120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Podprsenky pro nesouměrná prsa – jak vybrat?

Uveřejněno: 28.02.2022
Kategorie: SPOLEČNOST , TIPY

Asymetrická neboli různě velká prsa dokážou potrápit mnoho žen. Přitom stačí málo – zvolit si kvalitní podprsenku, která tento kosmetický nedostatek bude umět korigovat. Jak na to? To se dozvíte v dnešním článku.

Asymetrická prsa

Prsa jsou symbolem ženství, proto nikoho nepřekvapí, že se k nim upíná mnoho pozornosti. Málokterá žena je však se svými ňadry spokojena – buď jsou příliš malá, příliš velká, nebo dokonce asymetrická. Ačkoliv se jedná o naprosto přirozený jev, který je patrný především po kojení, po náhlé změně hmotnosti nebo ve vyšším věku, spoustu žen kvůli němu trápí nízké sebevědomí.

Věděli jste, že ženy netrápí pouze rozdílná velikost prsou, ale také jejich odlišný tvar nebo postavení prsních bradavek?

Jak řešit asymetrická prsa

Jednou z možností, jak řešit nesouměrná ňadra, je podstoupit plastickou operaci. Při ní se větší prso přizpůsobuje tomu menšímu, což je z lékařského hlediska méně náročný úkon. Cena operace se pohybuje mezi 40–70 tisíci korun v závislosti na rozsahu operace a klinice, kterou si zvolíte. Pokud doložíte, že vám asymetrie prsou způsobuje zdravotní komplikace (bolesti zad, skolióza, ale i vážné psychické potíže), může vám tento zákrok proplatit pojišťovna. 

Než však zamíříte na chirurgický sál, vyzkoušejte pár stylistických triků, díky kterým lze různě velká ňadra opticky sjednotit.

Než však zamíříte na chirurgický sál, vyzkoušejte pár stylistických triků, díky kterým lze různě velká ňadra opticky sjednotit.

Jak vybrat podprsenku pro nesouměrná ňadra

Jakmile se prsa liší o jednu až dvě velikosti, výběr podprsenky se stává poměrně složitou záležitostí. Speciální podprsenky pro asymetrická ňadra se bohužel nevyrábějí, jelikož nesouměrnost je u každé ženy jiná. Řešením jsou tak vyztužené a polovyztužené podprsenky se širšími ramínky, které perfektně sednou větším i menším ňadrům. 

Velikost podprsenky pro nesouměrná ňadra vždy přizpůsobte většímu prsu. A to i za cenu toho, že menší prso bude v košíčku poněkud plavat. Pokud byste zvolila menší podprsenku, větší ňadro by z košíčku přetékalo, což by bylo pod upnutým tričkem patrné. Kromě toho byste si koledovala o zdravotní problémy, jako jsou bolesti zad, bolesti hlavy a šíje a různé kožní nemoci.

Jak vizuálně sjednotit velikost ňader

Nejen velikost, ale také střih a tvar podprsenky hraje důležitou roli. Kterými stylistickými radami byste se tedy při výběru podprsenky pro nesouměrná prsa měla řídit?

  • Jestliže se velikost ňader liší pouze nepatrně, zvolte polovyztuženou podprsenku, která má horní část košíčku z elastické krajky nebo řasení. Košíček hezky přilne, aniž by prso půlil na dva díly, což je pod přiléhavým tričkem nebo v dekoltu vždy patrné. 
  • Méně výrazný rozdíl ve velikosti prsou dokážou skrýt také podprsenky s tzv. T-švem. Ty mají košíčky sešité ze tří dílů do písmene T, takže případná asymetrie není tolik viditelná.
  • Pomoci si můžete také tím, že utáhnete ramínko u košíčku menšího prsu. Tím se látka vypne a lépe se přizpůsobí jeho tvaru a objemu.
  • Máte-li ňadra do velikosti 85 C nebo D, vyzkoušejte push-up podprsenku se všitými kapsičkami, v nichž je uložený vyjímatelný polštářek. Jestliže polštářek vyjmete z košíčku většího ňadra, zatímco u menšího ho ponecháte, asymetrie se tím vyrovná. 
  • Řešení existuje i pro majitelky bujnějších vnad. Pro ty jsou ideální podprsenky bardotky, které s oblibou nosila Brigitte Bardot. Tento typ podprsenek má košíčky v horní části ukončené v jedné rovině a ramínka posazena více od sebe. Vám pak stačí vyplnit prázdný prostor v košíčku menšího prsu například gelovou vložkou, kterou seženete v kdejaké galanterii, nebo obyčejnou vatou.

Tip: Je-li vám nepříjemné ukázat se partnerovi ve spodním prádle nebo plavkách, vsaďte na výrazné vzory a barvy, které spolehlivě odvedou pozornost od vašeho dekoltu.

 Je-li vám nepříjemné ukázat se partnerovi ve spodním prádle nebo plavkách, vsaďte na výrazné vzory a barvy, které spolehlivě odvedou pozornost od vašeho dekoltu.

Pomůže vám vhodně zvolené oblečení

Hezkého a vyrovnaného dekoltu dosáhnete také správnou volbou oblečení. Naučte se nosit designově uvázané šátky a šály nebo výrazné náhrdelníky, které odvedou pozornost od problémové partie. Skvělou službu vám prokážou také kardigany, vestičky a bolerka, stejně jako halenky a topy, které mají na předním díle efektní řasení nebo tzv. vodu.

Kdy je třeba asymetrii prsou řešit?

S asymetrií poprsí se dá v klidu žít, aniž by ovlivňovala vaše fyzické či psychické zdraví. Zpozornět byste měla pouze v případě, že se jeden váš prs neobvykle zvětšuje a tuhne – může se totiž jednat o jeden z příznaků karcinomu prsu. 

Nemusíte však propadat panice, tento jev můžeme mít i řadu dalších příčin. Nejlépe uděláte, pokud informujte svého praktického lékaře nebo gynekologa, který váš stav zhodnotí a v případě obav vám napíše žádanku na mamografické vyšetření.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 016 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí