120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Noční košile pro pohodlný spánek aneb Jak vybrat tu nejlepší?

Uveřejněno: 06.10.2020
Kategorie: MÓDA

Noční košile tvoří spolu se spodním prádlem základ každého šatníku. Abyste se vyspala do růžova jako Šípková Růženka, musí být pohodlná, pěkná, od těla odvádět pot. Žádná žena by neměla mít jen jednu. Jinou noční košili si totiž obléknete na holčičí party, jinou do nemocnice a úplně odlišnou zase na večer, kdy si s přítelem nebo manželem chcete užít pěkné společné chvilky.

Jak vybrat tu nejlepší noční košili?

Spánkem strávíme celkem víc než polovinu života, každý den se mu oddáváme několik hodin. Během nich si chceme odpočinout, načerpat síly do dalšího dne. Rozhodně se neplánujeme převalovat, škrábat nebo koupat ve vlastním potu.

K čemu bude noční košilka sloužit?

Nejdůležitějším parametrem pro výběr dámské noční košile je její účel. Proč si ji pořizujete? Kdy ji chcete nosit? 

  • Chcete se v posteli cítit pohodlně, nebo plánujete přespat u kamarádky? Pak vám přijde vhod klasická bavlněná noční košile.
  • Chcete si s partnerem udělat hezký večer? Sáhněte po saténové nebo krajkové noční košilce, která dokáže správně podráždit smysly vás obou.
  • Víte, že někteří pánové ocení, když budete spát v dámských trenkách? Jsou pohodlné a podle mužů docela sexy. 

brunetka v černé krajkové noční košilce a blondýnka v červeném puntíkovaném pyžamu s motivem Snoopy

Je u noční košile podstatný materiál?

Ano, je. Správná noční košile musí být z příjemného a kvalitního materiálu, který je prodyšný, od těla odvádí pot, nikde vás nedráždí a vy se v ní cítíte jako v bavlnce. Na materiálu prostě záleží i v případě noční košile. 

Mezi nejoblíbenější materiály, ze kterých se dámské noční úbory vyrábí, patří bavlna a satén. Bavlna je pohodlná, dobře se nosí jak v létě, tak v zimě. Vybírat můžete z mnoha střihů, barev, délek i provedení. Je libo s krátkým nebo dlouhým rukávem? A co košile s ramínky? 

Satén nebo hedvábí patří na další místo v žebříčku oblíbenosti. Hlavně pro noci, které chcete strávit s partnerem, manželem, milencem. Dokonale obepne křivky, rozhoří plamínek vášně. Jen si dejte pozor, ať náhodou nemáte taky saténové povlečení. Místo vášnivé noci by na vás dost možná čekaly divoké sny.

Víte, že syntetické materiály jsou elektrostatické, sají méně potu a mohou tak dráždit vaši pokožku? Lepší volbou jsou dámská pyžama z přírodních materiálů, které jsou vzdušné, příjemné na tělo a dobře od něj odvádí pot.

A co střih?

Už dávno nejsou na trhu jen volné noční košile s dlouhým rukávem, které známe ze starých filmů, ale také sexy noční košilky, které zvýrazní všechny vaše přednosti. 

Střih noční košile by měl vaší postavě lichotit. Nesnažte se na noc obléct do něčeho, v čem se necítíte dobře. Blondýnkám sluší modré noční košilky, tmavovláskám zase ty červené. Svůdný vzhled košilkám dodávají stylové dekolty, široká ramínka i délka košilky, na své si přijdou i plnoštíhlé ženy. Jejich postavě zalichotí speciální střihy pro baculky.

Náš tip: Jste trošku širší v pase? Pořiďte si noční košilku se zavazováním pod prsy. Máte široké boky? Vaši postavu opticky prodlouží košilka do půli stehen. 

pár muž a žena spící v posteli v barevných trenýrkách značky Styx

zdroj: trenyrkarna.cz

I na velikosti záleží

Kdo by taky chtěl na sobě mít neforemný pytel, nebo příliš upnuté oblečení, které by ho svíralo jako kazajka? I v posteli se chceme líbit a cítit dobře. Výběr velikosti noční košilky nepodceňujte. To, že jednou obléknete M neznamená, že příště to nemůže být S nebo L. 

Sledujte tabulku velikostí u konkrétního výrobce, pohlídejte si obvod prsou a pod prsy, obvod boků i velikost košíčků. 

Náš tip pro pány: Vybíráte své partnerce noční košilku jako překvapení? Prozkoumejte partnerčin šatník a najděte oblíbenou noční košilku. Tu si změřte, inspirovat se můžete i střihem.

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 982 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí