120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Jak vybrat ideální spodní prádlo pod svatební šaty?

Uveřejněno: 17.04.2024
Kategorie: MÓDA , TIPY

Váš den D se blíží, brzy si s mužem svého života řeknete své ANO? Vaše nadšení a radost z toho, že se budete vdávat, vystřídaly starosti kolem svatby? Nebojte se, všechno zvládnete. My vám s tím také trošku pomůžeme, poradíme vám, jak zvolit ideální spodní prádlo pod svatební šaty.

Každá nevěsta chce být na své svatbě za královnu. Nic a nikdo by ji neměl zastínit. Aby to tak opravdu bylo, měla by mít ty nejkrásnější svatební šaty, k nim sladěnou kytici, na hlavě božský účes, pod šaty kvalitní spodní prádlo. Právě na něj se v následujících řádcích zaměříme, protože jeho výběr je mnohdy pěkně tvrdý oříšek.

Jak by mělo spodní prádlo pod svatební šaty vypadat?

Většina žen se vdává jen jednou za život, proto by si ten svatební den měly opravdu užít. Abyste se cítila pohodlně, krásně, výjimečně a šťastně, musí vše kolem plánování svatby klapnout na jedničku, svatební šaty vám musí sedět, nikde vás nic nesmí svírat a škrtit, ale ani padat. A to platí i u dámského spodního prádla.

Náš tip: Výběr spodního prádla pod svatební šaty nepodceňujte, dejte si na něm záležet. Počítejte s tím, že v něm strávíte celý den, večer ho pak spatří i váš manžel. Mělo by tedy být pohodlné, krásné a sexy.

Než se rozhodnete pro konkrétní střih, barvu a celkový design svatebního spodního prádla, myslete na to, že:

  • Ve spodním prádle strávíte celý den, a proto by mělo být ušité z kvalitních a příjemných materiálů.
  • Svatební prádlo by mělo dobře vypadat, mělo by být luxusní a sexy.
  • Při výběru si vzpomeňte také na vašeho nastávajícího. Romantika o svatební noci dostanete jemnými krajkami, rockera dráždivými podvazky a korzetem.
  • Spodní prádlo by pod šaty nemělo být nikdy, nikdy, nikdy vidět. Zejména u podprsenky si dejte záležet, aby nevykukovala její ramínka.
  • Nepodlehněte tvrzení, že si do svatebních šatů bez ramínek můžete obléct podprsenku se silikonovými ramínky. Přestože jsou průhledná, zbytečně na sebe strhávají pozornost a ve svatebních šatech vypadají zkrátka příšerně.
  • Spousta nevěst se u svatebního spodního prádla rozhoduje pro dvě varianty. První variantou je spodní prádlo, které bude mít na sobě během celého dne. Takové spodní prádlo je maximálně pohodlné. Druhou variantu má sbalenou v kufru a její premiéra nastane až během svatební noci. Při výběru druhého typu spodního prádla se může nevěsta „odvázat“ a pořídit si zatraceně sexy kousky, které třeba budou o něco méně pohodlné, ale za to ze svatební noci udělají nezapomenutelnou vzpomínku.

Svatební spodní prádlo podle střihu šatů

Při výběru svatebního prádla pro nevěsty je nejdůležitější, abyste věděly, jaký střih šatů obléknete.

Svatební šaty bez ramínek

Pro střih je charakteristický otevřený dekolt a holá ramena. Nejlepší službu vám udělají svatební podprsenky bez ramínek. Vybírejte podprsenky, které jsou opatřeny silikonovými proužky, jež spodní prádlo drží perfektně na svém místě. Samodržicí podprsenky jsou ideální pro ženy s menším poprsím. Obdařenější dámy by měly volit buď šaty s všitými košíčky, nebo svatební korzet.

kalhotek vybírejte podle typu sukně. Jestliže máte šaty s obručí, případně několikavrstvou sukni, můžete sáhnout po střihu a provedení kalhotek, které jsou vám nejpohodlnější. V případě upnutých sukní a lehkých splývavých látek je lepší sáhnout po bezešvém spodním prádle, například po bezešvých svatebních tangách nebo brazilkách. Dokonalou siluetu zadečku budete mít ve stahovacích bezešvých kalhotkách, případně v kalhotkách s vyšším pasem.

bílé hladké svatební šaty s výrazným páskem

zdroj: freepik.com

Svatební šaty s hlubokým dekoltem nebo s odhalenými zády

V těchto případech je nejlepší sáhnout po podprsenkách, které jsou speciálně určeny pro hluboké výstřihy nebo holá záda. U hlubokých výstřihů jsou k dostání střihy s košíčky s nižším středovým spojením. Dámy s menším poprsím mohou sáhnout i po nalepovacích košíčcích, případně po nálepkách na bradavky. K dostání jsou také svatební šaty s všitými košíčky, takže výběr svatební podprsenky nemusíte řešit.

V případě svatebních šatů s odhalenými zády je potřeba zvážit, jak hluboký je výstřih na zádech. V některých případech můžete obléct podprsenku, jejíž ramínka se zapínají kolem boků. Nejlepší řešení pro šaty s poloodhalenými zády. Jestliže jste se rozhodly pro šaty se zádovým výstřihem končícím až u zadečku, bude nejlepším řešením nalepovací podprsenka, případně všité košíčky.

U kalhotek opět platí, že se jejich výběr odvíjí podle typu sukně. V případě, že máte šaty s odhalenými zády, kdy výstřih končí až u zadečku, sáhněte po nízkých bokových kalhotkách.

světlovlasá nevěsta v bílých svatebních šatech s odhalenými zády a vlajícím závojem s čelenkou

zdroj: freepik.com

Pouzdrové šaty nebo svatební šaty ve stylu mořské panny

Maximálně přiléhavé svatební šaty dokonale kopírují vaše křivky a předvádí vaši postavu v celé její kráse. V tomto případě sáhněte po stahovacím tvarovacím prádle, které vaši již tak dokonalou postavu posunou ještě o úroveň výš. Rozhodně vybírejte bezešvé provedení, které zamezí tvorbě jakýchkoliv viditelných linií jak u podprsenky, tak u kalhotek. Sáhnout můžete po setu bezešvé podprsenky a vysokých tvarovacích kalhotek nebo bezešvém tvarovacím body.

bílé krajkové svatební šaty s dlouhými rukávy

zdroj: freepik.com

Svatební šaty s ramínky

Mezi stálice svatebních šatů patří ty s ramínky. Střihů je celá řada. V současné době je nejpopulárnější střih boho. Některé šaty mají úzká špagetová ramínka, která si nejlépe porozumí s podprsenkou se stejným typem ramínek. Spolehlivější ale bude volba podprsenky bez ramínek. Pokud vede výstřih za krk, zvolte podprsenku s ramínkem, které vede za krkem. V případě šatů se zcela zakrytými rameny (krátký, dlouhý rukáv, střih bez rukávu – à la nátělník) můžete bez obav obléct podprsenku s ramínky.

světlovlasá nevěsta v bílých svatebních šatech s krajkovým vrchním dílem pózuje na skále

zdroj: freepik.com

Dobrá rada: Ruslan Skopal z Trenýrkárna.cz prozradil, že: „Neexistuje univerzální svatební spodní prádlo, které by nevěsty mohly obléct pod jakýkoliv střih šatů. Každé šaty si žádají jiné provedení. Obecně bych ale doporučil, aby vybíraly bezešvé spodní prádlo. Bezešvého spodního prádla je více typů. Osobně bych doporučil to, které má kontury řezané laserem. Podle mého názoru jde o nejlepší svatební spodní prádlo, které nepůjde vidět ani pod přiléhavými modely. Pánové mohou sáhnout po bezešvých boxerkách nebo slipech, které se nerýsují pod kalhotami.“

Jak vybrat svatební spodní prádlo podle typu postavy?

Kromě střihu svatebních šatů je při výběru nejlepšího svatebního spodního prádla důležitá také znalos typu vaší postavy. Podle ní budete vybírat střih kalhotek i podprsenky.

Obdélníková postava

Rovné postavě, která nemá rozeznatelný přechod mezi hrudníkem a boky, bude nejlépe slušet push-up podprsenka. U kalhotek máte na výběr hned několik střihů:

Neoblékejte klasický střih kalhotek, který vaší postavě nelichotí.

Postava ve tvaru hrušky

Nevěsty s plnějšími boky, větším zadečkem a útlejším hrudníkem by měly obléct stahovací nebo klasické kalhotky. Nevhodné jsou kalhotky s nohavičkou, které zbytečně zvýrazní nedostatky okolo stehen. U podprsenek jsou nejlepší volbou push-upky nebo balkonetky, které vytvarují poprsí.

podprsenky tělové barvy poskládané v šuplíku

zdroj: freepik.com

Postava obráceného trojúhelníku

Pro postavu jsou typická výraznější ramena, větší prsa, úzké boky a malý zadeček. V případě podprsenky se nabízí nevyztužená varianta s kosticemi, ale také bardotka. U kalhotek hledejte střih typu bokovky, kraťásky nebo nohavičky. Raději neoblékejte klasický střih kalhotek.

Postava ve tvaru jablko

Milá „jablíčka“, vy máte větší poprsí, boky a zadeček. Zato pas je nevýrazný. Určitě chcete mít svoji postavu v den D dokonale vymodelovanou. Proto sáhněte po stahovacích kalhotkách, případně po kalhotkách s vysokým pasem. Obloukem se vyhněte bokovým a nohavičkovým kalhotkám. Z podprsenek vybírejte push-up provedení nebo podprsenky s vyztužením. Zvolit můžete i korzet.

Postava ve tvaru přesýpacích hodin

Vy, milé dámy, ztělesňujete ideál dokonalé postavy. Vaše boky a hrudník mají podobné míry a pas je v porovnání s boky a hrudníkem asi o čtvrtinu užší. Vy můžete obléknout jakýkoliv střih kalhotek. Pod svatební šaty budou nejvhodnější svatební tanga, brazilky, bokovky i kalhotky s vysokým pasem. Ani střih podprsenek vás nelimituje. Svatební podprsenka může být v provedení push-up nebo balkonetky. Zvolit můžete i tvarující svatební korzet.

tři dívky v bílém spodním prádle s krajkami

zdroj: freepik.com

Barvy a design luxusního svatebního spodního prádla

Milujete zářivé barvy, třpytivé aplikace a výrazné krajky? Takové provedení vám může být skvělou inspirací pro svatební spodní prádlo, které na sebe ale obléknete až o svatební noci. Pod svatební šaty se takové spodní prádlo nehodí.

  • Výrazné barvy mohou prosvítat přes šaty,
  • třpytivé aplikace vás mohou škrábat a dráždit pokožku,
  • výrazné krajky se mohou rýsovat přes jemnou splývavou látku.

V jakých případech si takové svatební prádlo pro nevěsty můžete dovolit? V momentě, kdy na sobě budete mít neprůhledné svatební šaty ze silnějších látek. Ale ani tak nemůžete mít jistotu, že nebude vidět. Věděli jste, že některé blesky fotoaparátů jsou zodpovědné za to, že spodní prádlo na fotografiích prosvítá i přes látky, u kterých byste to nečekaly? Na takové svatební fotografie asi nebudete chtít koukat.

Ideální barvu komfortního spodního svatebního prádla prozradil Ruslan Skopal: „Při výběru spodního prádla pro svatební šaty jsou nejlepší volbou tělové odstíny. Vhodná je barva nude, odstíny hnědé, případně pudrové. Nevěstám bych doporučil, aby vybrané spodní prádlo přiložily ke svojí pokožce a odstín volily podle ní. Přestože je k dostání i běloskvoucí spodní svatební prádlo, bílá barva nemusí korespondovat s odstínem šatů. Výsledkem pak bude nehezký kontrast mezi šaty a spodním prádlem.“

krajkové podprsenky pověšené na ramínkách

zdroj: freepik.com

Správná velikost svatebního prádla podpoří hladkou siluetu

Není nic horšího než spodní prádlo, které vám nesedí. Zbytečně velké spodní prádlo se bude pod svatebními šaty shrnovat a vytvářet nevzhledné boule a varhánky. Příliš malé spodní prádlo se bude zařezávat do kůže a vytvářet ostré kontrastní linie. U kypřejších dam zbytečně zvýrazní problematické partie. U žen, které netrápí faldíky, může příliš těsné spodní prádlo iluzi faldíků vytvořit.

Nesprávná velikost svatebního spodního prádla vás bude vést k tomu, abyste si kalhotky či podprsenky neustále upravovaly, popotahovaly nebo narovnávaly. Nebudete se cítit komfortně, což se promítne do vaší celkové nálady. Budete nervózní a podrážděná. A takovou náladu určitě během svého dne D mít nechcete.

Adam Rožánek říká, že: „Většina žen se doslova snaží „nacpat“ své proporce do prádla menšího než ve skutečnosti potřebuje. Nebo ho naopak kupují o číslo větší v domnění, že tak skryjí plné tvary. Ani jedna z těchto variant však ženské postavě nelichotí. Důležité je vybrat vždy skutečnou velikost, kvalitní střih a také materiál. Vhodné jsou především přírodní látky, které jsou prodyšné, jako například bavlna.“

Jak vybrat správnou velikost podprsenky? Důležité je znát svůj obvod pod prsy a přes prsa. Obvod pod prsy měřte krejčovským metrem. Ten by měl tělo těsně obepínat. Neměl by být volný ani prověšený. Právě tato část podprsenky totiž „nese“ ňadra (je chybou si myslet, že ňadra „nesou“ ramínka). Pokud obvod změříte špatně, nebude podprsenka dobře sedět. U větších ňader vás kvůli tomu mohou bolet i záda.

Obvod přes prsa se měří kvůli velikosti košíčku. Opět vezměte do ruky krejčovský metr a tentokrát změřte prsa v nejširším místě, tzn. přes bradavky.

žena v černém topu měřící si obvod prsou

zdroj: freepik.com

Life hacking ohledně svatebního spodního prádla

Jaké dobré rady a triky se pojí s výběrem, zkoušením a nošením svatebního spodního prádla?

  • Svatební prádlo vybírejte až ve chvíli, kdy víte, jaké šaty ve svůj velký den obléknete.
  • Vyzkoušejte si svatební spodní prádlo třeba už na rozlučce se svobodou. Ujistíte se, zda perfektně sedí a při nošení o něm vůbec nevíte.
  • Svatební spodní prádlo je obvykle velice jemné, a proto vyžaduje speciální péči. Perte jej v pracím sáčku na jemný prací program a v pracím prostředku, který je určený pro choulostivé oblečení.
  • Při výběru vhodného střihu a barvy si s sebou do obchodu se spodním prádlem přineste také fotografii vybraných šatů, aby vám brafitterka pomohla vybrat nejvhodnější model.
  • Mezi nejoblíbenější materiály spodního prádla patří rozhodně hedvábí, satén, lesklé umělé materiály, ale také přírodní materiály, jako je bavlna nebo bambus.
  • Mezi neutuchající trendy svatebního spodního prádla patří jemné a romantické detaily, například v podobě výšivky a krajky. Samozřejmostí jsou hladké a prodyšné materiály. Mnoho nevěst upřednostňuje pohodlí, a tak vybírá spodní prádlo z přírodních a měkkých materiálů. Dále bezešvé a elastické provedení, které se přizpůsobí křivkám těla. Oblíbeným trendem jsou všité podprsenky a korzety přímo ve svatebních šatech. Některé nevěsty si neumí svůj den představit bez rajcovního podvazkového pásu, který drží punčochové kalhoty.
  • Kde koupit svatební spodní prádlo? Pokud znáte svoji velikost, můžete se rozhodnout pro online nákup na internetu. Jestliže si potřebujete nechat poradit, zajděte do kamenné prodejny, která se specializuje na prodej kvalitního, luxusního svatebního spodního prádla.
  • Mezi nejoblíbenější značky, které nabízí kolekce svatebního spodního prádla, patří Victoria´s Secret, Agent Provocateur, La Perla, Wacoal nebo BHLDN.

Výběr svatebního spodního prádla v kostce

Vybíráte spodní prádlo pro svůj velký den? Toto jsou klíčové body, na které byste neměly zapomenout.

Barva

Tělová, nude, bílá podle odstínu svatebních šatů.

Kdy vybírat spodní prádlo?

Ve chvíli, kdy znáte barvu i střih svatebních šatů, které obléknete.

Podle čeho se řídit při výběru svatebního spodního prádla?

Podle střihu šatů, jejich barvy a typu své postavy.

Jaké míry potřebuji znát pro výběr skvěle padnoucí podprsenky?

Míru obvodu hrudníku pod ňadry, míru obvodu přes ňadra (měřte přes bradavky).

Kdy se rozhodnout pro samodržicí a nalepovací podprsenku?

Tato provedení se doporučují ženám s menším nebo pevným poprsím.

Jaké materiály jsou nejoblíbenější?

Hedvábí, satén, přírodní materiály.

Jak vypadá nejlepší svatební spodní prádlo?

Nelze poskytnout univerzální radu, ale doporučuje se bezešvé spodní prádlo.

Jaké prádlo vybrat, když chci vytvarovat postavu?

Sáhněte po zeštíhlujícím nebo tvarovacím spodním prádle.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí