120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Nová velikonoční tradice: pořiďte si oblečení s velikonočními motivy, jinak vás pokaká beránek

Uveřejněno: 08.03.2024
Kategorie: MÓDA , SPOLEČNOST

Velikonoce jsou svátky s dlouhou historií a pravidelně se opakujícími tradicemi. Chcete si letos tyto jarní svátky užít jinak? Oslavte je ve stylovém spodním prádle. Koledníky a děti můžete místo sladkostí a vajíček obdarovat veselými ponožkami, trenkami nebo kalhotkami. Jak to udělat originálně?

bílé jehně na zelené louce

zdroj: freepik.com

Velikonoce: svátky spojené s radostí a nástupem jara

Kořeny Velikonoc sahají daleko do historie. Mysleli jste si, že jsou původně křesťanským svátkem? Kdepak! Ty nejstarší stopy by vás zavedly až do starověkého Egypta. Dříve se tento svátek pojil především s vítáním jarního slunovratu. Později se přeměnil na oslavy znovuvzkříšení Ježíše Krista. V dnešní době už nejsou Velikonoce tak duchovní jako dříve, ale jde především o kulturní, společenskou a mnohdy komerční událost.

Pro řadu lidí jsou Velikonoce oslavou jarní rovnodennosti, slunovratu, konce zimy a vítání jara. S jarem se totiž vše probouzí k životu. Kromě křesťanského půstu se s Velikonoci pojí i masopustní veselí, spousta barev, zelené ratolesti, mláďátka zvířat a nejrůznější kulinářské speciality. Nechybí ani dodržování velikonočních tradic.

zajíček s velikonočními vajíčky

zdroj: freepik.com

Probuďte svůj prádelník k životu: s veselým spodním prádlem to půjde snadno

Radost, oslava života, vítání nového, kulinářské speciality… Vpusťte velikonoční náladu i do svého prádelníku. Jaro můžete přivítat ve stylových dámských a pánských trenkách, kalhotkách, boxerkách a ponožkách.

„V e-shopu Trenýrkárna.cz máme celou kolekci veselého spodního prádla pro ženy, muže i děti. Design si vymýšlíme sami, ale také spolupracujeme s grafiky, kteří nám posílají svoje návrhy. Velikonoce se kromě jiného pojí s nejrůznějšími gastronomickými dobrotami, a tak bych doporučil svátky oslavit ve velikonočním spodním prádle s motivy jídla. V naší nabídce máme třeba pánské trenky či dámské kalhotky s donuty. Nechybí ani motivy piva. V „pivním“ spodním prádle můžete vyrazit na Zelený čtvrtek na zelené pivko,“ říká Ruslan Skopal.

Jaké motivy jsou pro velikonoční spodní prádlo typické?

  • Sklenka vína,
  • půllitr piva,
  • zelenina,
  • ovoce,
  • sladkosti,
  • vajíčka,
  • zajíčci,
  • kuřátka.

žena v kostýmu králíčka

zdroj: freepik.com

Velikonoční spodní prádlo pro ženy

Mnohé ženy, dámy a holky by se na Velikonoce nejraději zavřely před celým světem a dělaly mrtvého brouka. A to zejména na Velikonoční pondělí, kdy chodí koledníci. Postavte se k tomu letos čelem a oslavte jarní svátky v pohodovém, stylovém a veselém spodním prádle.

  • Dámské trenky – perfektní střih, který byste měla obléct zejména v pondělí. Díky množství látky vám pomlázka neudělá „modrá jelita“ na zadečku. Obzvlášť, pokud je oblečete pod pohodlné domácí kalhoty. A pokud se rozhodnete neotvírat, můžete v dámských trenkách s motivy jídla a pití prolenošit celý den.
  • Dámské kalhotky – pokud by vám hromada látky z trenek pod kalhotami nevyhovovala, vsaďte na klasický střih kalhotek. Zadeček zůstane pěkně schovaný a ušetřený nepříjemného švihání. I kalhotky jsou k dostání s veselými motivy jídla a pití. Tanga a brazilky oblékněte raději až po Velikonočním pondělí.
  • Dámské ponožky – velikonoční kalhotky a trenky můžete doplnit velikonočními ponožkami s motivy jídla a pití.

žena ve žlutém s ponožkami s motivem banánů

zdroj: freepik.com

Na mrskút stylově aneb velikonoční spodní prádlo pro pány

Tradiční pondělní pomlázku neboli mrskút, jak se této tradici říká na Moravě, letos pojměte ve velkém stylu.

  • Pánské boxerky – pokud na pomlázku jezdíte na kole nebo chodíte po známých pěšky, oblékněte pohodlné boxerky, které vás nebudou v pohybu omezovat. Ideální je bavlněný materiál s příměsí elastanu, který bavlně propůjčuje pružnost. A co motivy? Na Velikonoce jsou ideální potisky sklenic s pivem, s bonbóny či muffiny.
  • Pánské trenky – pohodlně byste se měl cítit za každé situace. A to, i když šleháte pomlázkou a při tom odříkáváte klasickou říkanku: Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný. Takové pohodlí vám nabídnou trenky s širšími nohavičkami a příjemnou gumou v pase. Na velikonoční pomlázku se vydejte v trenkách s motivy zajíčků, vína nebo třeba chmele.
  • Pánské ponožky – následujte trendy moderní doby a pyšně ukažte své ponožky. Na Velikonoce oblékněte vysoké velikonoční ponožky a kratší kalhoty, případně nohavice ohněte, aby vynikl design ponožek. Vsadit můžete na motivy králíčků, piva, jídla a sladkostí.

modré ponožky s motivem ananasů

zdroj: freepik.com

„Spodní prádlo šijeme výhradně v České republice. Chceme tak podporovat lokální výrobu. Zároveň si uvědomujeme, že módní průmysl produkuje obrovské množství odpadu, a tak se snažíme spodní prádlo vyrábět udržitelným způsobem. Používáme především kvalitní přírodní materiály, aby prádlo vydrželo co nejdéle jako nové,“ uvádí Ruslan Skopal.

Nudí vás klasické tradice? Oslavte Velikonoce po svém

S Velikonocemi se pojí celá řada zaběhlých rituálů a tradic. Každý rok jsou tedy tyto svátky plus minus stejné. Co vás může překvapit? Leda tak změna počasí. Chcete letos pojmout jarní svátky trošku jinak? Poradíme vám, jak na to.

  • Darování vajíček a kraslic – vejce symbolizuje život, plodnost, úrodu a vděk. Koledníkům se většinou dávají barevná uvařená vejce, na kterých si po skončení půstu na Velký pátek všichni ohromně pochutnají. Co kdybyste letos místo vařených či čokoládových vajíček darovali velikonoční spodní prádlo? Ideální budou třeba veselé ponožky. Je to neotřelá a originální koleda, která bude koledníkům dělat radost ještě několik roků.
  • Uvazování stužek na pomlázku – podle tradice si muži musí každý rok uplést vlastní pomlázku z čerstvých proutků. Vyšleháním pomlázkou z mladých proutků mají být ženy pomlazeny. Předává se jim síla a svěžest. Po vyšlehání většinou děvčata pomlázku zdobí barevnými pentlemi. Věděli jste ale, že v některých českých vesnicích pánové nestojí o barevné stužky, ale chtějí od dívek spodní prádlo? To se uvazuje na velkou společnou pomlázku, kterou parta nese s sebou. Tato tradice se dodržuje třeba v Mrsklesích.
  • Hledání velikonočních vajíček – v Čechách poměrně mladá tradice, která se k nám dostala z Německa. Radost z ní mají hlavně děti, které hledají po zahradě pečlivě schovaná čokoládová vajíčka. Letos můžete dětem kromě vajíček na zahradě schovat i veselé ponožky, trenky nebo kalhotky s velikonočními motivy. Vložte je do plastového obalu ve tvaru vejce.

děti na trávě s velikonočními vajíčky

zdroj: freepik.com

Pokud se na Velikonoce tradičně scházíte s rodinou či přáteli, můžete letos setkání vylepšit vyhlášením, že se společně potkáte třeba v ponožkách, trenkách nebo kalhotkách s motivy jídla, velikonočních vajíček, kuřátek nebo zajíčků.

Kup si něco nového, nebo tě pokaká beránek

V poslední době se oblibě těší i méně známá tradice, která říká, že by si ženy na Velikonoce měly dopřát nový kousek oblečení, jinak je „pokaká beránek“. Ideální doba na nákup nového spodního prádla, nemyslíte?

Tradice zřejmě pochází z křesťanského pojetí Velikonoc, kdy se slušelo, aby dívky k velikonočním obřadům, konaným v kostele, přistupovaly v novém, čistém a alespoň zčásti bílém oblečení. Toto odívání bylo důležité zejména na mši o Bílé sobotě. Ukázat se v novém oblečení (nebo v nové části kroje) vyjadřovalo myšlenku velikonoční obnovy. Pokud některá dívka nepřišla v novém, byla ostatním pro smích. Na Liberecku by ji kvůli tomu „pokakal beránek“. Potřísnění exkrementy bylo chápáno jako znesvěcení.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí