120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Oslavte společně s námi mezinárodní den spodního prádla

Uveřejněno: 03.04.2022
Kategorie: SPOLEČNOST

Věděli jste, že i spodní prádlo má svůj mezinárodní den, který připadá na 3. dubna? Zdá se vám to zvláštní? Přece jen bývá starým dobrým zvykem, že mezinárodní dny spíše připomínají významné historické události. Avšak i spodní prádlo má za sebou poměrně bohatou historii.

Jak šel čas se spodním prádlem

Pokud pomineme jednoduché bederní roušky, které nosili staří Římané, pak první zmínky o spodním prádle pocházejí ze 13. století. Konkrétně se jednalo o pánské spodky, jejichž délka sahala od pasu až po lýtka, kde se uvazovaly. Jakmile přišly do módy pánské punčocháče, spodky se zkrátily a v přední části jim přibyl praktický poklopec.

Ženy mezitím oblékaly punčocháče a poté i podvazky, nepříliš estetické kalhotky s nohavicemi a především korzety, ve kterých se trápily dlouhých 300 let. Odložily je až v průběhu 19. století, kdy se na scéně objevují klasické kalhotky a zanedlouho také první podprsenky.

A co se mezitím změnilo u mužů? Nošení boxerek se rozšířilo až ve 30. letech 20. století, postupem času se však nabídka pánského spodního prádla obohatila o trenky, slipy, ale také tanga nebo jocksy.

Tip: Zajímá vás více? Přečtěte si náš obsáhlý článek, ve kterém jsem se zaměřili na detailní historii spodního prádla.

zdroj: trenyrkarna.cz

Oslavte mezinárodní den spodního prádla s Trenýrkárna.cz

Kdy jindy vyrazit na nákup spodního prádla než právě 3. dubna! V tento mezinárodní den totiž prodejci pořádají akce, speciální nabídky nebo slevy spodního prádla, které by bylo škoda propásnout. A Trenýrkárna.cz není výjimkou, tak si nastavte upomínku a třetí dubnový den si udělejte radost novými kousky do svého prádelníku.

Spodní prádlo pro ženy: Buďte sama sebou

Ve 21. století naštěstí nemusíte kvůli dokonalému vzhledu oblékat svazující korzet ani jiné bezmála mučicí nástroje. Moderní dámské spodní prádlo totiž dokáže zvýraznit vaše přednosti a skrýt případné nedostatky, aniž by přitom utrpělo vaše pohodlí. 

Nadčasový Calvin Klein nebo ikonický Tommy Hilfiger – každá značka má něco do sebe a nabízí kalhotky, tanga a podprsenky mnoha střihů, stylů a barevných kombinací. Na své si tak přijde skutečně každá žena, ať už jsou její potřeby jakékoliv.

Spodní prádlo pro muže: Nebojte se riskovat

Bývá zvykem, že při výběru pánského spodního prádla se klade důraz především na pohodlí. V nákupním košíku tak nejčastěji končí prádlo klasického střihu, jako jsou pánské boxerky, trenýrky a slipy.

V dnešní době se však nemusíte držet zuby nehty zajetých kolejí. Nebojte se občas popustit uzdu své fantazii a vyzkoušejte něco nevšedního. Kromě klasických kousků by vám v šatníku nemělo chybět ani extravagantní prádlo, kterým překvapíte svou partnerku. Co takhle ručně pletené trenky, odvážná tanga, nebo dokonce jocksy?

Spodní prádlo pro oba: Dejte na odiv svou lásku

Vyjádřete svou vzájemnou lásku tím, že si společně s partnerem pořídíte sladěné spodní prádlo, které je jako stvořené pro společně strávené chvíle v pohodlí domova. Budete se v nich cítit skvěle při vaření, s knížkou v ruce nebo třeba při sledování oblíbeného seriálu s popcornem na klíně.

Doporučujeme vybírat z nabídky české značky Styx, která vyrábí oblíbené trenky pro páry, a to v mnoha barevných variantách. A proč na ně nedáme dopustit? Jsou ušity ze 100% bavlny, která je velmi prodyšná, příjemná na dotek a šetrná i k citlivé pokožce. To z nich dělá ideální spodní prádlo nejen na doma, ale i na spaní.

Spodní prádlo pro děti: S ohledem na citlivou pokožku těch nejmenších

Zapomenout nesmíme ani na děti. I ty si zaslouží zbrusu nové spodní prádlo, ve kterém se budou cítit příjemně, ať už mají za lubem cokoliv. Pro ty nejmenší doporučujeme volit dětské prádlo z přírodních materiálů, u kterých máte jistotu, že nezpůsobují alergické reakce. Jedná se zejména o organickou bavlnu, bambusová vlákna a merino vlnu, která na rozdíl od té klasické nekouše a nezapáchá.

Tip: Co takhle pořídit sladěné trenky pro celou rodinu? Dejte najevo, že kopete za stejný tým, a oblékněte trenky s vaším oblíbeným motivem.

Jak vybrat skvěle padnoucí spodní prádlo

Výběr spodního prádla není radno podceňovat. Špatně zvolená velikost, nevyhovující střih nebo nekvalitní materiál mohou způsobit, že se během dne budete cítit nepříjemně a nejistě. Na co konkrétně se tedy při výběru prádla zaměřit, abyste ze svých nových kousků měli skutečně radost?

  • Zásadní je správně zvolená velikost. Příliš těsné spodní prádlo vás bude škrtit a způsobovat vám otlaky, příliš volné bude naopak odstávat a shrnovat se.

  • Střih spodního prádla volte tak, aby lichotil vašemu typu postavy.

  • Dbejte na kvalitní materiály, které by měly být prodyšné, pružné a příjemné na nošení. Ideální je spodní prádlo z přírodních tkanin jako bavlna, bambus nebo merino vlna.

  • Zkontrolujte si také zpracování švů. Nekvalitně provedené švy mohou dráždit pokožku a způsobovat alergické reakce.

  • Nepodceňte ani design spodního prádla. Obecně platí, že pokud chcete podtrhnout určité partie svého těla, měli byste sáhnout po výrazných barvách, vzorech a motivech. Nestojíte o přílišnou pozornost? Zůstaňte věrni jednobarevnému spodnímu prádlu bez potisku.

Jak na výběr spodního prádla online

V dnešní moderní a uspěchané době můžete i spodní prádlo vybírat a nakupovat online. E-shopy svým zákazníkům vycházejí vstříc a nákup prádla jim usnadňují všemi možnými způsoby. Už se tak nemusíte bát, že utratíte tisíce korun za nové spodní prádlo, které nakonec skončí na dně vašeho prádelníku.

Jak nakupovat spodní prádlo z pohodlí domova?

  • Zásadní je znát své míry. Velkým pomocníkem se vám proto stane krejčovský metr, kterým si budete nejčastěji měřit obvod pasu, boků a hrudníku (záleží na konkrétním kousku oblečení). Naměřené hodnoty následně porovnáte s velikostní tabulkou, kterou najdete u vámi vybraného produktu, a jednoduše tak zjistíte správnou velikost.

  • Výhodou je, pokud víte, jaký máte typ postavy. U žen se nejčastěji setkáte se čtyřmi typy postavy (jablko, hruška, obrácený trojúhelník a přesýpací hodiny), přičemž každému typu sluší trochu jiné střihy prádla. Pokud o těchto pravidlech budete mít alespoň základní povědomí, nákup spodního prádla online pro vás bude hračka.

  • Přečtěte si recenze (spokojených) zákazníků. Na online nakupování je skvělé, že téměř ke každému zboží velmi snadno dohledáte hodnocení. Nejinak je tomu v případě spodního prádla. Na Trenýrkárna.cz dokonce vidíte recenze zákazníků přímo u kousku, který si zrovna prohlížíte.

  • Prostudujte si použité materiály. Když už si na spodní prádlo nemůžete sáhnout, zjistěte si alespoň, z jakého materiálu je ušito. Uděláte si tak přibližnou představu o tom, jak příjemný na dotek, prodyšný nebo třeba hřejivý daný kousek oblečení bude.

  • Zjistěte si podmínky pro vrácení či výměnu zboží. Ať už nakupujete v kamenné prodejně, nebo v e-shopu, vždy máte právo odstoupit do 14 dnů od koupi. V Trenýrkárna.cz jsme šli ještě o krok dál a svým zákazníkům nabízíme 120 dní na výměnu a vrácení zdarma.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 999 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí