120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Spodní prádlo pro boubelky - jaké vybrat?

Uveřejněno: 21.01.2021
Kategorie: MÓDA , TIPY

Nezáleží na tom, jestli máte pár kilo navíc, větší zadeček, bříško nebo poprsí. Vhodně zvolené spodní prádlo zdůrazní vaše přednosti a potlačí drobné nedostatky. Jen je potřeba věnovat výběru dostatek času a zaměřit se zejména na správnou velikost, kvalitu materiálu a vhodné střihy. Zaměřili jsme se tedy na 7 základních typů prádla pro boubelky, které je nejen praktické, ale i slušivé.

Kalhotky s vysokým pasem schovají bříško

Krajkové nebo hedvábné kalhotky působí velmi elegantně a pokud budou z pevné látky, břišní partie zakryjí stejně dobře jako klasické hladké varianty. Ovšem pozor na přílišné vykrojení v oblasti boků a samozřejmě správnou velikost. Jen tak budou kalhotky nejen slušivé, ale i pohodlné.

Stahovací prádlo krásně tvaruje postavu. Je ale vhodné pro každý den?

Stále častěji nosí boubelky tvarovací spodní prádlo, které opticky zúží pas a vytvoří sexy křivky. Velký podíl na tom mají sestry Kardashianovy známé svým exhibicionismem v reálu i na sociálních sítích. Na druhou stranu je ale dobře, že se za svoje ženské tvary nestydí a jdou v tomto ohledu příkladem milionům žen po celém světě. 

Stahovací kalhotky se často kupují o velikost menší, ale vždy musí dobře sedět. Příliš těsné zeštíhlující prádlo totiž může mít negativní vliv na vnitřní orgány, například žaludek nebo střeva. Takové modely si tedy nechte jen na výjimečné události. 

Při nákupu dámského prádla pro plnoštíhlé se vyplatí myslet hlavně na to, pod co ho budete nejčastěji nosit. Například pod upnuté bílé oblečení budete potřebovat bezešvé stahovací prádlo, stejně jako pod elegantní úzké šaty. U volnějších kousků nemusíte švy řešit a můžete se soustředit jen na estetický dojem a maximální pohodlí.

 Stahovací podprsenky nebo spodničky?

Nabídka prádla pro plnoštíhlé zahrnuje také stahovací podprsenky, které narozdíl od ostatních kousků můžete nosit tak často, jak potřebujete. Poskytnou vaším prsům dostatečnou oporu a navíc je bez problému opticky zmenší o jednu až dvě velikosti. A pozor, není nikde psáno, že musíte tyto podprsenky kombinovat jen se zeštíhlujícím prádlem. Mnohdy je volí ženy, které jiné stahovací prádlo nepotřebují nebo si od něj občas rády odpočinou. Pokud máte chuť, klidně si je vezměte ke krajkovým tangám, záleží jen na vás.  

Kromě zmenšujících podprsenek a zeštíhlujících kalhotek existují i tvarující košilky, spodničky nebo overaly. Doby, kdy ženy v korzetech omdlévaly jsou naštěstí dávno pryč a dnes s trochou trpělivosti můžete narazit i na velmi příjemné kousky. Doporučujeme si na výběru dát opravdu záležet, případně se ještě poradit s odborníky. 

Investice do kvalitních modelů se vám v tomto případě rozhodně vyplatí, z velikosti XXL se díky nim můžete dostat i na L a hlavně se budete cítit sebevědomě a sexy. Výrobci luxusního tvarujícího prádla přitom myslí i na zdraví žen a například nohavičkové overaly šijí beze švů, aby pro krásu netrpěly vaše cévy. Přesto by se tento druh prádla neměl nosit denně. Pokud potřebujete vypadat dobře v práci, v pátek a o víkendu ho raději odložte, jindy zase noste stahovací prádlo jen na večerní akce.

Nabídka prádla pro plnoštíhlé zahrnuje také stahovací podprsenky, které narozdíl od ostatních kousků můžete nosit tak často, jak potřebujete. Poskytnou vaším prsům dostatečnou oporu a navíc je bez problému opticky zmenší o jednu až dvě velikosti. A pozor, není nikde psáno, že musíte tyto podprsenky kombinovat jen se zeštíhlujícím prádlem. Mnohdy je volí ženy, které jiné stahovací prádlo nepotřebují nebo si od něj občas rády odpočinou. Pokud máte chuť, klidně si je vezměte ke krajkovým tangám, záleží jen na vás.  

Podprsenky se širokými ramínky

Kvalitní podprsenky nadměrných velikostí by měly mít široká ramínka, která jsou na nošení mnohem příjemnější. Nikde se nezařezávavají a netlačí, protože lépe unesou váhu objemnějších prsou. Svoji roli ale opět hraje i materiál a škrábat můžou také krajky nebo ozdoby na širokých ramínkách. V takovém případě proto doporučujeme zaměřit se také na jemnost a celkové provedení ramínek. Stejně tak je potřeba věnovat pozornost i kvalitnímu zapínání. Vždy by se mělo nacházet vzadu a svou roli hraje i jeho šířka. Ideálně vybírejte velké podprsenky alespoň se třemi háčky.

Podprsenkové topy na sport i běžné nošení

Některým ženám zkrátka nejsou velké podprsenky s kosticemi nebo vyztužením pohodlné a je to naprosto v pořádku. Bez problému je nahradíte oblíbenými podprsenkovými topy z bavlny, které možná už nosíte na jógu nebo běhání. Stačí si pořídit více variant a můžete v nich vyrazit i do práce, na rande nebo na nákupy. Modely v tělové nebo smetanové barvě se navíc dají vzít téměř pod cokoli, včetně bílých šatů či halenky.

Ideální prádlo pro boubelky na spaní? Vůbec žádné!

Je to opravdu tak, kalhotky byste na spaní měly vždy odložit, aby mohla pokožka volně dýchat. Pro plnoštíhlé ženy toto pravidlo platí dvojnásob. A nemáme na mysli jen sexy tanga, ale opravdu jakékoli kalhotky. Pokud vám nevyhovují na spaní košilky, vyzkoušejte například pohodlná pyžama nebo moderní dámské trenky s volnější gumou v kombinaci s tričkem.

Kalhotky z přírodních materiálů

Ideální jsou prodyšné přírodní materiály, zejména organická bavlna nebo bambus. Střídat je ale můžete i s kalhotkami z hedvábné krajky a občas vám určitě neublíží ani krajka umělá. Denně byste ji ale určitě nosit neměly.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí