120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Black Friday

Přiznané spodní prádlo: ano či ne?

Uveřejněno: 06.08.2021
Kategorie: MÓDA

Trend přiznaného spodního prádla je stále velice populární. Pánové ho na ženách rádi vidí a dámy zase někdy rády zapomenou na to, že jejich spodní prádlo musí zůstat skryto. To je také možná důvod toho, proč se přiznané spodní prádlo drží stále na výši módních objevů. Ačkoliv to ale nemusí být na první pohled patrné, nošení prádla, které rafinovaně vykukuje zpod oblečení, má svá pravidla. Hranice mezi rafinovaností a vulgárností je totiž velice tenká.

Přiznat spodní prádlo, nebo raději ne? Nebo chodit naostro?

Existují v podstatě tři možnosti, jak zacházet se spodním prádlem. Buď jej můžete klasicky skrýt pod oblečení před zraky ostatních, vystavit ho na odiv, anebo jej vůbec nenosit. Chození bez spodního prádla může být ale v některých případech hodně ošemetné. Jen si představte, jak si náhodou „zapomenete“ kalhotky pod krátkou sukni a máte si v metru nebo jinde sednout po někom na sedačku. Nejenže můžete nastydnout, ale také si přivodit zdravotní problémy z bakterií, které jsou všude kolem. Chození naostro je kromě toho zcela nevhodné na pracovních jednáních nebo důležitých společenských akcích.

Někdy je zkrátka lepší příliš neriskovat a spodní prádlo si obléct. Když si ho vyberete pečlivě, o pohodlí nebude ochuzeni. Současná móda navíc dovoluje podprsenky, body a krátké topy neskrývat pod vrstvou oblečení, ale bez ostychu je vystavit tak, aby je ostatní viděli. Tento zajímavý způsob oblékání vyžaduje sice jistou dávku odvahy a sebekritiky, ale také představuje jedinečnou možnost, jak můžete zazářit.

Pro koho je trend přiznaného spodního prádla vhodný?

Zprvu jej nosily hlavně modelky a štíhlé slečny. Jak se ale tento pohodlný způsob oblékání začal rozmáhat, dostal se i k ostatním ženám. A ještě že tak. Výrobci spodního prádla si díky tomu uvědomili, že není vždy nutné cpát do podprsenek kostice a jiné výztuže. A to dokonce ani do těch větších velikostí. I ženy plnějších tvarů a objemnějších křivek totiž touží po přirozeně vypadajícím poprsí. Vymodelování a pozvednutí prsou lze navíc dosáhnout i jinak než kosticemi.

Pravdou ale je, že abyste mohla nosit přiznanou podprsenku, je k tomu zapotřebí zdravé sebevědomí. Obzvlášť pokud se rozhodnete nechat podprsenku kompletně vyniknout pod sakem nebo průhlednou halenkou. Bez zdravé dávky sebejistoty byste se totiž v takovém outfitu jen trápila.

Pravidla nošení přiznaného spodního prádla

Pro nošení spodního prádla, které vyčnívá pod oblečením, nejsou vyloženě stanovená žádná pravidla. Přesto však existuje několik nepsaných doporučení, které se vám budou hodit, pokud nechcete přejít od ležérní elegance k neupravenosti.

● Ať už se rozhodnete obléct volnější vršek a pod něj podprsenku s tím záměrem, že má být vidět pouze její ramínko, anebo chcete rovnou vynést podprsenku místo topu, hlavní je, aby bylo vaše prádlo čisté a nepotrhané.

● Pod průhlednými a síťovanými halenkami budou vždy lépe vypadat hladké podprsenky v podobném barevném tónu. Kontrasty sice poutají více pozornosti, ale co se týče spodního prádla může outfit působit lacině.

● Krásné krajkové podprsenky a bralette podprsenky se perfektně hodí pod košile, svetříky či oversized trička, z nichž by měly decentně vykukovat. Stačí nechat vyniknout jen horní okraj podprsenky nebo nechat rukáv svetru spadnout a ukázat ramínko braletky.

● Přiznané spodní prádlo neznamená obléct si širokou podprsenku pod oblečení s hlubokým výstřihem na zádech, nechat vidět svítivě barevná ramínka od podprsenky v šatech na špagetových ramínkách nebo vytáhnout tanga z džínů s nízkým pasem.

● Vždy je vhodnější přiznat podprsenku nebo jakýkoliv horní díl spodního prádla než kalhotky. Přiznané kalhotky trendy rozhodně nejsou!

Ne každé prádlo je dobré nechat vidět zpod oblečení

Jestliže chcete zapojit svoje spodní prádlo do outfitu, který každý uvidí, měli byste mít na paměti, že ne každé prádlo je k tomuto účelu vhodné. Úplně nejuniverzálnějším kouskem, kterým nikdy nic nezkazíte, je černá hladká podprsenka. Ta se vám bude perfektně hodit jak pod tmavé transparentní halenky, tak do triček s výstřihy. Doplněná také může být o ozdobné strappy pásky, které mohou lemovat obloučky ňader, vytvářet „náhrdelník“ v dekoltu nebo přecházet ve zdvojená ramínka. U některých modelů lze tyto pásky případně odepnout.

Jako další se pro tento trend hodí podprsenka s krajkou nebo tzv. braletka. Jedná se většinou o nevyztuženou podprsenku s košíčky bez kostic, která se přetahuje přes hlavu jako top. Existují ale i braletky se zapínáním a push-up efektem. Jejich kouzlo ale spočívá především v krajkovém provedení, jež zdůrazňuje ženskost. Velice sexy kombinaci vytváří s krajkovými kalhotkami.

Příklady outfitů, u nichž spodní prádlo hraje hlavní roli

Nejen podprsenky ale mohou zaujímat místo přiznaného prádla. Velice zajímavý a sexy outfit můžete vytvořit také s pomocí spodní košilky nebo saténového tílka, které si stačí obléct zkrátka místo topu. Hlavní ale je, aby tílko nebylo průhledné a bylo něčím zajímavé, například mělo v horní části lemování krajkou. Pokud se bojíte, že vám pod ním budou vidět bradavky, nezapomeňte na praktické nálepky, případně zvolte tělovou bezešvou podprsenku pod tílko. Přes něj si pak můžete přehodit elegantní blejzr, džíny a lodičky.

S prodlouženou variantou spodní košilky neboli noční košilkou si můžete taktéž vyhrát. Hezky bude například vypadat místo šatů, s volnějším sakem a k sandálkům. Jako spodní prádlo pod šaty můžete použít zmiňovanou hladkou podprsenku.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí