120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Proč muži nosí dámské spodní prádlo? Cítí se v něm dobře a je to vzrušující

Uveřejněno: 13.06.2022
Kategorie: MÓDA , SPOLEČNOST

Je dámské prádlo na mužích považované za neobvyklou záležitost? Podle vědeckého průzkumu i nejrůznějších anket ne. Například podle internetových vyhledávačů patří slovní spojení „muži v dámských kalhotkách“ k nejvyhledávanějším frázím, které se pojí se slovem kalhotky. Zjistěte, jaké jsou důvody, kvůli kterým chodí muži v dámském prádle.

zdroj: cncenter.cz

Na muže v dámském prádle se zaměřili američtí vědci

Americká univerzita v Tennessee provedla studii, ve které celých 6 let sledovala vztahy 106 heterosexuálních žen a jejich partnerů, jež nosí dámské oblečení.

Autorem studie byl G. R. Brown, pro kterého bylo překvapující zjištění, že vztahy těchto párů jsou dlouhé a pevné. Dvě třetiny žen se nechaly slyšet, že nikdy neuvažovaly o rozvodu či rozchodu, i přestože na ně tlačilo okolí. 25 % žen přiznalo, že je pohled na partnera v dámském oblečení občas vzrušuje.

Rozdíl mezi fetišistou, transvestitou a transsexuálem

Záliba mužů v dámském spodním prádle může mít různé příčiny.

Fetišismus

Fetišismus je erotické zaměření na neživé předměty, ale také třeba na různé části lidského těla, které zastupují sexuální objekt. Ke vzrušení dochází už jen pouhým pohledem na neživý předmět. Může se jednat o kalhotkypunčochy nebo třeba latexové oblečení, které bylo použito předchozím majitelem.

Fetišista se s takovou věcí mazlí, čichá k ní, uspokojuje se s ní a rozvíjí fantazie nad ženou, která předměty používala.

Transvestitismus

Anglicky se transvestitismus označuje jako cross-dressing. Muže vzrušuje to, že se převlékají do šatů opačného pohlaví. Kromě toho mohou také vystupovat v ženských rolích. Jejich pocit příslušnosti k vlastnímu pohlaví ale nebývá výrazněji narušen. Muž se zkrátka cítí být mužem a nemá problém se svojí vlastní identitou. Pokud se však muži za ženy převlékají v travesti show, už se nejedná o transvestitismus, protože je nošení dámského oblečení nevzrušuje. V tomto případě jde pouze o finanční zisk.

zdroj: unsplash.com

Transsexuál

Mnohým lidem se pojmy transvestita a transsexuál pletou. Jde však o dva zcela odlišné termíny. Zatímco transvestita ví, že je muž a nemá s identitou svého pohlaví problém, transsexuálové se hlásí k opačnému pohlaví. Cítí se být ženami, a proto podstupují nejrůznější operace, které je opačnému pohlaví co nejvíce přiblíží. Nejedná se o formu „úchylky“, ale o poruchu sexuální identity.

Proč na sebe muži oblékají kalhotky či podprsenky?

Pokud na sebe muž obléká dámské kalhotky, tanga nebo podprsenky, může k tomu mít různé důvody. Informace jsme čerpali z článků na Mzone.cz, z komentářů na diskuze.doktorka.cz a příspěvků pod naším článkem na blogu.

Nejčastěji se muži shodují na tom, že dámské spodní prádlo je pohodlnější než pánské spodní prádlo. Jiné k tomu vede rozbití nudné každodennosti či chtíč zažívat vzrušující věci. Někdy jsou důvodem i samotné partnerky.

zdroj: mzone.cz

Vzájemná výměna prádla může být pro partnery vzrušující hrou. Muži si na svoji partnerku vzpomenou několikrát za den a dělá jim dobře, když se jim o jejich „nádobíčko“ otírají třeba jejich krajkové brazilky.

  • „Když jsem svojí partnerce řekl, že nosím dámské spodní prádlo, nejdříve se rozesmála, ale teď chce, abych si na sebe kalhotky oblékal před milováním.“
  • „Sám bych si na sebe kalhotky neoblékl, ale navedla mě k tomu moje milenka. Když jí chci udělat radost, obléknu si občas ty její.“
  • „Nenosím dámské spodní prádlo proto, abych se vystavoval, ale protože je z příjemného materiálu a je mi pohodlné. Neškrtí, nedře a nepadá.“
  • „Do spodního prádla: kalhotek, podvazků, punčoch, podprsenky i šatů mě navlékla moje žena. Inspirovala ji travesty show.“
  • „Nejsem žádný úchyl ani mě nezajímají muži, ale chci si zpestřit nudu, kterou cítím v pánském oblékání.“
  • „Propadl jsem nejen jemnému prádlu, ale také jemnému oblečení. Je pohodlné, jemné a příjemné na dotek. Přál bych si, aby se z viskózy, saténu nebo hedvábí vyráběly třeba i kalhoty pro muže.“

zdroj: d15-a.sdn.cz

Někteří muži nosí podvazky a punčochy také do práce, protože toto spodní prádlo lze bez problémů schovat pod oblečení. Jedním z důvodů je i to, že se muži v dámském oblečení cítí zkrátka dobře. Oblékají si třeba koženou sukni a lodičky na vysokém podpatku. Jiní argumentují tím, že ženy mají na výběr z více druhů střihů a materiálů, které v oblasti pánského spodního prádla chybí. Z trenek se jim občas dělají opruzeniny varlat. Existují i muži, kteří tvrdí, že jim nošení dámských kalhotek výrazně zlepšilo vztah s partnerkou.

Mezi muži se najde také skupina těch, kteří si dámské kalhotky párkrát vyzkoušeli, ale nakonec se vrátili k pánskému spodnímu prádlu, protože zde mají více místa na svoje „nádobíčko“. V otázce pohodlného spodního prádla pro muže se najdou samozřejmě i názory, že nejlepší je chodit naostro.

Co na to ženy?

Jak k otázce mužů v dámském spodním prádle přistupují ženy? Z komentářů a příspěvků mužů na různých fórech vyplývá, že je ženy do tohoto prádla samy oblékly nebo že jim jejich záliba nevadí. Vadí jim ale zcela jiná a pragmatická věc. Muži často jejich spodní prádlo „vytáhnou“, a tak změní tvar a nesedí tak dobře jako dříve. Proto jsou ženy raději, když mají muži kalhotky své velikosti a na svoji postavu. Kalhotky tak klidně nakupují společně. Některé ženy uvádí, že svým mužům kupují kvalitní krajkové kalhotky, když jim chtějí udělat radost.

zdroj: mzone.cz

Dámské spodní prádlo pro muže

Některým mužům, kteří nosí podprsenku, chybí „hmota“ do košíčků. Pokud muž rád nosí dámské kalhotky, nemusí mu u těch dámských vyhovovat střih. Proto existuje i speciální dámské oblečení určené pro muže.

Dámské spodní prádlo, které je určeno mužům, se vyrábí z vysoce kvalitních materiálů. Je promyšleno do každého detailu tak, aby se v něm muži cítili co nejpříjemněji. Celkově jsou střihy a provedení přizpůsobeny mužské postavě. Podprsenka pro muže má v košíčcích vycpávky a ramínka jsou vyrobena tak, aby nepadala a byla mužům pohodlná. Kalhotky pro muže se nezařezávají do půlek ani nikde zbytečně neškrtí. Proto mohou muži takové prádlo nosit klidně každý den.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí