120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Bonboniéry a květiny jsou dárky bez fantazie. Jakým dárkem ke svátku MDŽ skutečně zabodujete?

Uveřejněno: 21.02.2024
Kategorie: SPOLEČNOST , TIPY

Víte, co mimoděk ženě sdělujete, pokud jí ke svátku MDŽ dáte bonboniéru či květinu? Že nemáte fantazii, nad výběrem dárku jste nepřemýšleli a v podstatě jste pořídili to, co se očekává. Zkuste to letos jinak. Připravili jsme pro vás spoustu originálních nápadů, ze kterých si vaše drahá sedne na zadek.

zdroj: freepik.com

Tipy na dárky k Mezinárodnímu dni žen, od kterých dejte ruce pryč!

Pánové, víte, proč něžnému pohlaví dáváte 8. března dárek? Je to kvůli tomu, že jim vyjadřujete podporu, úctu a víte, jak důležitá jsou stejná práva mezi muži a ženami. Ostatně o historii MDŽ píšeme níže.

Nejde o žádný povrchní svátek, a proto byste se také měli vyvarovat povrchním dárkům. Jaké dárky jsou totálním klišé a vůbec nevyjadřují hluboké poslání tohoto, pro ženy významného dne?

  • Květiny – ano, můžete je dát jako doplněk k jinému dárku, ale rozhodně by neměly být dárkem jediným. Jsou totiž očekávaným a standardním dárkem, kterým ženu můžete obdarovat jakýkoliv den v roce. Pokud ženě dáte jen kytici, říkáte jí tím, že jste se nad dárkem k MDŽ příliš nezamýšleli a rozhodně nepoužili svoji fantazii. A co je ještě horší? Když vyberte červené karafiáty s asparágusem.
  • Bonboniéra – s tou se to má podobně jako s květinami. Je to dárek, který říká, že jste jej vybrali na poslední chvíli. Není v něm ani špetka originality a jde o stereotypní výběr. Žádná bonboniéra nemůže vyjádřit, jak důležitá je rovnoprávnost žen a mužů.
  • Domácí spotřebiče – tak na tento dárek zapomeňte už úplně. Alespoň na MDŽ. Říkáte jím, že žena patří k plotně, což je stereotypní přežitek. Tento dárek k MDŽ rozhodně neodkazuje k tomu, že by si ženy a muži měli být rovni. Spíše svědčí o vašem nedostatku citlivosti a empatie. Ukazujete jím, že přehlížíte potřeby a zájmy ženy.
  • Parfémy – parfém může být skvělým dárkem, když přemýšlíte o tom, co koupit přítelkyni, manželce nebo třeba sestře k MDŽ. Trefou do černého bude pouze v případě, že víte, co ženě voní. Co když se trefíte zrovna do vůně, která obdarované není příjemná? Zbytečně vyhodíte peníze a dostanete se do trapné situace, kdy žena dárek s konejšivým úsměvem převezme, ale nikdy nepoužije. Případně se jej bude snažit „udat“ někde jinde.

zdroj: pixabay.com

Objevte super tipy na dárky pro ženy k MDŽ

Hledáte originální dárek k MDŽ? V tom případě se vám budou hodit tipy, jak takový dárek vybrat. Co vám bude nejlepším vodítkem?

  • Osobnost ženy – je obdarovaná nadšená sportovkyně, něžná romantička, praktická žena nebo duše, které záleží na životním prostředí?
  • Zájmy – čemu se žena ráda věnuje? Jak tráví svůj volný čas? Jaké jsou její koníčky? O čem nejčastěji mluví?
  • Potřeby – zamyslete se nad tím, jaké potřeby má daná žena. Nemusí jít nutně o materiální věci, ale také o potřeby, které uspokojí duši. Věnuje se seberozvoji? Pracuje na svém sebevědomí? Odpočívá u kreativního tvoření?

Pokud chcete dárkem k MDŽ skutečně zaujmout, ukažte, že jste při výběru pečlivě zhodnotili, jaké ženě dárek kupujete. Vyhněte se obecným očekáváním a stereotypům, které o vás nevypovídají zrovna to nejlepší.

Víkendové překvapení

Zařiďte na víkend program. Nemusíte pořizovat drahý víkendový pobyt, i když to také není špatný nápad. Bohatě si vystačíte s tím, když naplánujete jednodenní výlet. Můžete jet třeba do přírody. Inspiraci na krásná místa najdete například na Instagramu. Kromě místa výletu připravte také piknik nebo jiný způsob občerstvení a nezapomeňte ani na program. Půjdete na procházku, navštívíte památku nebo zavítáte někam za kulturou? Fantazii se meze nekladou. Radost své partnerce uděláte drobným dárkem třeba v podobě ponožek s motivem, který se váže k vašemu výletu.

zdroj: freepik.com

Luxusní spodní prádlo

Nebuďte škrt a pořiďte ženě svého života luxusní spodní prádlo. Jak vybrat nejvhodnější materiály a odpovídající velikosti? Ruslan Skopal radí: „Luxusní spodní prádlo se vyrábí z těch nejjemnější materiálů. Chybu rozhodně neuděláte se saténem a krajkami. Co se velikosti týče, doporučil bych zkontrolovat informaci ohledně velikosti na štítku spodního prádla, které vaše partnerka běžně nosí. A pokud si přeci jen nejste jistí, můžete výběr zkonzultovat s našimi poradci, kteří jsou dostupní na telefonu nebo chatu naší stránky.“

Jaké luxusní prádlo je nejoblíbenější? Nejčastěji se pořizují rafinované sexy sety, které zahrnují podprsenku a kalhotky. Tyto kousky však můžete pořídit i zvlášť. Oblíbené jsou také lehoučké župánky, korzety nebo košilky.

Zkrášlovací procedury

Mnoho žen odsouvá péči o sebe až na spodní příčky. Jen si vzpomeňte, co všechno obstará v domácnosti a kolik povinností má v práci. Možná, že už si sama na sebe neudělala čas skutečně dlouho. Co kdybyste vyrazili do lázní? Zařiďte jí tam zkrášlovací a relaxační procedury. Domluvte třeba masáž zad, parafínový zábal rukou, pedikúru nebo kadeřníka. Na její cestě za krásou jí můžete dělat společnost. Třeba si dejte společnou párovou masáž nebo vyzkoušejte příjemný parafínový zábal rukou. Nezapomeňte ji pak pozvat na dobrý oběd a večeři.

Osobní domácí masér

Za wellness programem nemusíte vyrážet nikam daleko. Připravte lázeňské a zkrášlovací procedury u sebe doma. Domluvte se například s partnerčinou kosmetičkou nebo kadeřnicí, že se staví u vás doma. Pak můžete své drahé připravit horkou koupel obohacenou o koupelovou sůl a sušené květiny. Koupelnu provoňte příjemnou relaxační vůní z aromalampy. Aby se vaše vyvolená cítila skutečně jako bohyně, připravte jí k vaně měkoučký župan. Celý den zakončete příjemnou celotělovou masáží.

zdroj: freepik.com

Rovnoprávnost na první pohled

Pokud chcete originální dárek k MDŽ, který skutečně odráží rovnoprávnost mezi muži a ženami, pořiďte si párové spodní prádlo. Nejoblíbenější jsou párové trenýrky. K dostání jsou trenky ve stejných barvách a designech. „V naší nabídce máme párové trenky, kdy se dámské od pánských liší střihem. Střih dámských trenýrek je navržený tak, aby se nejednalo o asexuální kousek spodního prádla, ale naopak! Trenky pro ženy odpovídají křivkám ženského těla, takže se v nich ženy budou cítit dokonale své,“ říká Ruslan Skopal.

zdroj: freepik.com

Shopping fever aneb nakupovací horečka s vaší kreditkou

Co kdybyste svému protějšku navrhli, že spolu zajdete „šopovat“? Útrata jde přitom na vás. Domluvte si limit a řekněte své partnerce, ať si pořídí, po čem touží. Udělejte jí šoféra a odvezte ji do nákupního centra. Po obchodech s ní chodit nemusíte, ale můžete naplánovat, kdy se sejdete na zdravou dopolední svačinku, kdy si dáte výborný oběd a kdy uspokojíte chuť na sladké a kávičku.

Dárkové poukazy

Pokud hledáte dárek na poslední chvíli, ale chcete se vyhnout těm, které jsou klišé, sáhněte po dárkovém poukazu. Vyberte poukaz do obchodu, ve kterém víte, že vaše polovička nakupuje. Dáváte jí tím najevo, že ji znáte, registrujete, co má ráda a zároveň jí necháváte volnost v tom, aby si vybrala zboží přesně podle svých představ. „V naší nabídce najdete dárkové poukazy v hodnotě od 100 Kč do 5 000 Kč. Vouchery lze koupit v elektronické i tištěné podobě. Zejména elektronické vouchery jsou oblíbené kvůli rychlosti doručení. Po zaplacení vám dárkových poukaz ihned přistane v e-mailu, což je nejlepší řešení, pokud sháníte dárek na poslední chvíli,“ doporučuje Ruslan Skopal.

Jaké je poslání MDŽ? Rovnoprávnost mezi muži a ženami

Mezinárodní den žen (MDŽ) se každý rok slaví 8. března. Mnoho mužů kupuje ženám ku příležitosti svátku MDŽ dárky, ale mnohdy vlastně ani nevědí, proč se tento svátek slaví. Ostatně ani některé ženy neznají základní myšlenku tohoto svátku.

V České republice se tento významný den pojí zejména s československým socialistickým režimem. 8. března se konaly opulentní slavnosti, během kterých ženy dostávaly rudé karafiáty a poslouchaly verše z úst představitelek Svazu žen. Právě kvůli silné návaznosti na minulý režim nechtějí někteří tento den slavit, protože si myslí, že se jedná o komunistický, uměle vytvořený svátek. Skutečná podstata MDŽ je ale mnohem hlubší.

Historie Mezinárodního dne žen

Historie MDŽ se začala psát již v počátku 20. století a s komunistickým režim nemá pranic společného. Základní myšlenkou je občanská a politická rovnoprávnost mužů a žen. Posláním bylo zapojení žen do rozhodovacích procesů, volební práva pro ženy a odstranění genderové diskriminace. MDŽ se tedy pojí s mnohaletým mezinárodním bojem za ženská práva a rovnoprávnost mezi muži a ženami.

zdroj: freepik.com

Počátky MDŽ se datují do roku 1907. Ve Stuttgartu se pořádal mezinárodní sjezd socialistických žen, na kterém se zrodil nápad, aby se ženy v konkrétní den v roce scházely a požadovaly volební právo. Roku 1908 pochodovaly newyorskými ulicemi tisíce žen, které demonstrovaly za:

  • zkrácení pracovní doby,
  • zvýšení mezd,
  • volební právo,
  • politická a hospodářská práva žen.

V USA se Národní den žen slavil poslední únorovou neděli. V Evropě se Den žen zavedl až v roce 1910. Vděčíme za něj Claře Zetkinové, která v Kodani prosadila pořádání mezinárodního svátku, jehož cílem měl být boj za volební práva žen. Nesl název Mezinárodní den žen.

Den žen se později ustavil na 8. března. Svátek se ustálil po 1. světové válce. Velký podíl na něm měla demonstrace žen a jejich protesty proti 1. světové válce. Akce se konala v Petrohradě 23. února 1917. Jakmile car abdikoval, byla nastolena prozatímní vláda, která volební právo žen schválila a 8. březen se tak stal Mezinárodním dnem žen. Oficiálně svátek uznalo i OSN, a to v roce 1975. Ve stejném roce uznalo MDŽ také mnoho dalších národních vlád.

Oslavy MDŽ ve světě

Mezinárodní den žen se neslaví jen v České republice, ale také v dalších zemích po celém světě. Kde a jak oslavy probíhají?

  • Rusko – od roku 1965 je MDŽ státním svátkem. Ženy jako dárek k MDŽ dostávají obrovské kytice.
  • Itálie – i zde je MDŽ státním svátkem. Muži dávají ženám mimózu. Nejde však o v současnosti oblíbený alkoholický drink, ale o krásnou žlutou květinu. Itálie pro ženy každý rok chystá milé překvapení, například bezplatný vstup do všech muzeí a kulturních památek.
  • Argentina – tradičně dostávají ženy květiny a drobné dárky. Něžné pohlaví obvykle vychází do ulic a demonstruje za rovnost, sociální změnu a spravedlivou mzdu.
  • Uganda – vláda v této zemi každý rok vybírá téma, na které chce upozornit. Například v roce 2017 se rozhodla podpořit postavení žen v práci.
  • Čína – v Číně dostávají ženy od svých zaměstnavatelů půldenní volno.
  • Nepál – na MDŽ se vydají ženy do ulic, aby bojovaly za lepší práva. V roce 2017 upozorňovaly na platovou nerovnost mezi muži a ženami.
  • Saudská Arábie – MDŽ se tu slaví od 1. do 3. února. Konají se veřejné diskuze, které se zaměřují na ženská práva. Situace pro ženy v Saudské Arábii totiž rozhodně není nijak růžová. Ženy si nemohou založit bankovní účet nebo podnikat.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí