120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Nosíte doma spodní prádlo? Co byste měli vědět!

Uveřejněno: 13.08.2021
Kategorie: TIPY

Většina z nás doma nechodí naostro, nebo dokonce nahá. I v soukromí jsme si zvykli na spodní prádlo. Jaké vybrat a jak ho správně nosit? To všechno vám prozradíme a navíc připojíme zajímavá fakta a tipy, které se vám budou hodit, ať už preferujete sportovní styl, klasickou bavlnu nebo něžné krajky.

Pohodlí nade vše

Základem jsou příjemné materiály a padnoucí střihy stejně jako u prádla pro běžné nošení. Rozdíl je spíše v konkrétních typech podprsenek a kalhotek i pánského spodního prádla.

Jednoznačně doporučujeme přírodní materiály, zejména bavlnu nebo bambus. Naopak umělá vlákna se hodí spíše pro výjimečné příležitosti, protože neposkytují takový komfort a při každodenním nošení na doma by mohla způsobovat nepříjemé pocení, či dokonce infekce.

Moderní braletky, sportovní modely i krajkové podprsenky bez výztuže

Ženy na doma volí různé typy podprsenek. Mezi nejoblíbenější ale určitě patří podprsenky bez výztuže (často s krajkami a ozdobnými detaily), bavlněné sportovní podprsenky (většinou s širokými lemy a logy značek) a v poslední době také stále populárnější designové braletky. Některé dámy ale chtějí i v soukromí nosit push-up podprsenky. Také pro ně se samozřejmě najdou ideální modely, které splňují jejich požadavky a zároveň jsou co nejpohodlnější. Většinou mají měkkou výztuž a jsou bez kostic. Záleží samozřejmě i na tom, jak vypadá váš běžný domácí outfit, pod volné šaty a mikiny se nejlépe hodí braletka, ale pod upnutými tílky bude vypadat lépe alespoň minimální výztuž.

Pokud jde o dámské kalhotky, většina žen doma odkládá tanga nebo brazilky a nosí klasické střihy, hipster kalhotky, bokovky nebo dámské trenky. Ani chození naostro nemusí být na škodu, ale jen když si vezmete volné kalhoty nebo tepláky. Pod skinny džíny či legíny se naopak kalhotky doporučují. Těsné oblečení, které si neměníte každý den může totiž na holém těle způsobit větší problémy než spodní prádlo.

Bavlněné trenýrky zaručí volnost a maximální komfort

Pro většinu mužů je hlavním kritériem rozhodně komfort, a tak v domácím prostředí nedají dopustit na staré dobré bavlněné trenky. Aby se ale trenýrky vešly alespoň pod tepláky nebo jogger kalhoty, nesmíte volit příliš velké a volné modely. V takovém případě by se totiž nejspíš nepříjemně shrnovaly, což by mohlo být nepohodlné a samozřejmě i nevzhledné.

Někteří pánové volí i v domácím prostředí boxerky. Ty díky elastanu narozdíl od trenýrek dokonale přilnou k tělu, ale zároveň stále poskytují dostatek prostoru. Naopak slipy nebo tanga se na doma nehodí.

Krajkové spodní prádlo pro vášnivé noci

Samostatnou kapitolou je dámské sexy prádlo pro žhavé noci ve dvou, které také patří výhradně do soukromí. V tomto případě se ale můžete odvázat, co se týče materiálů, střihů i celkového vzhledu. Není pravděpodobné, že prádlo budete mít na sobě celou noc, a tak spíš než pohodlí rozhodnou o výběru efektní ozdoby, něžné krajky či svůdné transparentní detaily. Nezapomeňte ale ani na praktičnost, určitě se vám osvědčí jednoduché zapínání a jemné materiály, které neškrtí a rafinovaně zakrývají jen to nejnutnější.

Překvapivá data, zajímavosti a tipy

Nebudeme vám opakovat známé fakty, jako například to, že zhruba 80 % žen nosí nesprávnou velikost podprsenky. Tentokrát pro vás totiž máme mnohem zajímavější informace.

Víte třeba, jak často byste měli spodní prádlo měnit? Ideálně jednou ročně a podprsenky klidně i dvakrát za rok. Přitom průzkumy ukazují, že 10 % mužů si nové prádlo nekupuje častěji než jednou za deset let. Pokud vám to také zní šíleně, zkuste s námi statistiku vylepšit a pořiďte si například nějaký nový kousek na doma. :)

Nezapomeňte ale ani na dostatečně časté převlékání. Pokud například doma cvičíte a zapotíte se, nestačí si prádlo vyměnit jednou denně. Vždy je lepší se pro jistotu převléct, abyste nedali žádnou šanci bakteriím a kvasinkám, které se v zapařeném nebo znečištěném spodním prádle velice rády množí. A na spaní raději odložte spodní prádlo úplně, mnohem více než klasické kalhotky se osvědčily volnější pánské a dámské trenky, pohodlná pyžama nebo košilky.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 998 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí