120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Podrobný přehled všech střihů oblíbených podprsenek

Uveřejněno: 08.02.2021
Kategorie: TIPY

Ve správně padnoucí podprsence si můžete připadat jako bohyně. Jak ale vybrat tu nejlepší? Zaměřte se na velikost, tvar, ale i pevnost vašich prsou. Správně padnoucí podprsenka dokáže nejen estetické, ale i zdravotní zázraky. Zjistěte, s jakými typy se na pultech nejčastěji setkáte a pro koho jsou určeny.

Push-up podprsenky

Patří mezi sexy prádlo a jsou podprsenkami, které pozvedávají a tvarují poprsí. Díky střihu a výplni vypadají i menší ňadra plnější a pevnější. Kouzlo tkví v košíčcích, které k sobě ňadra přiblíží a pozvednou. Proto dekolt nabere na objemu a opticky se zvětší. Po push-upce mohou sáhnout jak ženy s menšími, tak většími ňadry. U větších prsou dámy ocení jejich remodelaci a nadzvednutí. Jsou ideální pod tričko s výstřihem do V.

Typy vyztužení

Push-upky se od sebe liší typem vyztužení. V košíčcích mohou být buď vyjímatelné vycpávky, nebo pěnová výztuž. Vyjímatelné vycpávky do podprsenky se vyrábí z různých materiálů, nejčastěji z látky. Pěnovou výztuž obvykle tvoří silikon, který je oblíbený kvůli své přizpůsobivosti. Push-up efekt je díky němu mnohem přirozenější. Push-up podprsenky mohou mít různé spojení, tvary i hloubky košíčků, proto se hodí pro každou příležitost.

Bardot neboli balconette

Bardotky nebo také balkonetky svůj název získaly díky unikátnímu balónovému tvarování poprsí. Zvýrazní totiž především horní linii prsou. Jejich předností je to, že dokážou ňadrům poskytnout perfektní oporu, i když je budete nosit bez ramínek (pokud to provedení umožňuje). Většina z nich má obvod opatřený silikonovým páskem, který nahradí chybějící ramínka. Pro zvýraznění balónového tvarování horní linie ňader disponují tyto podprsenky Push-up vycpávkami.

Od běžné podprsenky bardotku poznáte tak, že vrchní část košíčků téměř plynule přechází do obvodového dílu podprsenky. Perfektně se hodí pod topy bez rukávů nebo do hlubokých výstřihů. Pokud hledáte atraktivní podprsenku pod šaty, můžete zvolit právě tuto. Hodí se pro majitelky větších i menších ňader. Pro ženy s plnějším poprsím jsou určeny balkonetky se zdvojenými košíčky.

Half bardot

Provedení kombinuje střih klasické vyztužené podprsenky a bardotky. Rozdíl je v řešení švů. Ty jsou v tomto případě rovné, a ne do tvaru T. Kromě toho je poznáte i podle otevřeného střihu košíčků. Díky mírně sníženým košíčkům je docíleno „balónového“ vzhledu poprsí. Je ideální pro běžnější nošení. Ňadrům dodá perfektní stabilitu, a to i těm větším.

Plunge neboli dekoltka

Pro tuto podprsenku je charakteristický maximálně nízký střed mezi košíčky. A právě to je důvodem, proč je ideální volbou do hlubokých výstřihů. Plunge pro menší prsa jsou opatřeny vycpávkami, které ňadra tlačí lehce k sobě, čímž dochází k efektu krásně plného dekoltu. Plunge pro větší prsa nemá Push-up efekt, a přesto dodává ňadrům stejný vzhled jako střih s vycpávkami. Jak je to možné? Dokáže totiž využít vlastní velikosti ňader. Prsa na sebe lehce tlačí, a tak vyplní celou přední linii poprsí.

           

Bandeau: podprsenka bez ramínek

Samodržicí podprsenku je možné nosit jak s ramínky, tak bez nich. Snadno ji přizpůsobíte vybranému outfitu. Jestliže máte oblečení se špagetovými ramínky nebo s výstřihem, který odhaluje ramena, a chcete neviditelnou podprsenku, sáhněte po bandeau. Tento střih je vhodný pro ženy, které mají drobná až středně velká poprsí.

Trojúhelníková podprsenka

Je známá také pod názvem bralette a dostupná v celé řadě provedení. Sáhnout můžete po braletce s kosticemi nebo bez, s vycpávkami i bez nich či v tylovém provedení. Jestliže hledáte krajkovou podprsenku, dost možná bude mít právě trojúhelníkový střih. Bralette bez výztuže se hodí především majitelkám menšího poprsí. Jedná se o moderní kousek, který se často nosí pod košilemi nebo topy. Eleganci vašemu outfitu propůjčí v případě, že necháte odhalený krajkový detail.

Sportovní podprsenka

Při výběru podprsenky na sport, sáhněte po speciálně navržené podprsence sportovní. Charakterizuje ji speciální střih a pevné výrobní materiály, které udrží vaše ňadra na správném místě i při prudkém pohybu. Při cvičení vás tak nic nerozptyluje. Sportovní podprsenky se od sebe liší podle stupně opory, které ňadrům poskytují. Pokud nevíte, který stupeň je pro vás tím pravým, řiďte se jednoduchým pravidlem, které říká, že čím větší poprsí máte, tím vyšší stupeň opory byste měly mít. Bezešvé sportovní podprsenky vám zajistí maximální komfort bez dření a otlaků.

Sportovní podprsenky jsou k dostání v celé řadě provedení, co se střihu, materiálu i barev týká. Některé modely dokonce disponují všitými Push-up košíčky.

Kojicí podprsenky

Mateřská neboli kojicí podprsenka je nezbytným spodním prádlem každé maminky, která pečuje o kojence. Těhotenské podprsenky nemusí být od těch klasických na první pohled rozpoznatelné. Jejich specifikum tkví ve zdvojeném košíčku. Košíček je v horní části opatřen odepínatelným háčkem, takže můžete vnější vrstvu jednoduše odepnout a miminko pohodlně nakojit, aniž byste musela sundávat celou podprsenku nebo například ramínko. Kromě toho tyto podprsenky poskytují poprsí 100% oporu, která je během tohoto období pro ňadra velice důležitá. Košíčky podprsenky jsou natolik prostorné, že se do nich bez problémů vejdou i kojicí vložky.

Podprsenky pro zmenšení prsou

Hlavním úkolem zmenšovacích podprsenek je optická redukce poprsí. K optickému zmenšení dochází díky speciálnímu střihu. Košíčky totiž poprsí zpevní a stáhnou. Kdo by je měl nosit? Především majitelky s obzvláště velkými ňadry. Jejich střih se vyznačuje širokými a pevně přišitými ramínky, vysokým středem a širokými boky. Zadní zapínání obvykle tvoří dva a více háčků, díky kterým je zajištěna maximální opora.

Vyztužené podprsenky

Jedná se o nejběžnější modely, které jsou na trhu k sehnání. Patří k nejoblíbenějším a oproti jiným podprsenkám mají vyztužené a tvarované košíčky. Jejích úkolem je prsa plně zakrýt, proto u nich nehledejte žádné výztuže. Z hlediska ramínek můžete volit mezi střihy, které mají ramínka pevně všitá nebo odepínací. Díky dostatečné opoře, kterou tyto podprsenky poskytují, se řadí mezi nejkomfortnější.

Z hlediska designu je dostupná celá řada provedení od krajek až po hravý tisk. Tvar podprsenky vybírejte podle tvaru prsou. U měkčích ňader je lepší sáhnout po vyšším středu, pevná prsa naopak mohou mít podprsenku se středem nízkým.

Polovyztužené podprsenky

Jak již název napovídá, tato podprsenka má kombinované košíčky. Ve spodní části jsou košíčky vyztužené, v horní nevyztužené. Některé střihy mohou mít spodní část vyplněnou Push-up vycpávkami, proto po nich mohou sáhnout i ženy s menším poprsím. Nezpevněnou část obvykle tvoří krajka, výšivky nebo lesklé aplikace. Díky speciálnímu střihu a konstrukci dokáže podprsenka poprsí skvěle modelovat a zároveň je pohodlná.

Pokud budete vědět, který střih podprsenky vám sedí, budete se v každé situaci cítit komfortně a navíc přitažlivě.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí