120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Jak na správný výběr prádla anebo spodní prádlo pro ženy podle typu postavy

Uveřejněno: 24.10.2022
Kategorie: MÓDA , SPOLEČNOST

Každá žena se chce cítit krásná a přitažlivá. Víte, co vám s těmito pocity může pomoci? Správný výběr spodního prádla. Každá žena na sobě najde drobné nedostatky, ale také výrazné přednosti. A právě pečlivě vybraná podprsenka a padnoucí kalhotky dokážou nedostatky skrýt a pozornost nasměrovat na přednosti. Podle typu svojí postavy zjistíte, jaké spodní prádlo vám bude nejvíce lichotit.

Každá žena se chce cítit krásná a přitažlivá. Víte, co vám s těmito pocity může pomoci? Správný výběr spodního prádla.

zdroj: img.spolecenske-saty.eu

Proč vybírat spodní prádlo podle typu postavy?

Nezáleží na tom, zda máte větší boky nebo dekolt. Nikdo si nevšimne ani toho, že nemáte zrovna vosí pas. Musíte ale umět skrýt nedostatky a na odiv ukázat vaše přednosti. Nespoléhejte se ovšem jen na oblečení. Vše začíná u spodního prádla.

Právě dámské spodní prádlo pomůže vytvarovat křivky tam, kde chybí, ale také dokáže potlačit „faldíky“ na místech, na kterých by být neměly. Pokud si obléknete spodní prádlo, které bude lichotit vaší postavě, budete se cítit jako bohyně při jakékoliv příležitosti. Ovšem nezapomeňte, že je důležité, abyste se v prádle cítila pohodlně.

Postava ve tvaru hrušky: užší ramena a široké boky

Pro hruškovitou postavu jsou charakteristická užší ramena a výrazné boky, které jsou nízko posazené. Pro tento typ postavy je charakteristický jasně definovaný úzký pas.

Při oblékání zdůrazňujte především pas a dekolt. Snažte se odvést pozornost od boků. Pokud vyberete správné spodní prádlo, můžete dosáhnout iluze postavy přesýpacích hodin a souměrných ženských křivek.

Vzhledem k tomu, že je hruškovitá postava oblejších tvarů, je potřeba, abyste sáhla po prádle, které se nikde nezařezává a nevytváří faldíky. Je potřeba zvolit správné velikosti a především bezešvé provedení.

Jestliže máte větší ňadra, zvolte stahovací podprsenku. V případě menších ňader push-up podprsenku, která vytvoří sexy dekolt. Důležitá je správná velikost podprsenky. Jedině tak se vám nebudou na zádech tvořit „špíčky“. Na běžné nošení zvolte kalhotky klasického střihu, do společnosti vyrazte ve stahovacích kalhotkách. Zvolit můžete i kalhotky s vyšším pasem nebo stahovací prádlo s nohavičkami. Zapomeňte na tanga a další střihy, které se zařezávají a přetínají linii boků.

Pro hruškovitou postavu jsou charakteristická užší ramena a výrazné boky, které jsou nízko posazené. Pro tento typ postavy je charakteristický jasně definovaný úzký pas.

zdroj: onlinefitness.cz

Typ postavy přesýpací hodiny: ideál krásy

Ženy s postavou, která připomíná přesýpací hodiny, mají vyhráno, jelikož jim sluší v podstatně každý střih spodního prádla. Žena, která touží po postavě modelky, chce mít tvary jako přesýpací hodiny. Boky a ramena bývají stejně široké a pas je užší. Prsa jsou plná a zadeček s boky výraznější.

Nosit můžete nevyztuženou podprsenku, ale klidně sáhněte i po korzetovém provedení, které upoutá pozornost k vašemu dekoltu. Vhodná bude i push-up podprsenka s nízkým středem a košíčky, jež nezakrývají celá ňadra.

Kalhotky oblečte vykrojené. Skvěle vám padnou brazilky, ale také kalhotky s vyšším pasem. Pokud nechcete potlačit svoji ženskost, nenoste bokové kalhotky. Dokonalým spodním prádlem pro vás bude tvarující body, které zjemní přechod v oblasti boků.

Ženy s postavou, která připomíná přesýpací hodiny, mají vyhráno, jelikož jim sluší v podstatně každý střih spodního prádla

zdroj: cdn.xsd.cz

Postava ve tvaru trojúhelníku může být dvojí

Trojúhelníkové postavy jsou celkem dvě. Označují se jako trojúhelníková a obrácený trojúhelník. Jaké spodní prádlo pro ně vybrat?

Trojúhelníková postava

Pro tuto ženskou postavu je charakteristická útlejší horní polovina těla včetně pasu. Boky bývají nevýrazné. Zadeček a stehna jsou silnější.

Vzhledem k širší spodní oblasti je potřeba pozornost odvést nahoru. Proto zdůrazněte dekolt s ňadry. Sáhněte po push-up podprsence, která opticky zvětší ňadra a vytvoří krásný a svůdný dekolt. Sáhnout můžete po braletce nebo ještě lépe po balkonetce. Veškeré modely by měly být vyztužené.

Kalhotky vybírejte v klasickém střihu. Zvolit můžete i kraťáskové kalhotky s nohavičkou. Dokážou totiž opticky stáhnout zadeček a zúžit stehna.

Pro tuto ženskou postavu je charakteristická útlejší horní polovina těla včetně pasu. Boky bývají nevýrazné. Zadeček a stehna jsou silnější.

zdroj: prokondici.cz

Obrácený trojúhelník

V tomto případě je výraznější horní část těla, které dominují větší ňadra a širší ramena. Směrem dolů se postava zužuje, přičemž boky a pas jsou téměř chlapecké. Ženy mají obvykle štíhlé nohy, které v porovnání se zbytkem těla působí dlouze.

Pokud chcete dosáhnout lichotících ženských tvarů, oblečte stahovací a tvarovací spodní prádlo. Je potřeba dosáhnout určité souměrnosti mezi horní a spodní polovinou těla. Podprsenka by měla mít nenápadná ramínka. Sáhnout můžete po podprsence s push-up efektem nebo bardotce, díky kterým budou ramena vypadat subtilněji.

Kalhotky by měly zdůrazňovat pas a přidat objem na bocích. Sáhněte po široké krajce, nízkém bokovém střihu nebo po kalhotkách s větším vykrojením.

zdroj: 1gr.cz

Souměrná chlapecká postava

Tento typ postavy se také nazývá obdélník. Je typický pro štíhlé a vysportované ženy. Celá postava je rovná bez znatelných boků a pasu. Ňadra jsou menší. Je potřeba podpořit obvod hrudníku a boků.

Oblečte podprsenku s push-up efektem, která přidá na objemu. Sáhnout můžete také po tvarujícím body, korzetu či korzetových kalhotkách. Na každodenní nošení vám budou vyhovovat kalhotky klasického střihu. Zadeček opticky zakulatíte brazilkami. Naopak pro vás nejsou vhodná tanga, jelikož pro typ vaší postavy je typické spíše placatější pozadí, které v nich nevypadá dobře.

Tento typ postavy se také nazývá obdélník. Je typický pro štíhlé a vysportované ženy. Celá postava je rovná bez znatelných boků a pasu. Ňadra jsou menší. Je potřeba podpořit obvod hrudníku a boků.

zdroj: onlinefitness.cz

Tvar postavy jako jablko

Pro postavu ve tvaru jablka je typická širší horní polovina těla. Jedná se o široká ramena, trup, nedefinovaný pas, který je obvykle v jedné linii s trupem a rameny, širší záda. Spodní část těla je naproti tomu úzká. Typické jsou štíhlejší nohy a boky, které jsou v porovnání s rameny úzké. Dámy mají obvykle průměrné nebo větší poprsí a plochý zadeček.

Obecně se doporučuje, abyste zamaskovaly větší bříško a širší ramena. Pozornost byste měly směřovat na štíhlejší nohy a plný dekolt. Vzhledem k tomu, že téměř nemáte pas, můžete buď vytvořit jeho mírnou iluzi, nebo k němu vůbec nepřitahovat pozornost.

Oblečte si stahovací kalhotky, které dokážou mírně zamaskovat větší bříško a faldíky. Zvolit můžete i korzetové kalhotky, případně kalhotky s vysokým pasem. Pokud jste nižšího vzrůstu, zapomeňte na nohavičkové kalhotky.

Vzhledem k větším ňadrům je důležitá správně padnoucí podprsenka, díky které vás nebudou bolet záda. Vybírejte takové, která vaše prsa pozvednou, a tak na ně upoutají pozornost. Abyste si na svém těle nevytvořila zbytečné faldíky navíc, oblékejte bezešvé spodní prádlo.

Pro postavu ve tvaru jablka je typická širší horní polovina těla. Jedná se o široká ramena, trup, nedefinovaný pas, který je obvykle v jedné linii s trupem a rameny, širší záda

zdroj: zdravestravovani.eu

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 016 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí