120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Jarní výprodej! Slevy až 80 %
Slevy až 80 %
Zvýhodněná balení se slevou až 72 %

Pánové, jaké spodní prádlo zvolíte v létě? Víme, které bude nejlepší

Uveřejněno: 18.05.2021
Kategorie: MÓDA

Léto je, co se týká oblékání, velice komplikovaným ročním obdobím. Možná snad o něco více komplikovaným než zima. Významnou roli při tom hrají vysoké teploty, časté přesuny z vedra do klimatizovaných místností i chuť za slunečného počasí více sportovat a věnovat se oblíbeným pohybovým aktivitám. Vysoké nároky jsou tak ze strany žen i mužů kladeny na spodní prádlo, které musí být především pohodlné a prodyšné. Nevhodně vybraný materiál nebo velikost spodního prádla totiž může představovat vznik nepříjemné opruzeniny, mykózy či zapařeniny. Jaké tedy spodní prádlo na léto nejlépe zvolit? Dnes si posvítíme na pánské!

Proč v létě nosit jiné spodní prádlo než v zimě?

Pokud jste zapřisáhlý sportovec a neodpustíte si běh či cvičení ve fitku ani za horkých letních dnů, je vám asi jasné, že se budete potit více než kdykoliv jindy. Na tom není nic špatného do té doby, než zjistíte, že vás v tříslech nebo na stehnech cosi nepříjemně pálí a svědí. Mohou to být opruzeniny ze spodního prádla. Ty vznikají kvůli zapaření v místech zvýšeného tření kůže. Možná je to pro vás novinka, že se opruzeniny neboli intertrigo může objevit i u dospělých jedinců, ale je tomu skutečně tak. To, že opruzeniny a zapařeniny mají jen malá miminka nebo lidé s nadváhou, je totiž mýtus jako hrom.

A nejen při běhu nebo cvičení vás mohou opruzeniny nemile překvapit. Objevit se také mohou při jízdě na kole, při dlouhých túrách nebo po dlouhé cestě vlakem strávené na neprodyšné kožené sedačce. Příčinou často bývá opocení, málo prodyšné spodní prádlo a nedostatečná hygiena. Při neřešení problému se pak může dostavit mokvání a infekce.

Při sportu byste proto měl dbát především na funkční spodní prádlo, které je speciálně navržené tak, aby odvádělo pot směrem od těla, odkud se následně vypaří. Pokud si navíc pánské sportovní prádlo vyberete ve správné velikosti, nikde vás nebude tlačit a dopřeje vám prakticky ničím neomezený pohyb.

Typy spodního prádla pro muže na léto

Mezi bezesporu nejoblíbenější spodní prádlo pro muže patří pánské boxerky a trenky. To jsou zároveň dva univerzální střihy, které budou slušet a sedět všem. Kromě toho za ně sklidíte cenné body u žen. Co se týče boxerek na léto, u nich je potřeba, aby neodstávaly a současně ani příliš neškrtily intimní partie, což právě podmiňuje vznik odřenin a opruzenin. Kvalitní boxerky poznáte také podle dostatečně pružné gumy a elastického materiálu. Vyzkoušet si můžete jednoduchý test, kdy v boxerkách zkusíte přitáhnout koleno k břichu nebo uděláte hluboký dřep. Správné boxerky by ani v krajních polohách těla neměly škrtit a zařezávat se. Podle tohoto testu rovněž poznáte ideální sportovní prádlo.

Pro pánské trenky platí v podstatě stejné požadavky. Avšak někdy může být nadbytek látky na obtíž, zejména pokud rád nosíte přiléhavé a krátké šortky. Výhodou ale u trenýrek zase je to, že jsou daleko vzdušnější, volnější, a tudíž prodyšnější.

Dále pak tady ještě jsou pánské slipy a jocksy. Ačkoliv u pánských slipů stále převládá názor, že patří do šatníku starších ročníků, nemusí tomu tak nutně být. Dnešní střihy slipů jsou do detailů propracované, takže jsou dostatečně komfortní, a dokonce zvýrazňují intimní partie. U slipů se ale více než u jakéhokoliv pánského prádla vyplatí zaměřit na materiál, obzvlášť právě pokud se chystáte nosit slipy v létě!

Jocksy – pánské spodní prádlo pro odvážné

Dalším typem spodního prádla pro muže jsou jocksy, původně speciálně navržené spodní prádlo pro vrcholové sportovce. Jestli jocksy neznáte, nejlépe si je představíte jako slipy s otevřenou zadní částí, kterou tvoří pouze široké gumy obepínající hýždě. Díky tomu je tento střih výborný do letních měsíců. Kromě výtečného komfortu vám dopřeje dostatek volnosti a pocit svěžesti. Neobvyklý a trochu i vyzývavý vzhled z nich však činí kousek, na který je potřeba mít sebevědomí. Jakmile si na ně ale troufnete, věříme, že si ve vašem šatníku vydobydou své místo!

Pohodlné pánské spodní prádlo poznáte podle materiálu

Při výběru letního spodního prádla pro muže je ale ze všeho nejvíce rozhodující materiál. Nejvhodnější jsou především přírodní látky jako bavlna, satén, modal nebo bambus.

  • Bavlněné spodní prádlo – prádlo vyrobené ze 100 % bavlny vyniká skvělými termoregulačními schopnostmi a vysokou prodyšností. Nosit ho mohou i alergici, neboť bavlna jako přírodní materiál respektuje vlastnosti pokožky a perfektně saje pot. Výhodou je taktéž dobrá pevnost a nemačkavost.

  • Bavlněný a hedvábný satén – prádlo z bavlněného saténu má hustou a pevnou strukturu, díky čemuž se vyznačuje dlouhou životností. Mimo jiné ale i výborně pohlcuje pot a je prodyšný. Hedvábný satén je o něco lesklejší a jemnější látka. Vyrábí se z ní hlavně lehké trenky na spaní.

  • Modal – tzv. umělé hedvábí je materiál, který se získává z celulózy bukového dřeva. Jedná se o druh přírodní viskózy, pro níž je charakteristická lehkost a vzdušnost. Do modalového prádla se někdy přidává příměs elastanu nebo bavlny. Elastan zvyšuje jeho pružnost, zatímco bavlna se podílí na vyšší prodyšnosti.

  • Bambus – pánské prádlo z bambusových vláken si oblíbíte pro své antistatické a přirozeně antibakteriální vlastnosti. Výtečná je u tohoto prádla také absorpce potu a mimořádná vzdušnost. Díky tomu je bambusové prádlo tolik příjemné k pokožce a stejně jako bavlněný materiál si jej mohou dovolit nosit i muži s citlivou kůží.

Ať už si tedy vyberete jakýkoliv z těchto materiálů, ani jedním neuděláte chybu. Jen si dejte pozor na příměsi umělých vláken a správnou velikost. U sportovního prádla se můžete velice často setkat se spandexem, lycrou nebo elastanem, což není při fyzické aktivitě na škodu, avšak na každodenní nošení takové prádlo není stavěné.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí