120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Jaké podprsenky pro velká prsa jsou ty správné?

Uveřejněno: 24.02.2021
Kategorie: MÓDA

Pokud vám příroda nadělila větší ňadra, pak jistě moc dobře víte, že to má své výhody i nevýhody. Spokojenost s velikostí poprsí většinou končí u výběru vhodné dámské podprsenky, protože vybrat podprsenku na velká prsa, která bude hezky vypadat, a ještě lépe padnout, nebývá žádná legrace. Naštěstí se současný sortiment podprsenek pro ženy s bujnými ňadry dost zlepšil, a tak si každá dáma přijde na své. Jak si ale v tak široké nabídce podprsenek vybrat tu pravou? A čím se liší podprsenky pro velké poprsí od jiných?

Jak vypadají podprsenky pro velká ňadra

Za velké podprsenky jsou považované všechny s košíčky od velikosti D. Mezi nadměrné podprsenky pak patří kousky s velikostí košíčků I, J a větší. Společným znakem všech těchto podprsenek jsou dostatečně prostorné koše obvykle kulatějšího tvaru. Avšak i u spodního prádla nadměrných velikostí se můžete setkat s různými střihy a rafinovaným provedením.

Všeobecně rozšířený mýtus, který panuje mezi ženami s bujným dekoltem, říká, že je nevhodné nosit vyztužené podprsenky. Pravda je ale úplně opačná. I ženy s většími ňadry si mohou dovolit podprsenky s výztuží, jen je potřeba vybírat je opatrně. Například takové polovyztužené kousky dovedou velké a méně pevné poprsí pěkně zpevnit a pozvednout. Díky tomu dosáhnete kýžených tvarů a zároveň ulevíte svým zádům.

Co by ideální velké podprsence nemělo chybět?

Výběr podprsenky je klíčový pro pohodlí a sebevědomí. Obzvlášť důležitý je u žen s plným dekoltem, protože právě u nich při špatné volbě hrozí, že se ramínka a obvod budou zařezávat, že z podprsenky prsa budou přetékat nebo že bude podprsenka jednoduše škrtit. Proto je nezbytné zaměřit se především na výběr správné velikosti. Jak svoji velikost zjistit a jak poznat, že vám daný model zkrátka nepadne, jsme vám prozradili v článku o výběru velikosti podprsenek.

Na co dalšího se ale často zapomíná, je samotný střih a typ podprsenky. Právě tyto dva aspekty mnoho žen bere na lehkou váhu a pak jsou znepokojeny tím, že i přesto, že si zakoupily správnou velikost, jim podprsenka vůbec nesedí. Ptáte se tedy, jak by měly vypadat ideální podprsenky velkých velikostí? Na to je poměrně jednoduchá odpověď. Kromě velikosti se zaměřte na následující atributy.

Speciální střih jako důkaz kvality

Jako žena, kterou příroda obdařila velkými vnadami, musíte od svého prádla očekávat mnohem víc než jen hezký vzhled. Zejména pokud chcete ulevit zádové partii, jež je neustále vahou poprsí zatěžovaná. Při výběru se proto zaměřte na speciální střihy vyznačujícími se dokonalou oporou.

Chytré řešení nabízí například podprsenky T-střihu s vyšším středem. Jejich střih je unikátní tím, že mají košíčky sešité ze tří dílů, čímž šev vytváří tvar písmene T. Tento typ podprsenky drží prsa pevně na místě a vytváří atraktivní kulatý vzhled. Další výhodou je boční zpevněný díl, který pomáhá rozložit váhu prsou, takže veškerá tíže nespočívá na ramenou a ramínka se tolik nezařezávají. Pokud se některá podprsenka těmito speciálními znaky pyšní, většinou si to výrobce nenechá pro sebe a podprsenka bude náležitě označena.

Není push-up už moc?

Záleží, jak velké poprsí máte a jakého efektu chcete dosáhnout. Úlohou dámských push-up podprsenek ale již dávno není pouze poprsí opticky „nafouknout“. Současné push-upky mají schopnost také prsa zpevnit a zakrýt drobné nedokonalosti. Pokud si však nejste jistá, zda už pro vás push-up efekt není příliš, zvolte podprsenku s vyjímatelnými polštářky. Když bude potřeba, z košíčků je zkrátka vyjmete, nebo je naopak při vhodné příležitosti do podprsenky vložíte.

Široká ramínka nikdy nejsou na škodu

Pokud se chcete cítit pohodlně a nechcete, aby celodenní nošení podprsenky pro vás bylo utrpením, musíte zvolit takový model, který bude mít dostatečně široká ramínka. Ramínka mají totiž největší podíl na nesení hmotnosti poprsí, což se někdy může projevit nepříjemnými otlaky nebo zařezáváním do oblasti ramen. Tomuto problému mohou pomoci předejít právě široká a vypodložená ramínka doplněná klipem pro regulaci délky. Čím větší velikost podprsenky, tím širší by měla ramínka být.

Velkou výhodu představuje možnost upevnění ramínek do kříže. Podprsenky, které tuto variantu nabízí, můžete využít i při sportovních aktivitách, kdy jsou na konstrukci podprsenky kladeny ještě větší nároky. Překřížená ramínka totiž lépe rozkládají váhu poprsí a efektivnější přilnou k tělu. Právě proto se jimi také vyznačuje většina sportovních podprsenek na velká prsa.

Kostice velkým prsům nabízí dokonalou oporu

Podprsenky velké velikosti mnohdy doplňují klasické a boční kostice, jejichž funkcí je zajistit poprsí perfektní podporu, pozvednout ho a zpevnit. Setkat se s nimi můžete dokonce i u sportovní podprsenky pro velké poprsí, kdy je ale důležité, aby kostice byly dobře polstrované, případně obalené silikonem. Jinak by vás při pohybu mohly začít tlačit.

Obejít se ale můžete i bez kostic. Jen se v případě sportovních podprsenek zaměřte na obvod z pevné a zároveň pružné gumy o dostatečné šířce. Ta dokáže kostice hravě nahradit. U klasických modelů na běžné nošení pak sledujte gramáž materiálu. Podprsenky bez kostic pro větší poprsí musí být silné a přitom prodyšné. Dalším typem podprsenky, u které kostice nejsou nutné, jsou tzv. korzetové modely s několika háčkovým zapínáním. Když si všechny tyto záležitosti ohlídáte, obávat se nemusíte ani levných podprsenek větších velikostí.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí