdě na kole, lezení na laně, běhání, józe a zvedání nohou ve visu na stroji na břišní svalstvo, kterému se říká Captain Chair. Vyzkoušet můžete i cviky na břicho a hluboký stabilizační systém.

Dámy, užijte si svůj mezinárodní den ženského orgasmu po svém. Sex je dneska ve vaší režii a váš partner by vám měl splnit všechno, na co máte chuť.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí