120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Black Friday

Rady a tipy jak zamaskovat opálená ramínka?

Uveřejněno: 21.09.2021
Kategorie: TIPY

Léto a opalování spolu jdou ruku v ruce. Radost z nádherně opáleného těla vám ovšem mohou zkazit nedostatky, mezi které patří zejména nesouvislé opálení. Typicky se jedná o opálená ramínka nebo nerovnoměrně opálený výstřih. Tyto nedostatky pak vyniknou tehdy, když si oblečete outfit, který nevhodné opálení odhalí. Naštěstí si z těchto nedostatků nemusíte dělat hlavu. Existuje totiž několik způsobů, jak opálení vyrovnat.

zdroj: unsplash.com

Jak se správně opalovat a předcházet „vypálenému“ oblečení

Jestliže se chcete správně a zdravě opalovat, vyplatí se nejen investice do kvalitní opalovací kosmetiky, nebo můžete použít i samoopalovací krémy. Při opalování je důležité také znát svůj fototyp kůže. Podle fototypu kůže budete vědět, jakou dobu můžete na slunci strávit, aniž byste se spálili.

  • Fototyp I – osoby mají citlivou pokožku, bledou pleť, pihy, světlé oči, nazrzlé až zrzavé vlasy. Pro opalování by měly používat přípravky s faktorem SPF 50+. Na slunci by měly trávit 5–10 minut.

  • Fototyp II – lidé s citlivou pokožkou a světlou pletí. Mohou mít pihy, blonďaté až hnědé vlasy, oči šedé, modré nebo zelené. Po opalování kůže zrudne, ale málokdy zhnědne. Pokožku by pod „českým“ sluncem měli chránit faktorem SPF 50. Na sluníčku by měli pobývat 10–20 minut.

  • Fototyp III – tito lidé mají pokožku, která na slunci nezrudne a hezky hnědne. Obvykle se jedná o osoby se světlehnědou barvou pleti, bez pih, s tmavšími blond či kaštanově hnědými vlasy. Oči mají hnědé nebo šedé. V Česku by se měli mazat faktorem SPF 10–15. Ideální doba slunění se pohybuje mezi 20 až 30 minutami.

  • Fototyp IV – typická je hnědá až olivová pleť bez pih, tmavohnědé až černé vlasy. Pokožka po opalování téměř nikdy nezrudne a snadno hnědne. V tuzemsku se doporučuje používat faktor SPF 5, v zahraničí vyšší. Přestože se tito lidé dobře opalují, měli by ochranné krémy používat.

Opalování na nudapláži nebo alespoň ve vhodných plavkách

Pokud nechcete mít v létě vypálená ramínka od podprsenky, špatně opálený dekolt a tzv. redneck, kterému kraluje výstřih z trika nebo vypálený krátký rukáv, vsaďte na oblečení, které ramínka nemá. U vody je nejlepší se opalovat „na Adama“ nebo „Evu“. Pokud nepatříte mezi naturisty, sáhněte alespoň po vhodných plavkách. Ideální je horní díl plavek bez ramínek. Kalhotky volte bikinového střihu na zavazování.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 967 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí