120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Těhotenská móda: co by nemělo chybět v šatníku nastávajících maminek?

Uveřejněno: 04.04.2022
Kategorie: MÓDA

Během těhotenství projde ženské tělo nemalou přeměnou, což si žádá úpravu šatníku. Ne vždy je potřeba utrácet za oblečení s označením „těhotenské“. Vybrat můžete i v klasické konfekci. Určitě se neobejdete bez pohodlného těhotenského spodního prádla. O jakých vychytávkách pro těhotné byste měly vědět?

Volné, nebo přiléhavé střihy? Dejte na svůj pocit

Přestože existuje celá konfekce, která je zaměřená na nastávající maminky, neznamená to, že je pro vás jedinou možností pro výběr těhotenské módy. Ze všeho nejdůležitější je, abyste se v tom, co nosíte v těhotenství, cítila příjemně. Jestliže nenosíte oversize velikosti, protože se v nich necítíte nebo nelichotí vaší postavě, nemusíte s tím v těhotenství začínat. Klidně dál noste přiléhavější střihy, ale z materiálů, které se přizpůsobí vašemu tělu. A pokud vám není příjemné upnuté oblečení, kvůli kterému je veškerá pozornost nasměrovaná na rostoucí bříško, klidně oblékejte volnější střihy. Důležité je, abyste se cítila v pohodě.

Jak by mělo vypadat těhotenské oblečení a čemu se vyvarovat?

Ať už upřednostňujete volnější věci pro těhotné, nebo nedáte dopustit na přiléhavější střihy, vždy byste měly mít na paměti několik základních pravidel.

  • Oděv pro vás musí být pohodlný.
  • V oblečení byste měla mít možnost volného pohybu.
  • Pamatujte na prodyšnost materiálů. Zejména kalhotky vybírejte v klasickém střihu z bavlny. Přírodní materiál jako je bavlna, pomůže předcházet nepříjemným infekcím v intimních partiích.
  • Vyvarujte se těsných kalhot a punčocháčů, které vás stahují. Nedoporučuje se ani nošení podvazků a břišních pásů.
  • Co se týče obuvi, nejlepší bude ta bez podpatku. V případě, že podpatek chcete, volte široký a nízký. Možná budete potřebovat větší velikost, a to kvůli otékání nohou.
  • Pořizujte oblečení, které se snadno přizpůsobí rostoucímu bříšku. Ideální jsou kalhoty či sukně s gumou v pase či s otvory na knoflíky.
  • Pořiďte si větší těhotenskou podprsenku. Těsně před porodem si již můžete zakoupit podprsenku kojící.

Nezapomeňte, že v oblečení byste se měla cítit komfortně, ale zároveň sebevědomě. Je důležité, aby se vám oděv líbil.

Nezapomeňte, že v oblečení byste se měla cítit komfortně, ale zároveň sebevědomě. Je důležité, aby se vám oděv líbil.

zdroj: cz.pinterest.com

Oblečení podle stupně těhotenství

Pamatujte, že těhotenské oblečení nebudete nosit hned od začátku. Proto se nemusíte hned v prvním měsíci oblékat do „plandavých“ střihů. Během těhotenství projdete 3 etapami, které si žádají jiný šatník:

  1. počátek – ze začátku si zřejmě vystačíte se svou běžnou garderobou a oblečením, které máte aktuálně v šatníku.
  2. Přechodný oděv – jedná se o oblečení, které oblečete ve chvíli, kdy už vám vaše běžné oblečení nebude pohodlné. Rostoucí bříško si bude žádat volnější oblečení. Ani teď ještě nemusíte kupovat to těhotenské. Stačí si pořídit o číslo větší tričkokalhoty či jiné oblečení. Ostatně tento typ oděvu unosíte i po porodu, než se vaše tělo dostane do původní kondice.
  3. Těhotenské oblečení – pořizuje se ve vyšším stupni těhotenství a odnosíte jej až do porodu.

Čím se řídit při výběru těhotenského oblečení

Rozhodně se držte toho, co máte ráda a v čem se cítíte dobře. Zamyslete se nad tím, jaký styl vám vyhovuje. Dobře zvažte, kterým aktivitám se budete věnovat.

  • Budete chodit do zaměstnání?
  • Budete sportovat?
  • Čeká vás dovolená?
  • Plánujete svatbu?
  • Máte už nějaké děti?

To všechno při výběru vhodného oblečení zvažte. Nezapomeňte ani na to, jaký poměr zimních a letních věcí v šatníku budete mít. S tím vám pomůže termín porodu.

Nejoblíbenější těhotenské kousky

Každá žena je jiná. Každé sluší něco jiného, a proto se nedá obecně doporučit, jaké střihy jsou ty nejlepší. Obvykle se ženy dělí na ty, které v těhotenství nosí oversize oblečení a ty, které nedají dopustit na přiléhavé střihy. Vše záleží na vaší preferenci a typu postavy. Jaké kombinace oblečení patří mezi nejoblíbenější?

Volné pánské košile

Pánské košile jsou široké a jednoduše je zkombinujete s legínami pro těhotné nebo s džíny s vysokým pasem. Pokud chcete na rostoucí bříško upozornit, můžete nechat pár knoflíků rozepnutých a všem ukázat, že ve vás roste nový život.

Oversize kabáty

Kabáty z vlny či kůže se dnes běžně nosí o číslo větší, což v těhotenství rozhodně oceníte. Bříško bude mít dostatek místa pro růst. Po narození můžete kabát jednoduše stáhnout třeba páskem a pořád bude vypadat stylově.

Šaty pro těhotné

V šatníku nastávající maminky by určitě neměly chybět šaty. Zvolit můžete přiléhavé, které mají kolem břišních partií nabírání či tzv. vodu. Díky elastickému materiálu bude mít bříško dostatek místa pro růst. Šaty ale můžete nosit i po porodu, když nabírání bude pouhou ozdobou.

Další variantou jsou šaty volné přes břicho, které rovněž unosíte před i po porodu. Nejlepší jsou prodyšné a lehké materiály a střih se sukní do áčka. Ideální je, pokud se sukně rozšiřuje již těsně pod ňadry. V tomto případě budou šaty pohodlné i pro maminky, které čekají více než jedno miminko.

Legíny

Legíny či strečové kalhoty jsou nepostradatelným kouskem, který by neměl chybět v žádném šatníku nastávající maminky. Díky pružným materiálům se kalhoty nádherně přizpůsobí změnám těla. Ideální volbou jsou jednobarevné kalhoty, které dokonale sladíte s jakýmkoliv svrškem. Nejvhodnější je kombinace s širokou košilí, těhotenským tričkem či šaty. Vsaďte na legíny z materiálů, které nežmolkovatí a jsou neprůhledné.

Těhotenské rifle či jiné kalhoty mohou končit těsně pod bříškem, nebo díky širokému a vysokému pasu bříško zcela překrývat. Rifle unosíte do práce, na nákupy i nenáročné procházky.

Pletené šaty

Pletené šaty jsou cool v jakékoliv fázi ženského života. Obvykle jsou upnuté a díky pružnému materiálu se snadno přizpůsobí změnám postavy. Díky tomu je odnosíte od začátku až do konce těhotenství a parádu udělají i po porodu. Vlna či kašmír příjemně zahřejí, takže jsou tyto šaty vhodné především pro podzimní, zimní a jarní období. V případě, že by vám po porodu byly volné, stačí je stáhnout páskem nebo stylovou ledvinkou.

Teplákové soupravy

S teplákovkami se v poslední době roztrhl pytel. Nosí se nejen na sportování, ale také při různých volnočasových aktivitách. Jdete do kina, na zmrzlinu nebo posedět s přáteli? Klidně můžete jít ve stylové teplákovce. Elastický a příjemný materiál se dobře nosí, a navíc skvěle reaguje na změny, kterými vaše tělo v těhotenství prochází. Nosit je můžete s teniskami, kozačkami, sakem, trenčkotem i oversize kabátem.

Těhotenské spodní prádlo

Těhotenské spodní prádlo je samozřejmostí. Co se týče podprsenek je klidně možné, že budete muset koupit podprsenku i o několik čísel větší. Nejpohodlnější obvykle bývají ty bez kostic. Některým ženám vyhovují i sportovní podprsenky. U těhotenských kalhotek je důležitý materiál a střih. V této době raději zapomeňte na krajky a umělé materiály. Nedoporučují se ani střihy typu tanga. Nejlepší a nejpříjemnější volbou jsou kalhotky klasického střihu z přírodních materiálů.

Pohodlné pyžamo

V těhotenství každá žena přemýšlí, jak si kvalitu spánku co nejvíce zlepšit. Jednou z možností je těhotenské pyžamo. Vsadit můžete na noční košili, jejíž výhoda je v tom, že ji snadno oblečete přes hlavu. Nemusíte se shýbat při oblékání kalhot. V případě, že by vám v košili byla zima, můžete sáhnout po klasickém pyžamu s kalhotami. Nejlepší jsou kalhoty se zvýšeným pasem. Těhotenská pyžama obvykle disponují speciálním výstřihem, který vám umožní pohodlné kojení bez nutnosti vysvlékání.

Chcete mít už připravené všechno i na den, kdy se očekávání naplní a budete matkou? Proto nezapomínejte ani na dětské oblečení, jako dupačky, kojenecké overaly, ponožky, čepice nebo rukavičky

 

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí