120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

15 výhod bezešvého spodního prádla pro muže a ženy

Uveřejněno: 02.04.2024
Kategorie: MÓDA , TIPY

Bezešvé spodní prádlo zažívá poslední dobou obrovský boom. Najdete ho v prádelníkách mužů i žen. A proč? Protože jde o pohodlné a všestranné kousky, které na těle sedí jako druhá kůže. A navíc nejsou vidět!

pět žen v bezešvém spodním prádle černé a tělové barvy

zdroj: freepik.com

Stále větší náročnost zákazníků dala vzniknout bezešvému spodnímu prádlu

Módní průmysl je jedním z nejdynamičtějších. Aby uspokojil nároky, poptávku a vysoká očekávání spotřebitelů, musí reagovat na všechna jejich přání.

Jak by mělo vypadat spodní prádlo podle aktuálních trendů?

  • Musí být dostupné v různých střizích,
  • musí si zachovat svůj vzhled i po mnoha vypráních,
  • musí se příjemně nosit,
  • musí být dostupné v konzervativních i pestrých designech,
  • musí se snadno udržovat,
  • spodní prádlo musí být ekologické,
  • spodní prádlo by nemělo být vidět pod oblečením.

Právě poslední bod dal vzniknout bezešvému spodnímu prádlu. Pro jeho výrobu se používá bezešvá technologie, která se anglicky označuje jako seamless. Je výsledkem pokroku, kterého dosáhl pletací průmysl.

čtyři ženy v bezešvém spodním prádle tělové barvy

zdroj: freepik.com

Jak se vyrábí moderní spodní prádlo bez švů?

Vzhledem k tomu, že prádlo nemá švy, většinou se pro jeho výrobu nepoužívá šicí technologie. Existují ale také způsoby výroby, kde je přece jen šití potřeba. To ale neznamená, že má prádlo viditelné švy.

Jak říká Ruslan Skopal z Trenýrkárna.cz: „V našem portfoliu samozřejmě nechybí nabídka bezešvého spodního prádla. Například bezešvé boxerky naší značky Nedeto se vytkávají jako jeden kus a všívá se pouze jeden díl látky v rozkroku. Bezešvé boxerky vyrábíme z viskózního bambusu. I když při výrobě používáme šicí technologii, boxerky nemají švy, kvůli kterým by se rýsovaly pod spodním prádlem.“

Bezešvé spodní prádlo se vyrábí dvěma způsoby:

  1. Řezání laserem – pro výrobu se používá látka, kterou lze stříhat bez třepení. Lemy a otvory nohaviček tedy není potřeba entlovat, takže nevznikají viditelné švy.
  2. Metoda welding – spodní prádlo se spojuje technologií svařování a lepení. Dva kusy látek se spojí dohromady pomocí tepla. Pro spojení se využívají pojicí tejpy, které po zahřátí vytvoří ploché, neviditelné švy.

Materiály, střihy a design

Pro výrobu neviditelného spodního prádla se používají nejrůznější materiály. Nejčastěji se jedná o polyamidová vlákna v kombinaci s bavlnou, ale také mikrovlákna nebo bambusovou viskózu.

Pro každodenní nošení je nejvhodnější bambusová viskóza. Šije se z ní pohodlné spodní prádlo pro muže i ženy, například bezešvé podprsenky nebo boxerky. Látka z bambusové viskózy je měkká, antibakteriální a má perfektní termoregulační vlastnosti.

Inovativní spodní prádlo bez švů je vhodné i na sport. V tomto případě sáhněte spíše po umělých vláknech, která rychle absorbují pot, odvádí ho od těla a jsou bleskurychle suchá. Jde například o kombinaci nylonu, polyamidu a elastanu.

Z počátku bylo neviditelné spodní prádlo k dostání většinou v jednobarevném provedení. V poslední době ale můžete vybírat i z pestrobarevných designů. Pokud však oblékáte neviditelné spodní prádlo pod přiléhavé oblečení, je nejlepší sáhnout po základních barvách:

  • černá,
  • tělová,
  • bílá.

Ani při výběru střihu nemáte svázané ruce. Bezešvé spodní prádlo je k dostání v nejoblíbenějších střizích pro muže i ženy. Pánové mohou vybírat z bezešvých boxerek a slipů. U dam je výběr pestřejší. V neviditelném provedení jsou k dostání:

  • kalhotky klasického střihu,
  • tanga,
  • brazilky,
  • stahovací kalhotky,
  • kalhotky s vysokým pasem,
  • sportovní podprsenky,
  • vyztužené podprsenky.

žena blondýnka v červeném bezešvém spodním prádle

zdroj: freepik.com

Základní vlastnosti pohodlného prádla bez švů

Proč si bezešvé spodní prádlo našlo tolik zastánců? Protože jde o pružné spodní prádlo, které je poddajné a umožňuje vám absolutní volnost v pohybu. Dokonale se přizpůsobí tělu. Lidé ho často označují jako svoji druhou kůži. Mají pocit, jako by ho na těle vůbec neměli. O bezešvé spodní prádlo se snadno pečuje.

Kvalitní neviditelné spodní prádlo musí být:

  • jemné,
  • elastické,
  • měkké,
  • hladké,
  • funkční,
  • módní.

Spodní prádlo, které nezatěžuje životní prostředí

Díky speciálním technologickým postupům je výroba bezešvého spodního prádla ekologičtější. Vzniká totiž méně odpadu. Navíc se pro výrobu často používají i přírodní materiály, díky kterým se prádlo stává součástí udržitelné módy.

Dopady módního průmyslu na životní prostředí si uvědomuje i Ruslan Skopal z Trenýrkárna.cz. „Následujeme trend udržitelnosti, a proto spodní prádlo šijeme z materiálů, které jsou odolné a prodyšné. Nejčastěji se jedná o přírodní materiály. Naším posláním je šití spodního prádla, které dlouho vydrží.“

člověk v obrovském množství odpadků na skládce

zdroj: freepik.com

8 výhod bezešvého spodního prádla pro ženy

Dámy mají na spodní prádlo vysoké nároky. Musí být pohodlné, ale také perfektně sedět a podporovat sebedůvěru. Jaké výhody s sebou přináší bezešvé prádlo pro ženy?

1. Prodyšný materiál

Pro výrobu bezešvého spodního prádla se používají prodyšné materiály, které od nejcitlivějších partií odvádí vlhkost. Kvalita materiálu je důležitá především u dámských kalhotek. Prodyšný materiál se postará o to, že budete v suchu ve dne i v noci. Minimalizuje se tak riziko vzniku bakteriálních infekcí, kvasinek a plísní.

žena brunetka stojící zády v bezešvém spodním prádle tělové barvy

zdroj: freepik.com

2. Pohodlí a styl

Mnoho žen označuje bezešvé spodní prádlo jako druhou kůži. Díky propracovanému střihu a absenci švů se prádlo dokonale přizpůsobí ženským křivkám. Nezáleží na tělesných proporcích. Spodní prádlo bez švů padne jako ulité každé ženě. Netvoří nepříjemné faldíky v oblasti pasu a stehen. Bezešvé podprsenky se nezařezávají, takže nezvýrazňují „přebytky“ na zádech nebo v oblasti hrudníku. Díky absenci švů a entlování vám spodní prádlo neodírá citlivou pokožku.

3. Neviditelnost

Tím, že spodní prádlo nemá švy, je dokonale hladké a přizpůsobí se každé křivce vašeho těla. Doslova splyne s pokožkou. Proto ho můžete obléct i pod to nejtěsnější oblečení. Je skvělou volbou pod pouzdrovou sukni, legíny nebo obtažené džíny. Je řešením pro ženy, které nerady nosí tanga, ale zároveň potřebují kalhotky, které nebudou pod společenským ani volnočasovým oblečením vidět.

4. Svoboda pohybu

Pokud vyznáváte aktivní životní styl a hledáte prádlo, které vás nebude omezovat v pohybu, můžete sáhnout po bezešvém spodním prádle. Můžete v něm vyrazit posilovat, cvičit jógu, jezdit na kole nebo třeba běhat. Nejvhodnějším materiálem jsou elastická syntetická vlákna, která odvádí pot od těla a rychle schnou. Vzhledem k tomu, že bezešvé kalhotky i podprsenka drží na těle jako druhá kůže, budou spolehlivě kopírovat veškeré vaše pohyby, aniž by vás omezovaly, stahovaly nebo dřely.

dvě ženy v bezešvém prádle tělové barvy

zdroj: freepik.com

5. Nabídka oblíbených střihů

Dámské bezešvé spodní prádlo je k dostání v pestré nabídce střihů. Proto si z ní vyberou ženy všech váhových i věkových kategorií. K dostání jsou v podobě klasických kalhotek, brazilek, tang nebo stahovacích kalhotek s vysokým pasem. Podprsenky jsou k dostání ve sportovním, ale také klasickém provedení s košíčky a kosticemi.

brunetka ležící na matraci v bezešvém spodním prádle tělové barvy

zdroj: freepik.com

7. I pro jemnou pokožku

Díky kombinaci prodyšných materiálů a absenci stehů je bezešvé spodní prádlo jasnou volbou všech žen, které mají citlivou pokožku. Švy nezpůsobují zarudnutí kůže a pokožka zároveň dýchá. Nezůstává ve vlhku, které může způsobovat řadu kožních problémů.

8. Odolnost a dlouhá životnost

Pokud budete o spodní prádlo pečovat tak, jak doporučuje výrobce, budou vám oblíbené kousky dělat společnost po dlouhou dobu. Bezešvé spodní prádlo se netřepí, nežmolkuje ani nepáře.

7 výhod bezešvého spodního prádla pro muže

Sehnat perfektně padnoucí spodní prádlo, které kombinuje pohodlí, styl a funkčnost, není jen tak. Naštěstí existuje bezešvé spodní prádlo i pro muže. Vyrazit v něm můžete do kanceláře, do posilovny nebo na „tah“ nočním městem. Proč by nemělo chybět ve vašem šatníku?

1. Reaguje na trend athleisure

Athleisure je označení, které vzniklo spojením slov athletic (sportovní) a leisure (volný čas). Jde o módní fenomén, kdy má oblečení, v našem případě spodní prádlo, splňovat nároky sportovního, ale také volnočasového spodního prádla. A přesně takové je bezešvé spodní prádlo pro muže. Je nejlepší volbou pro sportovní aktivity, ale také pro trávení volného času.

muž s vypracovaným tělem v bílých bezešvých boxerkách

zdroj: freepik.com

2. Nechá vaši pokožku dýchat

Stejně jako dámské i pánské spodní prádlo se vyrábí z prodyšných materiálů. Pro běžné nošení je ideální bambusová viskóza. Do posilovny oblékněte bezešvé boxerky nebo slipy z rychleschnoucích syntetických materiálů. Je ideální i na procházky a turistiku. Nezpůsobuje totiž opruzeniny na stehnech a dalších citlivých partiích.

3. Pohodlí za jakékoliv situace

Bezešvé prádlo nestahuje a neškrtí. Díky propracovanému střihu se přizpůsobím vašim křivkám. Vzhledem k tomu, že je prádlo vyrobené beze švů, je hladké a má příjemný povrch, takže se cítíte v pohodlí během celého dne.

4. Není vidět

Pokud jde o módu, rýsující se spodní prádlo je asi to poslední, o co stojíte. Bezešvé slipy a boxerky podpoří váš elegantní vzhled. Pod oblečením se totiž nerýsují jeho linky. Přestože muži nenosí přiléhavé oblečení tak často jako ženy, i oni najdou v šatníku několik kousků, pod které je nejlepší nosit neviditelné spodní prádlo. Jde zejména o vypasované společenské kalhoty, slim nebo tapered džíny.

tmavovlasý muž v košili, saku a džínách opírající se o zeď domu

zdroj: freepik.com

5. Zvyšuje sebevědomí

Věděli jste, že i spodní prádlo může mít vliv na vaše sebevědomí? Pokud nosíte střihy, které vaší postavě nesedí, zbytečně poukazujete na její nedostatky. Jakmile ale obléknete správný střih, budete se cítit sebejistě v jakékoliv situaci. Ať už jde o rande, obchodní jednání, sport nebo třeba vychutnání sklenky letitého rumu.

6. Nedráždí citlivou pokožku

Bezešvé pánské prádlo nezpůsobuje žádné otlaky. Navíc vás nemůže odřít v oblasti rozkroku nebo stehen. Toto spodní prádlo nabízí optimální oporu vašim citlivým partiím a zabraňuje jejich zbytečnému pohybu.

7. Větší flexibilita

Boxerky a slipy bez švů jsou jasným parťákem do posilovny. Stabilně drží na svém místě, odvádí vlhkost a nechají pokožku dýchat. Vzhledem k tomu, že je spodní prádlo pohodlné tak, že jej někteří označují za druhou kůži, přizpůsobí se jakémukoliv vykonávanému pohybu. Nenechte se omezovat a vydejte ze sebe maximum.

tmavovlasý muž s atletickou postavou posilující na dřevěné podlaze v teplákách a teniskách

zdroj: freepik.com

Neviditelné spodní prádlo přehledně

Co se vyplatí o bezešvém spodním prádle vědět?

Pro koho je vhodné?

Pro muže i ženy

Dostupné střihy pro ženy

Kalhotky, tanga, brazilky, stahovací kalhotky, kalhotky s vysokým pasem, vyztužené podprsenky, sportovní podprsenky.

Dostupné střihy pro muže

Slipy a boxerky

Hlavní výhody

Absence švů. Spodní prádlo nezpůsobuje otlaky na pokožce a není vidět pod oblečením.

Výrobní materiály

Přírodní (bambusová viskóza) i umělé (polyamid, nylon).

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí