120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Víkendový výprodej
Slevy až 80 %
Víkendový výprodej

Módní tipy pro podzimní spodní prádlo: barvy, materiály, střihy

Uveřejněno: 30.09.2022
Kategorie: MÓDA , SPOLEČNOST

Sbohem krátké, lehké letní šaty a páskové sandály. Dobrý den dlouhé šaty a semišové kotníkové boty. Léto je definitivně fuč, a tak je potřeba letní oblečení vyměnit za podzimní. Výměnu potřebuje nejen váš šatník, ale také prádelník. Z jakých materiálů se šije teplé spodní prádlo? Jaké vzory a barvy budou letošní podzim in? A jak by mělo vypadat svůdné spodní prádlo? Nechte se zasvětit do podzimních trendů v módě.

. Léto je definitivně fuč, a tak je potřeba letní oblečení vyměnit za podzimní.

zdroj: unsplash.com

Průsvitné látky a krajky, ale také materiály, které zahřejí

Podzim s sebou přináší postupné zkracování dnů, stromy v kouzelných barvách, ale hlavně nižší teploty. Změnu teploty se nevyplatí podceňovat. Stačí, aby vás lehce ofouklo, a už budete doma ležet s rýmou a bolestí v krku. Ve dnech, kdy teploměr ukazuje okolo 10 °C, se vyplatí sáhnout po teplejším spodním prádle. Pro intimní chvíle, které budete prožívat v teple vašeho domova, se dámy nebojte odvázat a oblékněte na sebe průhledné spodní prádlo. Právě jemu bude totiž letošní podzim patřit.

Pro intimní chvíle, které budete prožívat v teple vašeho domova, se dámy nebojte odvázat a oblékněte na sebe průhledné spodní prádlo

zdroj: unsplash.com

Materiály, které vás udrží v teple

Pokud vás každý podzim skolí nachlazení, je nejlepší sáhnout po spodním prádle, které vás bude hřát. Pro podzimní pánské trenky i dámské kalhotky je ideálním materiálem bavlna, která v zimě nestudí, ale krásně hřeje. Navíc je prodyšná, takže v bavlněném spodním prádle můžete klidně doběhnout tramvaj, aniž by se propotilo. Zvolit můžete také modal nebo bambus. Jedná se o přírodní materiály, které dokážou pojmout až o 50 % vlhkosti více než bavlna. Bambus je navíc antibakteriální, takže nehrozí vznik bakterií.

Sport a funkční materiály

Jestliže se hodláte věnovat sportovním aktivitám, je nejlepší sáhnout po funkčních materiálech. K dostání jsou pánské funkční boxerkydámské funkční kalhotky nebo tanga. Výhodou funkčního spodního prádla je to, že na těle nestudí, rychle od něj odvede pot a neomezuje vás v pohybu. Na rozdíl od bavlny, která pot vstřebává, funkční materiály jej odvedou pryč od těla. Výhodou funkčních materiálů je, že rychle schnou. Termoprádlo se obvykle vyrábí ze syntetických vláken nebo z kombinovaných materiálů, které mají antibakteriální vlastnosti. Nejčastěji se jedná o polyesterové hedvábí či polypropylen. Aby prádlo pružilo, přidávají se k umělému materiálu třeba vlákna lycry.

Jestliže se hodláte věnovat sportovním aktivitám, je nejlepší sáhnout po funkčních materiálech

Funkční materiály přírodního původu

Pokud jsou vám sympatičtější funkční přírodní materiály, sáhněte po merino vlně. Merino vlna je 100% přírodní materiál. Získává se z ovcí plemene Merino. Hlavním producentem merino vlny je Austrálie. Ve srovnání s klasickou vlnou je merino vlna mnohonásobně jemnější. Funguje jako dokonalý izolant tepla, které vyrobí lidské tělo. Má také skvělé prodyšné vlastnosti, takže se nemusíte bát nepříjemného opruzení kvůli zapaření. Merino pot od těla odvádí pomocí páry. Velkou výhodou je, že díky prodyšnosti pánské ani dámské spodní prádlo z merino vlny nezapáchá.

Pokud jsou vám sympatičtější funkční přírodní materiály, sáhněte po merino vlně. Merino vlna je 100% přírodní materiál.

zdroj: unsplash.com

Svůdná v podzimních trendech

Podzim není jen o nízkých teplotách, ale také o romantice. Jen si to představte, znovu rozpálíte krbová kamna, kocháte se mihotavými plameny a celým tělem přijímáte dokonalé teplo, které dokáže vykouzlit jen skutečný oheň. To jsou přesně ty chvilky, během kterých na sebe mohou dámy obléct svůdné spodní prádlo, které by podle letošního diktátu podzimních módních trendů mělo být z průsvitného materiálu nebo krajky. Hitem je zdobení štrasovými kamínky, stuhami, flitry a perličkami.

Spodní prádlo v červené barvě by vám nemělo v šatníku chybět. Jestliže se na červenou příliš necítíte, pamatujte, že důležitý je především střih. Najděte podprsenku a kalhotky, které vám dokonale padnou a uvidíte, že vám bude slušet i červená barva. Co takhle červené kalhotky brazilky? Máte větší ňadra? Sáhněte po podprsence vhodné pro velký objem.

Spodní prádlo v červené barvě by vám nemělo v šatníku chybět.

zdroj: unsplash.com

Muži milují ženy oblečené do červené, protože právě tato barva stimuluje jejich smysly, ale také ovlivňuje jejich představivost. Určitě byste měly sáhnout po krajkovém spodním prádle, které zvýrazní zbylé opálení, ženské tvary, ale také rafinovaně skryje to, co se bude postupně odhalovat. Pokud pro vás červená skutečně není nejlepší barvou, zkuste trendy kaštanovou.

Neokoukané barvy, které ladí s podzimem

Nesmrtelnými barvami dámského spodního prádla jsou samozřejmě černá, bílá a tělová. Na podzim se však do hry dostávají i další barevné variace. Trendy je světle zelená a pastelové odstíny barev. Ruku v ruce s podzimem jde také:

  • burgundská,
  • modrá,
  • bordó,
  • smaragdově zelená,
  • červená,
  • zázvorová,
  • oranžová,
  • hnědá,
  • kávová.

Trendy je světle zelená a pastelové odstíny barev.

zdroj: unsplash.com

Podle návrhářů se letos lesní zelené odstíny stanou tím, čím je nesmrtelná námořnická modř. Objeví se na kabátech, halenkách, ale také klasickém i sexy spodním prádle.

Barevná paleta počítá také s ostružinovou. Jde o fialový tón, který není ani tmavý, ani příliš světlý. Jde o tlumený odstín, který je decentní a dokonale bude ladit s dalšími barevnými odstíny. Dokonale bude vypadat se žlutou barvou nebo zvířecími potisky.

Jaké motivy by se měly objevit na dámském podzimním prádle?

Letošní podzim se ponese ve znamení květinek, květinových výšivek a puntíků. V létě nejsou květinové motivy žádnou novinkou, teprve na podzim se odhalí v celé své kráse. Sáhněte po spodním prádle s květinovými motivy, které jsou vyšité na látce. Květiny vás během chladného podzimu přenesou do horkých letních dnů.

Roztomilé puntíky jsou opět trendy. Najdete je na podprsenkách i kalhotkách všech střihů. Puntíky jsou zábavné a dokonale ženské. Ideální kombinace pro smutné podzimní dny. Do popředí zájmů se dostává i retro a vintage vzory, mezi které patří především zmiňované květinové motivy, ale také krajka. Krajka bude dokonale vypadat na pohodlné braletce.

zdroj: unsplash.com

Střihy kalhotek: pofrčí klasika i retro

Výrobci spodního prádla reflektují požadavek žen na pohodlí. Ostatně mnoho dam si zvyklo během práce na home office pracovat v podprsenkách bez kosticbez výztuže nebo ve sportovních podprsenkách. Také kalhotky upřednostňují pohodlnější. Důraz se klade na přírodní i recyklované materiály. Proto se na pultech objevuje spodní prádlo z bambusu, tencelu nebo třeba z recyklované krajky.

Vzhledem k tomu, že roste obliba spodního prádla s retro nádechem, budou letos na podzim trendy podprsenky s klasickým střihem a u kalhotek se do popředí dostanou ty s vysokým pasem. Vysoký pas může na nějaký čas dokonce vytlačit nejběžnější bokové kalhotky. Ostatně na podzim vaše ledviny a záda ocení, když jim dopřejete být v teple. Pozadu nezůstanou ani kalhotky s nohavičkami a brazilky. Podle střihů tedy můžete usuzovat, že pohodlí je letos skutečně trendy.

Vzhledem k tomu, že roste obliba spodního prádla s retro nádechem, budou letos na podzim trendy podprsenky s klasickým střihem a u kalhotek se do popředí dostanou ty s vysokým pasem.

zdroj: unsplash.com

Dámské body a pánské nátělníky

Na podzim by pánové i dámy měli do svého šatníku zařadit nátělníky. Ženám na podzim skvěle poslouží i body. Jde o oblečení, které je tělu nejblíže a mělo by jej udržovat v teple. Sáhněte proto po výrobcích z přírodních materiálů. Ideální je bavlna nebo bambus. Nátělníky bývají delší než klasická trička, a tak je jednoduše zasunete do kalhot, aby pod tričkem nevykukovaly. Skvěle tak ochrání před zimou záda. Podobnou službu jako tílko udělá ženám body. Díky zapínání v rozkroku se vyhnou nechtěnému vyhrnutí nebo krčení materiálu.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 017 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí