120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Objevte české značky spodního prádla

Uveřejněno: 01.08.2022
Kategorie: MÓDA

Zorientovat se v široké nabídce spodního prádla není vůbec jednoduché. Výrobců a značek dnes na trhu najdeme nepřeberné množství a ti čeští se ve světové konkurenci rozhodně neztratí. Pojďme se na oblíbené české značky spodního prádla podívat podrobněji.

České oblečení má tradici

České země byly vždy známé jako významný producent textilií, největší rozmach zažily v 19. a na počátku 20. století. I dnes je Česko ve světě považováno za jednu z textilních velmocí, především co se týká výroby moderních materiálů, například nanovláken.

V období první republiky také vzniklo mnoho věhlasných salonů, které se zaměřovaly na šití modelů na míru a postupně i na konfekční produkci. Na tuto tradici navazuje mnoho nových značek i těch, kteří se snaží modernizovat značky starší (např. výrobce obuvi Botas, který se spojil s mladými návrháři a tradičním teniskám vdechl nový život). Udržitelnost a lokální výroba jsou trendy, na které slyší mnoho zákazníků, a týká se to i spodního prádla.

Tradiční značky se stále těší velké oblibě

Mezi značky, které vyrábí české spodní prádlo nejdéle, patří Gina nebo Andrie. Značka Gina vznikla už v roce 1994 a zaměřuje se především na dámské prádlo. Pokud tedy chcete české kalhotky nebo tanga z Česka, tady nesáhnete vedle. Značka Gina nabízí nejrůznější střihy, hladké i krajkové provedení, ale také podprsenky, pyžama a noční košile nebo funkční prádlo. Spodní prádlo z Česka se značkou Gina si však mohou dopřát i muži a děti.

Více než dvacet let působí na českém trhu také značka Andrie, která nabízí spodní prádlo pro ženy i muže. V jejich nabídce najdeme například pohodlné pánské slipy moderního střihu, oblíbené boxerky i volnější trenky z Česka. Dámy si mohou vybrat z mnoha různých střihů kalhotek i podprsenek.

Novou generaci prádla nabízí Elka nebo Vuch

Novější značkou, která se těší značné popularitě, je Elka. V sortimentu spodního prádla si svou pozici vydobyla především pohodlnými trenkami v pánském i dámském provedení. Značka si získala příznivce nejen použitím luxusních jemných materiálů v bio kvalitě, ale také svými veselými vzory, které oživí každý šatník. Nabízí také kolekci, ve které najdeme stejné vzory na pánském, dámském i dětském prádle a kvalitním spodním prádlem z Česka si tak může udělat doslova celá rodina.

Výrobce kabelek a spodní prádlo? Zakladatelé značky Vuch se toho nebojí a po kabelkách, peněženkách nebo hodinkách rozšířili sortiment také na spodní prádlo. Pokud hledáte česká tanga nebo boxerky se zaručenou kvalitou, které vám navíc budou ladit s peněženkou, tady jste na správné adrese.

Moderní vzory najdete u značky Styx

Baví vás barevné spodní prádlo a zároveň toužíte po boxerkách z Česka? Pak si svůj sen nejlépe splníte u značky Styx. Nabízí kvalitní české spodní prádlo v trendy vzorech a pestrých barvách, které se bude líbit především odvážným typům.

U obou značek najdeme především volnější střihy pánských trenek, které zaručují maximální pohodlí. Můžete je nosit jako běžné spodní prádlo, ale poslouží také na spaní nebo lenivé povalování na gauči. Obzvlášť do horkých dnů je to značka ideál.

Pro milovníky kvalitní klasiky

Pro ty, kteří netouží po extravaganci, ale dávají přednost klasice v podobě jednobarevného prádla, je na trhu třeba česká značka Nedeto. Nabízí jednoduché české boxerky nebo kalhotky a tanga, které se vyznačují kvalitními materiály i zpracováním. Jejich oblíbené multipacky udělají radost těm, kteří se svým prádlem nechtějí zabývat více, než je nutné, a přitom trvají na vysokém standardu.

U konzervativnějších zákazníků boduje také značka českého spodního prádla Molvy. Její největší předností je materiál, kterým je jemná česaná bavlna zaručující veškerý komfort. V kombinaci s propracovanými střihy se jedná o sázku na jistotu, kterou můžete využít třeba jako dárek pro tatínka.

Menstruační kalhotky Bodylok

Malá česká firma na trhu vystupuje už od roku 2004. Velkým tématem je pro zakladatele ekologie, a tak se přes používání nejmodernějších materiálů ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci dostali až k výrobě menstruačních kalhotek. Díky jejich používání mohou uživatelky snížit množství odpadu z hygienických potřeb.

Velkou devizou kalhotek Bodylok je velké množství střihů, ze kterých si vybere každá žena. V nabídce nenajdeme pouze fádní modely v černé nebo tělové barvě, ale také krajky nebo leopardí vzor. Navíc u Bodylok si nevybíráte primárně podle střihu, ale podle síly menstruace, takže si můžete vybrat české kalhotky přesně podle svých potřeb.

Důraz na pohodlí a kvalitní materiály

Správně vybrané spodní prádlo poznáte tak, že vlastně nevíte, že jej máte na sobě. Důvodem, proč si vybrat právě spodní prádlo z Česka, tak je kromě jistoty původu (většina český značek také v Česku šije) také výběr kvalitních materiálů. Kromě tradiční bavlny nebo jejích směsí s elastanem se velké popularitě v posledních letech těší také bambus. Ten patří mezi velmi prodyšné materiály, které jsou zároveň jemné a vyznačuje se také antibakteriálními účinky. Z dalších materiálů pak najdeme u výrobců spodního prádla především lycru, která zaručuje, že spodní prádlo dobře sedí na těle a pod svrchním oblečením je takřka neviditelné.

zdroj: images.unsplash.com

U českých značek spodního prádla si vyberou milovníci klasiky i extravagance.

zdroj: unsplash.com

České značky spodního prádla jsou nápadité i sexy.

zdroj: unsplash.com

Vzory a pestré barvy jsou na spodním prádle stále oblíbené.

zdroj: unsplash.com

České spodní prádlo uspokojí potřeby konzervativnějších i odvážných zákazníků.

zdroj: unsplash.com

Kromě lokální výroby oceníte na českém spodním prádle i výběr kvalitních materiálů.

zdroj: pixabay.com

Barevné spodní prádlo si oblíbili muži i ženy.

zdroj: unsplash.com

Dobře vybrané spodní prádlo poznáte tak, že je na sobě takřka necítíte a pod oblečením je prakticky neviditelné.

zdroj: unsplash.com

České spodní prádlo nabízí velkou variabilitu střihů a tvarů.

zdroj: images.unsplash.com

I menstruační kalhotky mohou mít různé tvary a barvy.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 015 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí