Víkendový výprodej
Doprava zdarma
Víkendový výprodej

Jak se obléct na Prague Pride Parade: Kompletní průvodce pro rok 2024

Uveřejněno: 22.07.2019
Kategorie: SPOLEČNOST , TIPY

Festival Prague Pride Parade, který se již od roku 2011 každoročně koná v srpnu v našem hlavním městě, se řadí k největším kulturním akcím v České republice. Pravidelně se ho totiž účastní desítky tisíc lidí. Plánujete se i vy na tento festival vydat a chcete na něm zazářit? Pak jste tu správně. Připravili jsme si pro vás tipy na nepřehlédnutelné a zároveň pohodlné outfity a doplňky, kterými letos oslníte.

skupina lidí s duhovou vlajkou

Jaký je dress code pro Prague Pride Parade?

Prague Pride Parade je festivalem rozmanitosti, neexistuje proto žádný stanovený dress code a je jen na vás, co si obléknete. Jedním ze symbolů LGBTQ+ je však duhová vlajka, kterou již v roce 1978 navrhl americký aktivista za práva gayů Gilbert Baker. A právě ona se může stát skvělou inspirací pro váš outfit. Nemusíte vůbec šetřit s výraznými barvami, a to nejen na oblečení, ale také ve vlasech. A make-up? Ani zde neexistují hranice, vůbec se nemusíte bát sáhnout po nepřehlédnutelných barvách.

Téma letošního ročníku Prague Pride Parade: Rodina

Každý ročník Prague Pride Parade má své téma. „Letošním tématem festivalu, který bude probíhat od 5. do 11. 8., je rodina. Festival tak bude hledat odpovědi na otázky, co to rodina je, co nás naše rodiny naučily, jakou rodinu chceme mít i zda festivaly Pride vytvářejí pocit sounáležitosti k jedné velké queer rodině. I téma rodiny vás může inspirovat k letošnímu outfitu. Vzít si můžete například oblečení s nápisy souvisejícími s rodinou nebo motivy, které máte s rodinou spojené,“ říká Ruslan Skopal, spolumajitel Trenýrkárna.cz.

rodina držící se za ruce

Zdroj: pixbay.com

Co si vzít na Pride Parade na sebe? Objevte kolekce světoznámých značek

V roce 2024 představilo nespočet předních módních značek své kolekce, které jsou navrženy tak, aby oslavovaly rozmanitost v LGBTQ+ komunitě. Podívejme se na kolekce několika z nich.

Zamilujete se do kolekce Calvin Klein

Značka Calvin Klein v roce 2024 představila svou kampaň s názvem „This Is Love“. Tváří kampaně se stala modelka Cara Delevingne a Jeremy Poppee. Kolekce obsahuje například spodní prádlo nebo košile a tílka s duhovými logy Calvin Klein.

Hrdá kolekce ve sportovním duchu značky Adidas

Kolekci Pride, kterou charakterizují barvy duhy, v roce 2024 představila i značka Adidas ve spolupráci s brazilským umělcem a drag queen Pabllem Vittaeem. Součástí této kolekce jsou košile, šortky, bundy i batohy.

Luxusní pojetí duhové vlajky z dílny Versace

Výjimečnou kolekcí trh obohatila i značka Versace, která propojila duhové barvy vlajky Progress Pride s barokním motivem. Vzniklo tak jedinečné spodní prádlo, plavky, košile i šperky dostupné ve vybraných buticích Versace nebo na stránkách versace.com.

duhová vlajka

Zdroj: pixbay.com

Vlajkou Pride se inspirovala i značka Reebok

Značka Reebok na trh uvedla kolekci Pride, která je výsledkem spolupráce s LGBTQ+ skupinou značky Colorful Soles. Unikátní kousky se inspirovaly mantrou značky Reebok „For Anybody and Everybody“. Mikiny, trička, kalhoty i obuv této značky zdobí potisky inspirované duhovou vlajkou Pride.

Noste s hrdostí oblečení a boty Converse

Nová kolekce Converse Proud to Be pro rok 2024 přináší oblečení a obuv, které vzdávají hold queer průkopníkům, kteří se nebáli být sami sebou. Vybírat můžete hned z několika modelů populárních konversek nebo sáhnout po stylovém tričku či tílku.

Oblečení na Pride Parade, které jde ruku v ruce s udržitelností

V současné době existuje nepřeberné množství možností, co si na sebe na festival Pride Parade obléknout. Ekologickou volbou, která navíc zajistí na festivalu pohodlí, je oblečení z přírodních materiálů, jako je bavlna nebo len.

Pride doplňky, které vyladí váš outfit k dokonalosti

Oblečení už máte vybráno? Pojďte se s námi podívat na doplňky, které jsou jako stvořené k prvnímu vynesení na pražském festivalu rozmanitosti.


Co na nožky? Duhové ponožky HAPPY Socks

Pokud chcete, aby byl váš outfit dokonalý doslova od hlavy k patě, neměly by vaší pozornosti uniknout ponožky Happy Socks, které se proslavily svými výraznými, hravými vzory a motivy. Které ponožky si na festival ulovíte vy?

barevné ponožky Happy Socks

Apple a jeho kolekce Pride 2024

V letošním roce Apple představil kolekci Pride 2024, která zdůrazňuje podporu a oslavu LGBTQ+ komunit napříč celým světem. Pořídit si tak můžete třeba řemínek na chytré hodinky v duhových barvách nebo si do telefonu stáhnout stylovou tapetus nápisem Pride.

LGBTQ+ vlajky

Jedním z nejčastějších doplňků, které se na pride festivalu objevují, jsou vlaky, jež můžete kreativně začlenit do svého outfitu, například tím, že si ji dáte kolem ramen. Nejčastěji se na festivalu objevují duhové vlajky nebo vlajky s nápisy souvisejícími s LGBTQ+ komunitou. Duhové vlajky nabízí nespočet internetových obchodů. Samozřejmě si vlajku můžete také vyrobit doma.

Oblečete se na Prague Pride Parade podle počasí

Ideální oblečení na festival je takové, které je nejen módní a pohodlné, ale také přizpůsobené počasí. Vzhledem k tomu, že festival každoročně probíhá v srpnu, existuje velká pravděpodobnost, že bude spojený s vysokými teplotami, není však ani možné vyloučit, že bude během týdenního festivalu pršet.

barevné a duhové deštníky na modré obloze

Zdroj: pixbay.com

Co si vzít na Pride Parade, aby vám nebylo horko?

Pokud budou předpovědi hlásit vysoké teploty, doporučujeme se obléknout tak, abyste se cítili komfortně. Vhodná jsou například trička, tílka, kraťasy, sukně nebo šaty. Základem by měly být také sluneční brýle, třeba s pastelovými sklíčky, a otevřené boty. Doporučujeme si vzít i pokrývku hlavy, která vás ochrání před sluncem. Co třeba duhovou kšiltovku? Skvělým doplňkem do horkých dnů je duhový vějíř.

Jak se obléct na Prague Pride Parade v dešti?

„Ani v případě deště nemusí váš outfit zaniknout. Přímo se nabízí duhové deštníky nebo barevné pláštěnky. Vzít si také můžete barevné gumáky v případě, že by pršelo opravdu intenzivně,“ radí Ruslan Skopal, spolumajitel Trenýrkárna.cz.

Kde se můžete inspirovat pro svůj Pride outfit?

Pokud chcete načerpat ještě více inspirace pro svůj oděv, doporučujeme se podívat na fotky z minulých ročníků. Pořádná dávka inspirace na vás samozřejmě čeká i na Instagramu nebo na Pinterestu.
 
Zdroj:
https://wwd.com/lists/companies-supporting-pride-2024-lgbtq-1236424183/yitty/
https://www.apple.com/newsroom/2024/05/apples-2024-pride-collection-shines-light-on-lgbtq-plus-communities/


Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář