120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Objevte kouzlo braletek a zjistěte, jak je správně nosit

Uveřejněno: 30.07.2021
Kategorie: MÓDA

Braletky se v poslední době objevují a vykukují téměř všude. Dokážou totiž zkombinovat rafinovaný design s extra pohodlím, které respektuje přirozený tvar prsou. Díky bohaté nabídce těchto podprsenek si je mohou dovolit nosit jak ženy s menším, tak s větším poprsím. Jde jen o to si vybrat správnou velikost a provedení. Seznamte se s braletkami blíže.

zdroj: marieclaire.cz

Co je to braletka?

Braletka, bralet nebo bralette je podprsenka, která vás zaujme na první pohled. Nemá vyztužené košíčky, většinou ani kostice, je sexy a přitom pohodlná. Skoro to vypadá, jako by se průmysl s dámským spodním prádlem vracel zpět do historie k první podprsence. Tu tvořily dva hedvábné kapesníčky a růžová stužka. Díky svému střihu se braletky první podprsence výrazně podobají. Možná je lepší říci, že z ní vycházejí, ale respektují současné módní trendy.

Podprsenky bralette jsou nevyztužené a obvykle mívají trojúhelníkový střih. Nemají kostice, což je jeden z hlavních důvodů, proč jsou tolik oblíbené. Typický je pro ně nižší střed, pevnější pruh pod prsy a vysoké košíčky, které postupně přecházejí v širší ramínka. Respektují přirozený tvar prsou, ale dokážou být zatraceně sexy!

Trend přirozenosti přinesl braletkám slávu

Popularitu si tyto dámské podprsenky získaly především tím, že se do popředí zájmů začala dostávat přirozenost. Ženy dnes dávají přednost přirozenému make-upu, přirozené barvě vlasů, přirozeně vyráběnému textilu a zkrátka módě, která kopíruje jejich přirozené já. Právě proto u některých žen poklesl zájem o nepřirozeně překypující poprsí a po tradičním vzhledu podprsenek. Svoji šanci proto dostala pohodlná braletka.

Tyto podprsenky jsou většinou bez kostic, vyrobeny z příjemných materiálů a některé mohou mít měkkou výztuž. Díky tomu nezpůsobují odřeniny na kůži, oblast hrudníku nemá tendenci se potit a žena se může v této podprsence svobodně nadechnout. Žádná křeč a žádné stahování. Díky bohaté nabídce střihů, provedení a velikostí mohou braletku nosit nejen ženy s menším, ale také větším poprsím. Je však potřeba sáhnout po správném střihu.

Dámy s větším poprsím by měly sáhnout po modelech, které mají kostice, případně vyztužené košíčky. Push-up efekt u nich však nečekejte. Prim totiž hraje přirozenost. Zároveň je pro větší ňadra lepší pevné zapínání. Ženy s menším poprsím si mohou dovolit experimentovat více a sáhnout třeba po střizích bez zapínání.

zdroj: prozeny.cz

Vyberte si materiál, který vám bude nejpříjemnější

Braletky doslova touží po krajkách, takže pokud milujete krajkové prádlo, zamilujete si i braletku. Nabídka krajkového provedení je totiž skutečně pestrá a bohatá. Častá je kombinace krajky a bavlny, kterou bývají podšité košíčky v oblasti bradavek. Díky tomu je podprsenka v důležitých partiích neprůhledná, a tak se při jejím nošení budete cítit komfortně. Mezi další oblíbené materiály patří transparentní tyl nebo hedvábí.

Rafinované provedení, které žádná jiná podprsenka nenabídne

Z hlediska provedení košíčků jsou na výběr kulaté, trojúhelníkové nebo ty, které se rozšiřují. Díky tomu si správný střih mohou vybrat ženy s velkými, malými či asymetrickými ňadry. Zatímco při výběru klasické podprsenky její celkovou velikost určuje velikost košíčků a obvod pod prsy, u braletky je možné si vybrat jinou velikost košíčků a přitom mít stejnou velikost obvodu pod prsy.

Zadní část podprsenky může mít spoustu rafinovaných provedení. Sáhnout můžete po té, která má snížený obvod pod hrudníkem, takže budete mít holá záda. Ovšem zadní část mohou tvořit také úzká překřížená ramínka či krajkové pásky. Ramínka jsou nastavitelná, ale často jsou ozvláštněna různými detaily. Mezi nejoblíbenější patří krajka, vyšívání nebo zdobení saténem. Z hlediska zapínání je možné sáhnout po modelech se zapínáním nebo bez něj.

zdroj: dailystyle.cz

Jakým způsobem je možné bralette nosit?

Specifikum braletky tkví v tom, že se jedná o prádlo, které je kombinací topu a spodního prádla. Proto si můžete dovolit nechat podprsenku vykukovat nebo ji pojmout jako sexy topík. Podprsenka bralette chce být zkrátka vidět a nemusíte se přitom obávat, že byste se dopustili módního faux pas.

Krajková braletka se v dnešní době stala součástí outfitu a neskromně se dá říci, že se jedná o jeho nejvýraznější část. Jak vyrazit v braletce do společnosti?

  • Oversize svetr – oblíbenou kombinací je oversize kašmírový svetr, který má výstřih tak hluboký, že jeden spadlý rukáv odhaluje rameno a vykukující braletku.

  • K džínům – braletka dokáže plnohodnotně nahradit topík. Stačí, když sáhnete po střihu se širokým spodním lemem či krajkou. K této podprsence zvolte džíny s vysokým pasem, aby celkový vzhled nepůsobil příliš vulgárně a lacině.

  • Pod bílou košili – rafinovaně bude vypadat bílá či kontrastní braletka pod lehkou košilí, která bude vepředu uvázaná na uzel.

  • Ke kožené bundě – nádherného sexy kontrastu docílíte zdobenou jemnou braletkou, kterou doplníte koženou bundou, aby vám v chladnějším počasí nebyla zima.

  • Pletený topík – pod pletený top s velkými oky je braletka jako dělaná. Zvolit můžete barvu, která bude ladit s barvou topu, nebo sáhnout po kontrastu.

  • Do vykrojených nátělníků – zejména pro sportovkyně je tu varianta prodlouženého nátělníku s hlubokými průramky, které odhalí sportovní braletku. Sportovní braletky vyrábí například světoznámá značka Calvin Klein. Chybu rozhodně neuděláte, pokud zvolíte neonovou barvu. Tento model bez sportovní verze na sebe mohou obléknout i ženy, které preferují ležérní styl.

  • Na tričku – pokud hledáte, čím oživit své nudné tričko, zkuste na něj obléknout braletku a trendy outfit je na světě.

zdroj: www.stylista-osobni.cz

Nezapomeňte svůj baletkový outfit ladit vzhledem ke společenské situaci. Nejlépe se hodí pro volnočasové aktivity, ale na obchodní schůzku nebo firemní meeting zvolte spíše decentní look.

Každá podprsenka vám musí sednout

Při výběru podprsenky je důležité zvolit správnou velikost i tvar. To samé platí i u „volnomyšlenkářských“ braletek. Při výběru se proto zaměřte především na velikost spodního pásku pod prsy a ramínka.

  • Spodní pásek – klíčem ke správné braletce, která bude vašim ňadrům poskytovat optimální oporu, je správná velikost spodního pásku. Na těle by měl ležet vodorovně, měl by být pevný, ale zároveň byste se měli cítit komfortně.

  • Ramínka – nezapomínejte, že ramínka jsou od toho, aby držela košíčky na svém místě, nikoliv aby nesla váhu poprsí. Ramínka jsou dostupná v různých šířkách tak, aby vyhovovala v kombinaci s různými modely. Ramínka by se neměla kroutit ani se zařezávat do ramen. Zvolit můžete polstrované provedení.

Užijte si volnost, která jde ruku v ruce s rafinovaností. Vhodnou braletku vyžijete při sportování, běžném denním nošení i při intimních chvilkách.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí