120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Profil značky: Gant

Uveřejněno: 20.04.2021
Kategorie: TIPY

Málokterá módní značka je tak osobitá jako právě Gant, který se už více než 70 let drží svého stylu i hodnot. Kombinuje uvolněnost amerického západu s vytříbeným evropským vkusem, což výrazně pomáhá jejímu celosvětovému úspěchu. Alespoň jednu košili nebo tričko Gant má dnes doma téměř každý. Kromě toho za značkou stojí příběh o splnění jednoho amerického snu a jak známo, silné příběhy prodávají. Pojďme se tedy podívat, jak se Gant dostal na módní výsluní a přejme mu, aby měl co říct ještě minimálně další desítky let.

Rodina pracovitých a ambiciózních Gantmacherů

Vzniku značky Gant, Inc. předcházela dlouhá cesta, která začala v roce 1914. Tehdy její zakladatel Bernard (původně Bler) Gantmacher emigroval z rodné Ukrajiny do Spojených států. Nechybělo mu velké odhodlání a díky své cílevědomosti a píli zvládal přes den šít oblečení v továrně a po práci ještě studovat farmacii na večerní škole při Kolumbijské univerzitě.

Probíhající první světová válka sice na několik let odvelela Gantmachera do Francie, ale on se svého snu nevzdal. Po návratu do USA odpromoval, oženil se a společně se svou ženou začal šít košile, které se brzy staly velmi oblíbenými. Později se přesunul do centra textilního průmyslu – New Haven a první firmu nazval Per- Ex podle francouzského výrazu pro dokonalost par excellence. Ta se brzy stala hlavním dodavatelem kvalitních košil pro tak věhlasné oděvní značky jako například Brook Brothers.

Pod vlastní značkou začal Gantmacher prodávat oblečení až na popud svých synů, kteří s do rodinného byznysu brzy zapojili. Měli podobný osud jako jejich otec a na čas museli do armády. Po návratu ale nastoupili na univerzitu v Connecticutu a pak si skvěle rozdělili role ve firmě. Starší Marty se zabýval obchodními záležitostmi a mladší Elliot měl na starosti marketing, který se v té době ve Spojených státech teprve formoval. Už tedy nic nebránilo tomu, aby vznikla první pánská košile Gant.

Dokonalost je v detailech

Velkou popularitu si značka Gant získal hlavně díky prémiovým materiálům, preciznímu šití, originalitě, inovacím a praktickým detailům. Jedním z nich bylo například poutko na pověšení košile, projmuté střihy a sámky nebo později i ikonický button down límec. Ten má ve spodní části knoflíky, které zaručují, že se rohy límce nezvedají ani při prudších pohybech během sportu.

Vedle toho ale zákazníci stále častěji oceňovali i vnitřní filozofii značky. Zejména šlo o komplexní a optimistický přístup, pochopení potřeb klienta a spojení tradice s moderními postupy. Pro tyto hodnoty vyhledávají Gant zákazníci po celém světě i dnes, kdy je brand opět v evropských rukou. V 60. letech ho od Gantmacherů koupili mladí Švédové, kteří se zasloužili o další celosvětové úspěchy a nyní patří pod švýcarskou skupinu Maux Fréres.

Od ručně šitých pánských košil až po šatník pro celou rodinu

Se změnami vedení docházelo také k neustálému rozšiřování sortimentu a jednu dobu dokonce poptávka významně převyšovala nabídku. Pánské košile Gant doplnily i další módní kousky a postupně přišla na řadu také dámská a dětská kolekce. V současnosti se prodává také spodní prádlo Gant, a nechybí ani obuv a doplňky nebo šperky, například sluneční brýle nebo hodinky Gant v posledních letech vyladil k dokonalosti . Méně známé jsou u nás parfémy a nedávno se sortiment rozšířil i o interiérové doplňky. V chladnějších dnech pak oceníte vesty a svetry Gant. Na doma nebo na sport se zase budou hodit mikiny Gant. Všechny kolekce spojuje spíše neformální styl, který je vhodný pro většinu příležitostí. Košilí a džínami z dílny této značky zkrátka nikdy nic nezkazíte.

Spodní prádlo Gant je stylové a velmi pohodlné

Za zmínku stojí i dámské a pánské spodní prádlo Gant, bez kterého by žádný outfit nebyl úplný. Pro značku je typické maximální pohodlí, ale nechybí jí ani originální prvky a typický styl. Pokud preferujete příjemnou bavlnu, střídmou barevnost a padnoucí střihy, určitě doporučujeme si několik kousků pořídit. V naší nabídce najdete jak boxerky tak trenky nebo slipy Gant. Ideální budou pod volnočasové nebo sportovní oblečení, ale samozřejmě také na doma. A nakonec nesmíme zapomenout ani na kalhoty a trika na spaní.

Nový koncept Diamond G a návrat ke kořenům značky

V roce 2016 byla představena dlouho očekávaná řada Diamond G. Poznáte ji nejen podle loga ve zjednodušeném obrysu diamantu, ale hlavně podle business chic stylu nejvyšší úrovně. Jednak odkazuje k počátků značky a jednak odpovídá na potřeby moderní rychlé doby. Míří opravdu vysoko, její modely jsou střihově i materiálově dokonalé. Barevné tenisky Gant zde nehledejte, místo zbytečných barev a potisků nabízí ženám i můžům jednoduchou eleganci a luxus.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí