120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Black Friday
Slevy až 80 %
Black Friday

Seriál o materiálech: Bambus

Uveřejněno: 30.07.2017
Kategorie: TIPY

Materiál je důležitým faktorem při výběru nejen spodního prádla, ale celkově oblečení. Každý druh materiálu má svá specifika, klady a zápory. My samozřejmě chceme, abyste si vybrali spodní prádlo podle svých sympatií, a proto budeme pravidelně přinášet články ze světa materiálů. Dnes představujeme bambus.

Seriál o materiálech: Bambus

Bambus se za poslední roky stal velmi využívaným materiálem pro výrobu ekologických výrobků. Jak by taky ne, že? Dá se z něj vyrobit téměř cokoliv, od dekorací, přes hračky, nádobí, až po oblečení. Z bambusu je možné vyrábět látky nejen klasickým způsobem, ale také viskózovým, což je samozřejmě méně ekologické, proto doporučujeme kontrolovat označení.

Bambusové vlákno pro textilní zpracování je známé teprve od konce 20. století. Textilní surovina se získává ze stonku bambusu mechanickými či chemickými metodami.

Z bambusového vlákna se šijí kalhotky, podprsenky, boxerky, ponožky, košilky či tílka. Jedná se o naprosto příjemný materiál, takže spodní prádlo je pohodlné, pružné, ekologické a prodyšné. Mnozí lidé považují bambus za lepší variantu nežli bavlnu, ale ve výsledku nenabízí tolik možností jako zmíněná bavlna.

Seriál o materiálech: Bambus

Mezi jasné výhody bambusu patří fakt, že je podobně jako bio bavlna čistě přírodním vláknem. Oblíbili si ho hlavně alergici, jelikož je hypoalergenní, ale jak už jsme zmínili, nabízí i další výhody, a sice schopnost odvádět pot, neboť je prádlo z něj vyrobené vysoce termoregulační a absorpční, a také má další výborný rys - prodyšnost. Dále musíme rozhodně zmínit antibakteriální a antistatické vlastnosti. V teplých dnech navíc příjemně chladí.

Bambusové prádlo se velmi dobře udržuje, můžete ho prát v pračce, nežmolkuje, nechlupatí se a poškodit ho je celkem pracné.  

Prát ho doporučujeme na 30 °C. Nedoporučujeme proces žehlení, bělení, chemické čištění a rozhodně ne sušení v sušičce.

Bambusové spodní prádlo samozřejmě nabízíme i my zde v Trenýrkárně. Pokud vás unavují klasické materiály nebo máte citlivou pokožku, mrkněte na značku spodního prádla Molvy, 69Slam nebo Mosmann či Gino a Gina, u kterých je zvykem použití méně známých, ale velmi kvalitních materiálů. 

Seriál o materiálech: Bambus

A jaký materiál preferujete vy? 

 

Autor: Matěj Kašpar                                                                                                                                                                        

  pinterest 

Související produkty

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 016 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí