120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Jaké spodní prádlo pod letní šaty - jak se vyhnout faux paux

Uveřejněno: 26.05.2021
Kategorie: MÓDA

Už se nemůžete dočkat, až si obléknete nové letní šaty? Aby byl celkový styling opravdu dokonalý, nezapomeňte ani na vhodné spodní prádlo. Nezáleží na tom, jestli nosíte bílé madeirové modely, velmi těsné mini nebo kousky z průsvitné látky. Poradíme vám s výběrem podprsenkykalhotek pod šaty různých typů. A nakonec krátce zmíníme i spodní prádlo pro nevěsty.

Spodní prádlo pod šaty v bílé barvě

Logicky by se nabízela bílá barva, ale ve skutečnosti bude pod bílým oblečením mnohem lépe vypadat tělové spodní prádlo. Pokud zvolíte odstín v tónu vaší pleti, tak nebude pod šaty prosvítat, ale vaše křivky přesto pěkně zvýrazní. Samozřejmě hraje roli i materiál a typ šatů. U silnější látky prádlo nejspíš prosvítat nebude, ale přesto je lepší výběr nepodcenit.

TIP: Spodní prádlo, které si pořídíte pod bílé šaty, se vám bude hodit i pod částečně průhledné kalhoty nebo kraťasy ve světlých barvách.

Těsné modely si žádají tanga nebo bezešvé prádlo

Pod velmi upnuté šaty nebo overaly doporučujeme jednoznačně tanga. Jiné typy kalhotek by se pod takovým oblečením příliš rýsovaly a zbytečně by kazily výsledný dojem. Pokud je ale nenosíte, postačí vám i bezešvé prádlo klasického střihu, nejlépe doplněné stejným typem podprsenky. Pokud máte šaty tmavé, sázkou na jistotu je černé prádlo, světlé varianty pak vyžadují prádlo tělové.

Kdy si obléknout stahovací prádlo?

Jestliže máte pár kilo navíc, pomůže vám stahovací prádlo pod šaty. Většina žen si nemůže vynachválit  například stahovací kalhotky s vysokým pasem. Nesmí být ale velké horko. V takovém případě raději oblékněte volné šaty, které odhalí jen to, co chcete a zbytek rafinovaně skryjí. U spodního prádla se pak můžete soustředit hlavně na pohodlí a praktičnost. Případně sáhněte po tělovém body pod šaty, které dokonale vytvaruje siluetu a je vhodné pro většinu příležitostí.

Podprsenky do šatů s hlubokým dekoltem nebo výstřihem na zádech

Vybrala jste tentokrát letní šaty bez zad? Pak se vám budou hodit extra vykrojené modely nebo samodržící silikonové podprsenky. Další variantou jsou pak body s holými zády, případně bezešvá tanga a košíčky s kosticemi všité přímo do šatů, které bývají standardem zejména u modelů dělaných na míru. Takové “šaty s podprsenkou” ocení ženy s každým typem postavy, protože menší poprsí dokážou pěkně zvýraznit a velká prsa zase udrží na svém místě.

Na průhledná ramínka nebo zadní díly naopak raději zapomeňte. Jejich výrobci sice slibují neviditelnost, ale většinou naopak působí ještě rušivěji než látková ramínka. Mohou nepěkně odrážet světlo a zařezávat se a často nejsou ani příjemná na nošení, tím spíš v letních vedrech.

Ideální podprsenka do šatů s velkým výstřihem by měla být hladká a alespoň lehce vyztužená. Existují i varianty s extra sníženým středem, které zůstanou pod šaty skryté, přesto poprsí udrží na svém místě.

Spadlá ramena nebo šaty bez ramínek

Pod tyto typy šatů budou ideální push-up podprsenky bez ramínek. Vytvoří dokonalý dekolt a zajistí, že vám šaty nespadnou příliš nízko. Jestli máte štíhlou postavu a menší poprsí, můžete šaty v tomto stylu nosit úplně bez podprsenky, případně jen se speciálními nálepkami na bradavky, které zabrání jejich nežádoucímu rýsování. V opačném případě je ale podprsenka nutností.

Experimentům s průsvitnými modely se raději vyhněte

Pod průhledné šaty z šifonu, krajky a dalších transparentních materiálů je potřeba volit spodní prádlo velmi opatrně. Světlé kousky si obvykle žádají prádlo v neutrálním tělovém, champagne nebo smetanovém odstínu a pod tmavými modely vypadá nejlépe klasická černá barva. Nápadným kontrastům se raději vyhněte. Můžou působit lacině, a to i v případě, že se v módě skutečně vyznáte.

Pozor na správnou velikost

Doporučujeme věnovat dostatek času výběru správné velikosti prádla. Jinak hrozí zařezávání, které je nejen nepohodlné, ale také nevypadá dobře. Příliš těsná podprsenka nebo kalhotky se pod lehkým volným oblečením mohou výrazně rýsovat, a tak zkazí celkový dojem z jinak krásného outfitu. Zaříznuté kalhotky nebo kraťasy zase nepěkně “rozdělí” vaše pozadí a příliš krátká ramínka od podprsenky často nepříjemně škrtí.

Moderní bralette pod volné a vzdušné modely

Abyste se cítili co nejpříjemněji, pod moderní volné nebo oversized šaty nemusíte nosit těsné a vyztužené podprsenky. Víme totiž, jak nosit bralette, která se v posledních letech stala velkým trendem. Ideální je vybrat jemný hedvábný kousek a pokud bude barevně sladěný, občas může i vykouknout a vůbec nic se nestane. Ani krajky nebo jemné zdobení zde nejsou překážkou.

Svatební spodní prádlo nejen na léto

Půjdete v létě na svatbu? Nebo se dokonce plánujete vdávat? Pak jistě oceníte tipy na spodní prádlo pod svatební šaty. Mnoho žen výběr spodního prádla podceňuje a narozdíl od nákupu samotných šatů mu nevěnuje dostatek času. Přitom právě zařezávající se svatební kalhotky nebo vykukující podprsenka můžou výsledný dojem narušit. A spodnička pod průhledné šaty také není od věci, stejně jako kombiné. Stahovací prádlo pod svatební šaty zase využijí zejména boubelky. Pokud jde o silonky, na svatbu v létě nejsou vyloženě nutností. Záleží, jaké máte vybrané boty a šaty a zda běžně nosíte klasické či samodržící punčochy.

Samostatnou kapitolou je svůdné spodní prádlo na svatební noc. Vzhledem k tomu, že většina nevěst si svatební šaty na večer převléká, nebude problém ani s nenápadnou výměnou prádla. Místo hladkých tělových modelů přichází v tuto chvíli konečně na řadu sexy krajky v bílé, černé nebo třeba ohnivě červené.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí