120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Gigantický výprodej! Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Jak vybrat spodní prádlo do společenských šatů

Uveřejněno: 14.10.2020
Kategorie: MÓDA

Máte před sebou důležitou událost jako je maturitní ples, svatba nebo prostě jen vyrážíte do společnosti v těch nádherných večerních šatech, na které už půl roku koukáte na webu? Přemýšlíte o doplňcích, líčení, účesu a botách? Tak hlavně nezapomeňte na jednu z věcí, které vaše společenské šaty buď povýší na červený koberec, nebo pošlou do módního pekla. Ano, mluvíme o výběru spodního prádla. Jak na to? Poradíme vám.

Barva spodního prádla: nápadná nebo nenápadná?

Odstín, který pod vaše šaty zvolíte, záleží na celkovém looku, kterého chcete na společenské události dosáhnout. Pod svatební šaty se bude jistojistě hodit bílá barva spodního prádla, zatímco pod večerními šaty by bílá pravděpodobně hodně svítila. Jedna z možností je tak sladit spodní prádlo  s barvou šatů, případně zvolit tělové kalhotky a podprsenku, která bude působit co nejvíc nenápadně. 

V 90. letech bylo sice v módě ukazovat krajku ostře barevného spodního prádla ve výstřihu, ale pojďme si upřímně říct, že v dnešní době by podobná strategie na večírku spíš byla považována na přešlap, než fikaný způsob, jak se pochlubit krajkovým spodním prádlem. 

pár v posteli v černém prádle Styx

zdroj: trenyrkarna.cz

Kalhoty, tanga, brazilky nebo C string? Které jsou ty pravé pod vaše šaty do společnosti?

Stejně jako u podprsenky, i u kalhotek se nosí především nenápadnost. Na fotkách a pro ostatní by to mělo vypadat, jako že jdete „na ostro“. Ale ruku na srdce, kdo z nás by si troufl jít na společenskou událost dole bez? Existuje proto celá řada kalhotek, které jsou naprosto nenápadné, ale pořád splní svůj účel. 

Kalhotky vždy vybírejte přímo pod konkrétní společenské nebo svatební šaty:

  • Šaty s vysokým rozparkem: Zvolte vysoce vystřižené kalhotky.
  • Šaty z tenkého materiálu: Doporučujeme bezešvé kalhotky se širšími boky, aby se nezařezávaly.
  • Šaty s výstřihem na zádech: Ideální budou bokové kalhotky nebo tanga.
  • Průsvitné nebo krajkové šaty: Spíše, než bílá barva se bude hodit tělová.
  • Sexy šaty, které mají výstřih na zádech i vysoký rozparek až na bok: Zkuste C string, který zakrývá opravdu jen to nejnutnější a nemá nikde žádné šňůrky.

Jak vybrat tu správnou podprsenku pod vaše šaty?

Pokud plánujete ve svůj velký den vypadat jako bohyně, výběr podprsenky rozhodně nenechte náhodě. Její tvar, materiál a typ vycpávek totiž může povznést, nebo naopak zkazit celý váš večerní či svatební look. Pokud už máte šaty vyhlédnuté, nejlepší je kupovat podprsenku přímo pod tyhle jedny konkrétní šaty. Poslední zkouška svatebních šatů nebo šatů na ples před dnem D by pak už měla probíhat s vaší novou podprsenkou. Jen tak si budete moci být jistá, že všude všechno sedí, nikde nic nekouká a vaše vnady jsou přesně tam, kde je chcete mít.

Pojďme se na typy slavnostních podprsenek podívat trošku konkrétněji:

Nalepovací podprsenka

Pod hodně odhalující šaty se hodí nejvíce silikonová nalepovací podprsenka v tělové barvě. Nejlépe bude fungovat pro dámy, které mají malá prsa. Pro větší košíčky už by silikon nemusel váhu zvládnout a doporučovali bychom spíše klasický typ podprsenky s ramínky.

Krajková podprsenka

Krajkové podprsenky jsou krásné a nesmírně sexy, ale pokud vaše společenské nebo svatební šaty nemají na sobě krajku také, je pravděpodobné, že by krajkový materiál podprsenky prosvítal přes strukturu šatů, což nevypadá vůbec dobře. Pokud jste si tedy vybrala šaty z tenkého jednobarevného materiálu, zvolte spíše hladkou, bezešvou podprsenku s ramínky, která nebudou pod šaty vidět.

brunetka v krajkových svatebních šatech a krajkovém prádle

zdroj: simoneperele.cz

Korzetová podprsenka

Pokud chcete na svatbě plynule přejít ze svatebního dne ke svatební noci, korzet bude mít u vašeho novomanžela jistě úspěch. Korzetová podprsenka se ale hodí i pod sako, kde bude sloužit namísto halenky, nebo pod šaty, kde chcete zdůraznit útlý pas a pozvednout své přednosti. Pozor ale na tenké látky, kde by se mohly kostice nepěkně rýsovat pod šaty. Korzet bude také zbytečně zabírat místo pod šaty, které už samy o sobě mají kostice a košíčky všité. Tam nechte podprsenku doma úplně.

Podprsenky se silikonovými ramínky

Silikonová průhledná náhražka ramínek nebo zádového pásku je ideální pro dámy, které mají bujné poprsí, ale rády by vyrazily do společnosti v šatech bez ramínek nebo s výstřihem na zádech. Podprsenku s průhlednými ramínky si vždy dobře vyzkoušejte, některá mají tendenci na kůži nechávat nepěkné otlaky, nebo naopak klouzat, pokud se zpotíte. 

Podprsenky pro dámy s velkými ňadry

Obdařené slečny a paní pravděpodobně nebudou chtít riskovat podprsenky bez ramínek. Namísto toho zkuste vybrat podprsenku, která tvarově ladí se střihem šatů. V dnešní době už například existují podprsenky, které mají hlubší spojnici mezi košíčky a hodí se tak do šatů s velkým výstřihem. Stejně tak se nudou určitě hodit podprsenky s překříženými ramínky, pod šaty za krk, nebo podprsenky s překříženým páskem přes záda, které fungují výborně pod hluboce vystřižené šaty na zádech.

Push-up podprsenky

Pokud chcete své přednosti ještě více „pozvednout“, jistě oceníte vycpané Push-up podprsenky. Vycpávky vybírejte podle toho, kam chcete svůj výstřih směřovat. Pokud budou vycpávky na vnější straně košíčků, vytvoří vám podprsenka žádaný žlábek. Vycpávky vespod košíčků naopak prsa nadzvednou. Při výběru si ale dejte pozor na to, aby vám kvůli množství vycpávek nekoukalo z košíčků víc, než chcete ukázat. V tom případě zvolte o číslo větší košíčky. To samé platí, pokud se vám bude horní okraj košíčků zařezávat do prsou a vytvářet nepěkný hrbol. 

Ať už si vyberete pod své slavnostní šaty jakékoliv spodní prádlo, nejdůležitější je, abyste se v něm cítila dobře. Jak říká Blake Lively: „To nejkrásnější, co si můžete vzít na sebe, je sebevědomí.“

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 029 recenzí

98% hodnocení
15 321 recenzí