120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Pride spodní prádlo nejen pro LGBT+ komunitu

Uveřejněno: 29.09.2021
Kategorie: MÓDA

Doby, kdy bylo pride spodní prádlo výsadou malých nezávislých značek, jsou dávno pryč. Měsícem LGBT+ komunity je už tradičně červen, kdy se konají pochody, průvody i několikadenní festivaly gayů a lesbiček v mnoha velkých městech po celém světě. A právě tehdy přicházejí módní značky s novými kolekcemi plnými odstínů duhy a sebevědomých nápisů.

Proč duhové barvy?

Symbolika barev je spojená s LGBT vlajkou, kterou v roce 1978 vytvořil americký umělec Gilbert Baker. Inspiraci přitom našel nejen na americké vlajce, ale i v Bibli. Původně měla osm pruhů, ale růžovou tehdy nebylo možné vytvořit. Zbylo jich tedy pouze sedm a dnešní vlajka má dokonce jen 6 pruhů, protože tyrkysovou barvu odstranili účastníci demonstrace konané po zavraždění vlivného gaye Harveye Milka. Každý z nich má přitom svůj význam a celkově vlajka poukazuje na rozmanitost života a hrdost gayů a lesbiček.

Dlouho jsme duhové barvy mohli vidět jen na vlajce a gayové na sebe raději upozorňovali lesklým nebo flitrovým prádlem, případně třpytem či růžovou barvou. Dnes je ale všechno jinak a členové LGBT+ komunity i jejich sympatizanti se chtějí oblékat hlavně vkusně. Nosí tedy především stylové spodní prádlo, které jim zároveň poskytuje maximální pohodlí.

 

zdroj: cs.furniturehomewares.com

Zapojily se i velké značky

V současné době prodávají pride prádlo i takové brandy jako GantCalvin Klein nebo Diesel. Někdy jde o limitované edice, jindy o rozšíření stálého sortimentu. Občas také výrobci oslavují speciální kolekcí uzákonění registrovaného partnerství, nebo dokonce homosexuálních sňatků.

Ať už vznikne kolekce při jakékoli příležitosti, vždy u nich najdete originální a hlavně kvalitní spodní prádlo, které je příjemné na nošení. Bude se tedy hodit jak pod košili, tak pod domácí oblečení či na cvičení.

V zahraničí dokonce už existují specializované e-shopy a kamenné prodejny, kde koupíte s motivy duhy úplně vše. Najdete tu nejen pride slipy, ale i trička nebo tašky.

zdroj: cs.furniturehomewares.com

Nejpopulárnější pánské modely

Vybírat můžete mezi výraznými pruhovanými modely a decentními jednobarevnými kousky, které k LGBT komunitě odkazují jen pomocí různých detailů. Můžou to být například barevné lemy, potisky nebo nápisy. Pride boxerkyslipy nebo pride tílka poskytují pro jednotlivé motivy dostatek prostoru.

Jedno ale má pride prádlo společné. Jsou to kvalitní přírodní materiály a dokonale padnoucí střihy. Dále převládá sportovní styl, který je spojený s pocitem volnosti, svobody i maximálního komfortu.

Pride prádlo oblíbené ženami

A jaké lgbt+ prádlo mají rády ženy? Podobně jako muži dávají přednost kvalitě a pohodlí, ale zároveň vyhledávají i zajímavý design. Miluji tedy jak bavlněné pride kalhotky v neutrálních barvách, tak sportovní podprsenky a moderní braletky.

Dámské spodní prádlo se v poslední době zbavuje vycpávek i kostic a všeho, co by naše tělo nějak omezovalo nebo svazovalo. Každá pride podprsenka tedy musí jít příkladem a demonstruje volnost, svobodu a harmonii.

A ponožky s LGBT+ motivy, ty milují úplně všichni. Navíc jsou za všech okolností dobře vidět. A třeba v dárkovém balení od značky Cerdá můžou být i skvělým dárkem k výročí, narozeninám nebo Vánocům. Je jen na vás, jestli si vyberete klasiku s jemnými dubovými proužky nebo hravé modely s potisky a obrázky. Oboje pak můžete samozřejmě můžete sladit s prádlem i oblečením.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí