120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Gigantický výprodej! Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Jak jednoduše schovat ramínka od podprsenky, abyste se vyhnuly módnímu faux paux?

Uveřejněno: 02.05.2023
Kategorie: MÓDA , TIPY

Jak to udělat, aby ramínka od podprsenky nebyla vidět? Otázka, kterou s nadcházejícím létem řeší spousta žen. Ne každá má to štěstí, aby mohla chodit bez podprsenky nebo v podprsence bez ramínek. A pokud najde odvahu, stejně se cítí nesvá. A to se odrazí na její sebedůvěře. Můžete mít stokrát vymazlený outfit, ale co je vám platný, když v něm chodíte se strachem, aby podprsenka neklouzala, nebo vám nevykukovaly bradavky? Poradíme, jak podprsenku a zejména její ramínka schovat.

zdroj: unsplash.com

1. Veďte ramínka kolem krku

Americký výstřih je jedním z nejelegantnějších. Setkáte se s ním u šatů i topíků. Většinou končí těsně u krku a může mít podobu úzkého pásku nebo šňůrky. Ramena zůstávají zcela odhalená. Pokud byste si do tohoto oblečení vzaly podprsenku s ramínky, můžete si být jisté, že byste s tím celkový vzhled totálně „zabily“.

Do tohoto oblečení si vezměte podprsenku s odepínacími ramínky. V zadní části ramínka odepněte a před tělem zase spojte. Vznikne vám jedno dlouhé ramínko, které je potřeba utáhnout a následně přetáhnout přes hlavu dozadu. Zkrátka si jej nasadíte za krk.

Další možností je pořízení bezramínkové podprsenky, která na těle drží pomocí silikonových pásků. Ne každá žena do ní však má vhodné poprsí. Nejsou vhodné zejména pro ženy s velkými ňadry.

2. Ramínko obtočené pod hrudníkem

Pokud oblékáte šaty nebo top bez ramínek, můžete v něm vyrazit bez podprsenky a použít pouze lepítka na bradavky. Ovšem ne každá žena má optimální velikost a pevnost ňader, aby si takový experiment mohla dovolit. I do oblečení bez ramínek můžete nosit podprsenku, aniž byste ho hyzdily vykukujícími ramínky podprsenky.

I v tomto případě budete potřebovat podprsenku s odnímatelnými ramínky. Mnohdy se bohužel stává, že podprsenka po odepnutí ramínek nedrží na svém místě a ženy si ji musí neustále upravovat a vytahovat. I pro tento případ existuje řešení. Jedno ramínko dejte pryč a druhým se „obtočte“ a zahákněte ho opět vzadu za poutko, ve kterém bylo druhé ramínko.

Ramínko tedy povedete od zad, přes hrudník pod košíčky a zaháknete ho opět vzadu za volné poutko. Tím si pojistíte, že bude podprsenka sedět na svém místě.

 

zdroj: dobrarada.sk

3. Stáhněte ramínka do písmene X

Mezi nejoblíbenější střihy letních triček nebo sportovních šatů patří tzv. boxer. Pro tento střih je charakteristické hluboké vykrojení na zádech. Lopatky jsou odhalené a látka se obvykle potkává u páteře. Ani v tomto případě není žádoucí, aby ramínka podprsenky vykukovala.

Do tohoto střihu nemusíte oblékat podprsenku s odnímatelnými ramínky. Úpravu provedete i na klasické podprsence s pevnými ramínky. Pořiďte si speciální plastový klip, kterým ramínka jednoduše stáhnete k sobě. Z ramínek vznikne písmeno X, které odpovídá boxerskému střihu. Pokud nemáte klip po ruce, můžete ho nahradit třeba kancelářskou sponkou.

zdroj: i.pinimg.com

4. Všijte podprsenku přímo do oblečení

Jedním z nejefektivnějších a nejpraktičtějších řešení je všití podprsenky do tílka nebo šatů bez ramínek či se špagetovými ramínky.

Vzhledem k tomu, že podprsenku budete muset stříhat, sáhněte po některém ze starších kousků. Jak upravit podprsenku? Odstřihněte z ní ramínka i zapínání. Zůstanou jen košíčky, které všijete, případně vlepíte do oblečení. U šití je vhodné stehy vést v lemu oděvu, aby nebyly vidět. Případně můžete o pomoc poprosit šikovnou švadlenu, která to zvládne jedna dvě.

zdroj: i.pinimg.com

5. Pojistěte si ramínka proužkem látky

Tento trik oceníte v případě, že nosíte volné halenky a šaty s širokými ramínky bez rukávů. Ramínka podprsenky občas zlobí a vykukují. Do oděvu si tedy všijte drobná poutka s patentkami, která udrží ramínka na místě.

Poutka vyrobíte z proužku látky. Na jeden konec proužku, který budete přišívat do oblečení, našijte jeden díl patentky. Ideálně ten s otvorem. Následně proužek všijte do lemu. V této zesílené části nebude poznat, že jste proužek přišily. Na druhý konec proužku všijte druhou část patentky.

Jakmile si oděv oblečete, jednoduše proužek protáhnete pod ramínkem podprsenky a zapnete na patentku. O ramínkách vaší podprsenky nebude mít vaše okolí ani ponětí.

zdroj: dobrarada.sk

6. Podprsenka pod šaty bez zad

Hluboký výstřih na zádech je neuvěřitelně sexy. Zdobí nejen letní oblečení, ale také třeba šaty do společnosti nebo svatební šaty. Jeho výstřednost však můžete nehorázně pokazit, pokud v něm bude vidět zapínání podprsenky.

Oblíbeným řešením pro šaty s holými zády jsou podprsenky se sníženým zapínáním. K podprsence jednoduše přikoupíte prodlužovací pásky, které se připevňují k zapínání. Následně je zkřížíte v oblasti beder a vepředu u pupíku zapnete.

zdroj: i.pinimg.com

7. Ramínka jako ozdoba

Jestliže si nechcete ramínka nejrůzněji omotávat kolem těla, ale přitom nechcete, aby hyzdila váš outfit, můžete z nich udělat přednost. Ozdobte je. Přišijte na ně korálky, řetízky nebo krajkové kytičky. Jestliže nejste zdatné v šití, pomůže vám tavná pistole. Při dekorování berte v potaz styl šatů nebo topíku. Přeci jen by ramínka s oděvem měla ladit.

zdroj: i.pinimg.com

Neviditelná ramínka k podprsence jsou vždy viditelná

Mnoho žen se domnívá, že jsou do oděvů se špagetovými ramínky či bez ramínek nejvhodnější silikonová průhledná ramínka. Jenže ta většinou působí jako pěst na oko. Pokud jsou nová, jsou průhledná a mnoho módních expertů by nad nimi přimhouřilo oko. Jenže gumová ramínka mají tendenci časem žloutnout, takže na sebe rozhodně strhnou pozornost a bude o nich vědět úplně každý. Raději se tedy tomuto řešení obloukem vyhněte.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 020 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí