120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Základní kusy mužského šatníku pro jaro 2022

Uveřejněno: 22.02.2022
Kategorie: MÓDA

Čas péřových bund, čepic a šál se konečně chýlí ke konci. Provětrejte svůj šatník a vpusťte do něj jarní oblečení, díky kterému budete dokonale připraven na sezónu 2022. Jaké základní kousky by ve vaší skříní neměly chybět?

Základem je kvalitní spodní prádlo

Spodní prádlo sice na první pohled není vidět, přesto významně ovlivňuje to, jak se přes den cítíte. Při jeho výběru proto přihlédněte nejen k velikosti, ale také střihu, kvalitě provedení a použitým materiálům. Přednost dejte přírodním textiliím, jako je bavlna, bambus nebo modal, které nechávají pokožku volně dýchat a nedráždí ji.

A z jakých střihů pánského prádla můžete vybírat?

Pánské slipy

Pánské slipy skutečně našly cestu z módního pekla a dnes se jim tak vyhýbat nemusíte. Vyznačují se přiléhavým střihem bez nohaviček, který vyhovuje zejména sportovcům. Ocení je ale také muži menšího vzrůstu, kterým opticky prodlouží nohy, a obdařenější pánové, kteří rádi dávají na odiv svou mužnost.

Pánské boxerky

Boxerky patří k nejoblíbenějšímu střihu pánského prádla, jelikož sluší téměř každé postavě. Jsou velmi pohodlné, prodyšné a na rozdíl od slipů mají nohavičky. Jejich délku doporučujeme přizpůsobit výšce postavy, obecně totiž platí, že nižším mužům lichotí spíše kratší nohavičky.

Pánské trenýrky

Preferujete-li pohodlí, pak by ve vašem šatníku neměly chybět pánské trenýrky. Mají volnější střih a nohavičky, které zpravidla sahají do půli stehen. Ideální jsou na spaní a odpočinek, nosit je ale můžete v podstatě kdykoliv. Pozor si dejte jen na to, že se hůře oblékají pod úzké kalhoty.

zdroj: trenyrkarna.cz

Tip: Mezi méně časté spodní prádlo patří pánská tanga a jocksy, které jsou ještě o poznání odvážnější. Zepředu sice vypadají jako minimalistické slipy, vzadu jsou však tvořeny pouze obvodovými gumami, které vedou kolem zadní partie.

Basic tričko do každého šatníku

Klasická trička s krátkým rukávem v šatníku nesmějí chybět. Doporučujeme volit ta bavlněná, která jsou prodyšná, dobře sají pot a příjemně se nosí. Jakmile objevíte tričko, které vám perfektně padne, neváhejte a pořiďte si ho rovnou v několika barevných variantách, ať máte neustále z čeho vybírat.

Pokud vás obyčejná trička nebaví, sáhněte po tričku s límečkem. Opět preferujte jednobarevnou variantu, kterou snadno zkombinujete s jakýmkoliv outfitem.

Svršek, který zahřeje

Během chladnějších dnů oceníte nějaký ten svršek, který vás příjemně zahřeje. Chcete-li udělat dojem, oblékněte pletený svetr nebo slušivý pulovr. Dáváte-li však přednost pohodlí, sáhněte po jednoduché mikině s kapucí. Pokud to půjde, zkuste se vyhnout infantilním obrázkům nebo rádoby vtipným nápisům.

Jarní bunda pro chladná rána a večery

Teploty na jaře často kolísají, proto vám zaručeně přijde vhod lehká přechodová bunda, kterou můžete mít neustále po ruce. Záleží jen na vás a vašem stylu, zda se rozhodnete obohatit svůj šatník o kožený křivák, džínovou bundu nebo elegantní parku, se kterou naděláte hodně parády.

Bílá košile do práce i na svatbu

Každý muž by měl vlastnit alespoň jednu kvalitní bílou košili, kterou lze vynést do práce, na rande nebo na svatbu. Velmi důležité je zvolit takový střih, který vám perfektně sedne. Košile by vám neměla být ani příliš úzká, ani příliš široká.

Na výběr máte tradičně ze tří střihů – slim fit, regular fit a body fit. Jak poznáte, který je ten pravý pro vás? Nejprve si změřte obvod krku, hrudníku, pasu a boků a délku paže od ramene po zápěstí. Získané míry porovnejte s tabulkou velikostí nebo se obraťte přímo na prodejce, který vám s výběrem košile jistě poradí.

zdroj: budchlap.cz

Oblek, který z vás udělá gentlemana

Minimálně jednou do roka nastane situace, kdy se vám pánský oblek bude náramně hodit. Doporučujeme investovat do nadčasového modelu, který jen tak nevyjde z módy, a místo tradiční černé zvolit elegantnější šedé nebo tmavě modré provedení.

Kabát jako třešnička na dortu

Když už vám ve skříni visí bílá košile a oblek, budete potřebovat také elegantní kabát, kterým svůj formální outfit završíte. Při výběru barev se opět držte při zdi. Sázkou na jistotu jsou klasické neutrální odstíny, jako je černá, šedá, tmavě modrá a světle béžová.

Kalhoty rovnou ve třech variantách

V pánském šatníku by se měly nacházet alespoň tři základní druhy kalhot: klasické džíny s pěti kapsami, chinos, které lze kombinovat v podstatě s čímkoliv, a elegantnější kalhoty z vlny. Podstatné je, aby vám kalhoty perfektně seděly, a to i bez použití pásku. Zároveň by se neměly krabatit přes stehna (pokud ano, potřebujete o velikost větší).

Co se týče délky, u formálních kalhot by při chůzi neměly být vůbec vidět ponožky. V případě volnočasových kalhot si pak můžete dovolit kratší délku a klidně ukázat kotníky nebo veselé ponožky.

Tenisky pro každý den

Na běžné denní nošení se nejlépe hodí pohodlné tenisky na zavazování. Parádu v nich uděláte, ať už se chystáte do práce, na procházku nebo do kina. Nejlépe uděláte, pokud vsadíte na osvědčenou klasiku v podobě bílých nebo černých tenisek, které můžete obléknout i k formálnějšímu outfitu.

Polobotky do společnosti

Čeká-li vás formálnější událost, vyměňte tenisky za kvalitní polobotky. Doporučujeme investovat do těch kožených, které vám vydrží dlouhá léta. Pozor si dejte pouze na to, aby vám barevně ladily s doplňky, jako je pásek nebo hodinky.

Nezbytné doplňky

Ani mužský šatník se neobejde zcela bez doplňků, které celý outfit dovedou k dokonalosti. K naprostému minimu se řadí pásek do kalhot (ideálně kožený) a pánské hodinky. Dbejte především na to, aby doplňky ladily nejen s obsahem vašeho šatníku, ale i s vaší osobností.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 996 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí