120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Pohodlné spodní prádlo, které si zamilujete při nošení na doma

Uveřejněno: 08.07.2021
Kategorie: TIPY

Spodní prádlo se obvykle vybírá podle příležitosti. Na business schůzku si vezmete jiné spodní prádlo než do fitka nebo na významný večer. Ovšem dobře padnoucí spodní prádlo je důležité také pro nošení na doma. Kde jinde byste se měli cítit pohodlněji a volněji než právě zde. Jak by takové spodní prádlo mělo vypadat?

Jak by mělo vypadat pohodlné spodní prádlo?

To, že vybíráte spodní prádlo na doma, neznamená, že sáhnete po tom nejlevnějším, co je na trhu k mání. Neznamená to ani, že budete chodit ve staré podprsence, kalhotkách či trenkách, které se co nevidět rozpadnou. Spodní prádlo by stejně jako oblečení na doma mělo být:

  • pohodlné,
  • z kvalitních materiálů,
  • prodyšné.

Sexy spodní prádlo si nechte na vhodnou příležitost. Sexy tanga nebo brazilky udělají partnerovy radost, ale určitě se nehodí na celodenní nošení. Vsaďte raději na pohodlnou podprsenku a kalhotky, pánové zase za pohodlné trenky, které s vaším tělem splynou jako druhá kůže.

Pamatujte, že by vás spodní prádlo:

  • nemělo tlačit,
  • nemělo by být na těle nepříjemné,
  • mělo by mít správnou velikost.

Co nosit doma? Bezešvé spodní prádlo

Bezešvé spodní prádlo je oblíbené nejen na domácí nošení, ale také při sportování či pro společenské příležitosti. K dostání je jak pánské bezešvé spodní prádlo, tak dámské. Jeho největší výhodou je to, že nemá švy, a proto je mnohem pohodlnější než klasické spodní prádlo. Absence švů má i další výhodu, prádlo se pod oblečením stává prakticky neviditelné. Ideálně se tak hodí třeba v případě, že jako domácí oblečení nosíte legíny.

Bezešvé podprsenky jsou zcela hladké, nezařezávají se a pod oblečením jsou téměř neviditelné. Dámy s větším poprsím by měly sáhnout po podprsenkách se širšími ramínky. Bezešvé kalhotky se při výběru správné velikosti nikam nezařezávají a nenarušují vzhled obepnutého oblečení. Pánové ocení bezešvé boxerky nejen na chození na doma, ale také při sportování.

Další alternativy

Kromě bezešvého prádla mohou pánové sáhnout po volných trenkách ideálně z bavlny. Dámy mohou nosit podprsenky bez kostic. Populární jsou v současné době braletky. Je však potřeba zajistit ňadrům potřebnou oporu. Často se tedy dámy uchylují k nošení sportovní podprsenky.

Pohodlné spodní prádlo by mělo být zejména prodyšné

Abyste se při běžných domácích aktivitách cítili volně, je potřeba sáhnout po spodním prádlu, které je vyrobené z příjemného materiálu. Oblečení nesmí dráždit pokožku, musí být na omak příjemné a samozřejmě musí být prodyšné.

Nejoblíbenější bavlna

Horní příčku v pomyslném žebříčku oblíbenosti materiálu obsadila samozřejmě bavlna. Z bavlny je možné ušít jakýkoliv typ spodního prádla: ponožky, podprsenky, kalhotky, trenky, boxerky.

Bavlna je oblíbená pro svoji pevnost v tahu i oděru, což propůjčuje bavlněnému prádlu dlouhou životnost. Zapomenout nesmíme ani na jemnost látky, která je na těle velice příjemná, a navíc dokáže sát velké procento vlhkosti. Důležitá je i skvělá prodyšnost. Při výrobě spodního prádla se často kombinuje s určitým procentem elastického materiálu, který zlepšuje její vlastnosti.

Ekologické bambusové vlákno

Oblečení z bambusového vlákna svojí jemností připomíná hedvábí nebo kašmír. Díky tvaru vláken je oblečení z bambusového vlákna hladké, pohodlné a nepodléhá oděru. Velkou přidanou hodnotou je skvělá schopnost absorpce vlhkosti a skvělé termoregulační vlastnosti. Má 3krát–4krát větší savost než bavlna.

Bambusové vlákno pot saje a odpařuje, takže pokožku nevysouší. Díky tomu se prádlo na tělo nelepí ani v těch největších vedrech. Bambusové vlákno má antibakteriální vlastnosti, takže zabraňuje množení bakterií a vzniku nepříjemných pachů. Pro výrobu bambusového vlákna se nepoužívá chemie. Vzhledem k tomu, že je bambus výborným obnovitelným zdrojem, je bambusové vlákno ekologickou tkaninou, která je šetrná k přírodě a celé planetě.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 016 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí