120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 350 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slavíme narozeniny! Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

Noční košile, trenky nebo pyžamo…Co je nejpohodlnější?

Uveřejněno: 23.03.2021
Kategorie: MÓDA

Zdá se to možná jako banalita, ale prospíme třetinu života, výběr pohodlného nočního prádla je tedy velmi důležitý. Zjišťovali jsme, komu vyhovují noční košile a kdo má raději pyžama či spací trenky. Názory se různí a záleží nejen na pohlaví a věku, ale také na aktuálním ročním období.

V čem se nejlépe spí ženám?

Překvapivě ne všechny dámy dávají přednost nočním košilkám. Některé raději spí v dámském pyžamu, trenkách nebo jen partnerově košili. Odpůrkyně pyžam si nejčastěji stěžují na gumu v pase. U košil a košilek zase bývá problém v tom, že se během spánku různě shrnují, a tak nehřejí a můžou dokonce škrtit více než zmiňovaná guma. Právě proto jsme tu zřejmě v minulosti uvítali pyžama, která se k nám dostala ze Střední Asie díky britským kolonistům v 18. a 19. století.

Pohledy mužů a žen se liší

Jsou muži, kteří spí jedině nazí, a to po celý rok bez ohledu na počasí. Postupně se ale jejich počet spíš snižuje. Někteří naopak preferují flanelová pyžama, nebo dokonce kontroverzní pánské košile na spaní. Spousta pánů také nosí jen spací trenky, které případně v chladnějších dnech doplní tričkem.

Ženy na mužích jednoznačně preferují volné trenky a naopak pánské noční košile považují za naprosto asexuální. Chápou je maximálně u svých dědečků, ale rozhodně ne u partnerů, pokud tedy nejdou na maškarní. :) Podobně neoblíbené jsou i pánské saténové trenky. Jako vtipný dárek k narozeninám či Vánocům je ale svým polovičkám občas kupují.

Dámské prádlo na spaní prozradí více než si myslíte

“Řekni mi, v čem spíš a já ti řeknu, jaká jsi.” Přesně tak, ženy bychom podle preferovaného oblečení na spaní mohli rozdělit na čtyři základní typy – romantičky, pohodářky, svůdnice a milovnice humoru.

Romantickým povahám vyhovují krajkové a hedvábné noční košilky nebo soupravy, nejčastěji v jemných pastelových barvách.

Pohodářky naopak vyhledávají trend posledních let v podobě dámských trenek, ke kterým si většinou obléknou bavlněné tílko nebo tričko. V zimních měsících ho pak nahradí dlouhým pyžamem nebo klasickou dámskou noční košilí.. Pokud to je váš případ, dá se říci, že design oblečení příliš neřešíte. Hlavně se chcete cítit komfortně. Máme pro vás ale dobrou zprávu, i pohodlná pyžama můžou být stylová a trendy.

Sexy divy neváhají ani na spaní nosit svůdné kousky, které na první pohled nepůsobí příliš pohodlně. Jim ale svůdné střihy a průsvitné materiály dokonale vyhovují. Rády muže svádějí kdykoliv mají příležitost a celkově jsou to velké provokatérky. Dokážou také ocenit luxus, proto v jejich šatníku nechybí hedvábná noční košile nebo značkové saténové pyžamo.

Ženy, které upřednostňují partnerovo tričko nebo flanelovou košili na spaní, bývají velmi sebevědomé a vůdčí tipy. Ne, že by to byly nějaké mužatky, naopak, ale převažuje u nich mužský princip. Nesmíme ale zapomenout ani na milovnice vtipných motivů a potisků nebo sladěných pyžam pro partnery. Tyto ženy v sobě stále mají duši dítěte a zároveň s nimi zažijete spoustu zábavy. Nudu opravdu neznají a jejich smysl pro humor je vyhlášený široko daleko.

Kvalitní pyžamo z přírodního materiálu vítězí nad sexy saténem

Stále častěji dáváme přednost pohodlným přírodním materiálům, jako jsou organická bavlna, bambus nebo přírodní hedvábí. Naopak ustupují umělá vlákna jako klasický polyester a umělé hedvábí.

Hlavním důvodem je právě pohodlí a celkový komfort. Organické nebo dokonce certifikované materiály jsou velmi příjemné a prodyšné. Kvalitní prádlo na spaní z těchto látek nikde netlačí, neškrtí a nepřekáží. Druhotně jde i o podporu lokálních značek, udržitelné a etické módy. Zejména pro mladé lidi se tyto faktory stávají stále důležitější.

Spíme raději oblečení nebo nazí?

Podle dat obchodníků se spodním prádlem stále ubývá lidí, kteří chtějí spát nazí. I v horkém létě tedy dáváme přednost spaní v nočním prádle před nahotou. Existuje totiž spousta přírodních látek, které dokážou v zimě zahřát a v létě nás naopak krásně zchladí. Takové vlastnosti má třeba přírodní hedvábné vlákno nebo bambusová viskóza. Mezi populární střihy na léto patří krátké noční košile na ramínka ve spojení s kratšími župánky.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
6 965 recenzí

98% hodnocení
15 126 recenzí