120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Proč jsou bambusové ponožky tak populární?

Uveřejněno: 27.07.2020
Kategorie: TIPY

Ponožky. Zdánlivá maličkost v našem šatníku, jejíž výběr není radno podceňovat. Dáváme jim dost zabrat, vysoké jsou i požadavky na jejich tvar a vlastnosti, které ovlivňují naše zdraví. Každé ráno si vybíráme ty pravé. V létě očekáváme, že naše chodidla budou spíš chladit, v zimě mají zase zahřát. Dochází vám zásoby a potřebujete nové? Zkuste ty bambusové. Jak je jednou vyzkoušíte, už nebudete chtít jiné.

Proč jsou bambusové ponožky tak populární? My to víme!

Bambusové vlákno je označení pro textilní surovinu, která se získává ze stonku bambusu mechanickými nebo chemickými metodami. Je přirozeně antibakteriální, antistatické a protiplísňové, jde o textilní materiál budoucnosti. Někdy se dokonce nazývá bavlnou 21.století.

Víte, že bambus je nenáročná rostlina, jejíž pěstování má nízký dopad na životní prostředí, navíc roste extrémně krátkou dobu? Na světě najdete i odrůdy, které za den vyrostou až o 2,5 metru.

Využití bambusu je široké, používá se jak k výrobě nábytku a domácích potřeb, tak k výrobě textilií. Má totiž mnohem lepší vlastnosti než třeba bavlna nebo len. Jaké jsou vlastnosti bambusového prádla?

  •          Bambusové vlákno dokáže absorbovat mnohem víc vlhkosti než bavlna a neutralizuje zápach potu. To u ponožek ocení zejména pánové.
  •          Struktura bambusových vláken zajišťuje bezvadné proudění vzduchu.
  •          Bambus eliminuje výskyt bakterií, snižuje pravděpodobnost infekčních a kožních onemocnění. Bambusová vlákna jsou totiž přirozeně hypoalergenní, obsahují přírodní látku známou jako „bamboo-kun“.
  •          Bambusové prádlo nežmolkovatí a nemačká se. Stačí ho pověsit, nechat uschnout a je to. Nic nemusíte žehlit.
  •          Kromě toho, že je bambusové vlákno antibakteriální, pyšní se i ochranou před UV zářením.
  •          V létě vás prádlo z bambusového vlákna ochladí, v zimě zase zahřeje.

Bambusové ponožky jsou pro vaše nohy tou nejlepší volbou

Už dávno neplatí, že nejlepší jsou ponožky ze 100% bavlny, nebo aspoň z bavlněného vlákna doplněného o polyesterové nebo elastanové vlákno. Porazily je ponožky z bambusu! A to jak z ekologického, tak zdravotního i komfortního hlediska.

Víte, že dámské i pánské bambusové ponožky jsou jemnější a příjemnější než ty z bavlny?

Proč nosit bambusové ponožky?

  1.        Bambusové ponožky jsou pohodlné a na dotek příjemné.
  2.        Ponožky z bambusového vlákna udrží chodidla suchá a zdravá. Bambusová vlákna pomohou v boji se zápachem nohou, snižují pravděpodobnost kožních a infekčních onemocnění, umožní přirozenou ventilaci, vlhkost odvedou pryč.
  3.        Péče o ponožky z bambusu není vůbec náročná, navíc jsou hodně odolné. Přežijí i každodenní praní v pračce.
  4.        Cenová dostupnost
  5.        Bambusové ponožky jsou ekologičtější než ty z bavlny. Zatímco bavlník je citlivý na napadení škůdci a musí být ošetřován různými pesticidy, bambus roste tak nějak „sám“.

Náš tip: Dámské bambusové ponožky jsou díky své lehkosti a prodyšnosti i vděčným dárkem, který potěší. Jinak na tom nejsou ani pánské bambusové ponožky.

Víte, že kvalitní bambusové ponožky jsou díky skvělým termoregulačním vlastnostem vhodné i pro diabetiky, kteří mají kvůli oběhovým obtížím problém se vyrovnat s extrémními teplotami?

Bambusové vlákno je v současné době právem jedním z nejoblíbenějších textilních materiálů. Kromě českých bambusových ponožek můžete vyzkoušet i pohodlné bambusové prádlo, které vás nebude nikde škrtit ani kousat.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 998 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí