120 dní na výměnu a vrácení zdarma
98 % zákazníků doporučuje obchod
Přes 400 000 kusů spodního prádla za skvělé ceny
Výhodný čtvrtek
Slevy až 80 %
Výhodný čtvrtek

V čem se liší jednotlivé střihy kalhotek?

Uveřejněno: 04.02.2021
Kategorie: TIPY

Věděli jste, že dámské kalhotky dovedou vyzdvihnout ženské přednosti, nebo upozadit drobné nedokonalosti? Ano, je to neuvěřitelné, že i takový malý kousek látky toho tolik svede, ale je tomu skutečně tak! Mnoho žen své spodní prádlo bere na lehkou váhu a opomíjí jeho důležitost. Přitom i tak zdánlivě obyčejné kalhotky si umí pohrát s naším sebevědomím, pocity a emocemi. Střih a velikost kalhotek dokonce může ovlivnit celý náš den. Pokud totiž kalhotky dokonale nepadnou, každý krok bude utrpením. Nehledě na to, že z vás pochmurnou náladu vycítí i vaše okolí a nepadnoucí střih kalhotek se podepíše na celkovém vzhledu.

Proč dát šanci jiným typům kalhotek?

Dnešní výběr dámského spodního prádla je mnohem rozmanitější, než tomu bylo třeba ještě před deseti lety. Každá žena tak má možnost vybrat si perfektní kalhotky pro jakoukoliv příležitost. Je proto škoda uchylovat se jen k jednomu střihu kalhotek a nedat šanci i těm méně obvyklým, které by mohly prádelník hezky oživit. Kromě toho rozmanitost spodního prádla je stejně důležitá jako u ostatního oblečení. Jiné druhy dámských kalhotek se totiž hodí pod společenské a přiléhavé oděvy, a jiné zase například pod sportovní oblečení. Navíc není to nuda nosit každý den stejně střižené kalhotky? Zkuste udělat změnu, a třeba zjistíte, že vám jiný střih padne mnohem líp! Navíc změnu jistě ocení i váš partner.

Damské kalhotky Styx

zdroj: trenyrkarna.cz

Jaké existují střihy kalhotek?

O tom, jak zakrýt nedokonalosti postavy v kalhotkách, jsme si již povídali v jednom z posledních článků. Nyní proto zbývá probrat si hlavně rozdíly jednotlivých střihů. Přece jen těch typů kalhotek existuje celá řada, a tak někdy může činit problém je od sebe rozeznat. Některé navíc od sebe dělí v podstatě jen drobné nuance, které nemusí být na první pohled patrné. Rozdíl po obléknutí ale jistě poznáte. Tak pojďme na to.

Klasický střih kalhotek

Nejoblíbenější typ kalhotek napříč všemi generacemi. Ideální je na každodenní nošení v zimě i v létě. Dávno o nich navíc neplatí, že jsou nudné a obyčejné. Díky dnešním moderním způsobům zdobení, zajímavým látkám a vzorům, klasické kalhotky získaly úplně jiný rozměr. Zalíbení v nich proto najdou jak mladé slečny, tak zralé ženy.

Střihově jsou velice pohodlné. Vzadu zakrývají takřka celý zadeček a vpředu jsou vysoko vykrojené. Horní okraj může i nemusí sahat do pasu – podle toho rozlišujeme vysoké a nízké kalhotky. Dámské vysoké kalhotky končící nad pupíkem nebo těsně pod ním samozřejmě zakrývají nedokonalosti v oblasti podbřišku. Jedinou nevýhodou u těchto kalhotek je to, že se mohou zařezávat do hýždí a nehezky se pod oblečením rýsovat. Proto je potřeba dát si pozor na výběr správné velikosti a materiálu, který by měl být v oblasti lemů co nejpružnější. Případně můžete sáhnout po bezešvých kalhotkách.

Tanga

Tyto kalhotky budete buď milovat, nebo nenávidět. Vpředu mají trojúhelníkový střih zakrývající pouze intimní partie, zatímco vzadu zadeček kompletně odhalují. Tudíž se v nich některé ženy mohou cítit příliš odhalené, jiným zase může vadit proužek látky mezi hýžděmi. Pokud si ale na dámská tanga zvyknete, odvděčí se vám atraktivním vzhledem. Vhodné jsou také na nošení pod přiléhavé oblečení, protože pod ním nejsou prakticky vůbec vidět. Pozor si jen dejte na to, ať se vám pas kalhotek nezařezává do boků.

String

Jedná se o nejvíce sexy kalhotky vůbec. Jsou totiž ještě odvážnější než tanga, z nichž jejich střih vychází. Vpředu zakrývají jen to nejnutnější a vzadu je tvoří pouze tenké šňůrky. Úzké pásky jsou ostatně i na bocích, díky čemuž postavu odhalují ze všech stran. Poslední módní trendy velí nosit je s postranními páskami vytaženými nad pánevní kosti. Tím opticky nohy prodlužují a působí ještě přitažlivěji. Vhodné jsou zejména pro romantické chvíle ve dvou, na něž se nezapomeňte vybavit dalšími kousky dámského sexy prádla.

Brazilky

Brazilky jsou pohodlné kalhotky, které mají sice zepředu střih klasických kalhotek, avšak zezadu jsou více vykrojené, takže ukazují zhruba půlku zadečku. Představují proto skvělý kompromis mezi klasikou a svůdnými tangy. Vzadu jsou doplněny svislým švem, takže perfektně padnou každé postavě. Jejich výhodou je to, že hýždě opticky zakulacují. Dovolit si je tedy mohou i ženy s menším zadečkem, které by své křivky rády trochu vylepšily. Brazilky se stejně jako ostatní typy kalhotek samozřejmě vyrábí v rozmanitém provedení. Nejčastěji mají podobu krásných krajkových kalhotek.

Kalhotky s nohavičkou

Tyto kalhotky mohou mít různě dlouhou nohavičku a vysoký pas. Střih kopíruje linii těla a těsně přiléhá k zadečku, bokům a stehnům. Někdy se proto těmto kalhotkám také říká stahovací nebo zeštíhlovací kalhotky – to podle toho, z jakého materiálu jsou vyrobené. Kalhotky s nohavičkou jsou ideální především pod sportovní kalhoty a legíny za chladného počasí. Obléct je ale můžete i pod společenské šaty a zkrátka pod jakékoliv přiléhavé oblečení, ve kterém chcete, aby vaše hýždě a stehna vypadaly pevnější.

Panty

Panty, bokové kalhotky, boyshorts nebo boxerky, to všechno jsou názvy pro kalhotky s rovným horním okrajem a širokými pruhy přes boky. V zadní části zahalují větší část zadečku, který mírně tvarují. Mezi ženami jsou velice oblíbené, protože se příjemně nosí i za chladnějšího počasí. Vyrábí se navíc i v bezešvém provedení, které by měla mít ve své výbavě každá dáma. Nikdy totiž nevíte, kdy se vám takové kalhotky budou hodit.

Dámské trenýrky

Dámské trenky patří jednoznačně mezi nejkomfortnější druhy spodního prádla pro ženy. V pase jsou opatřeny dostatečně širokou a pružnou gumou, která je pěkně drží na místě bez toho, aniž by tlačila. V některých případech jsou ještě doplněny zavazováním, které má spíš okrasnou funkci. Delší nohavičky mírně odstávají od stehna, čímž umožňují volný pohyb a nabízí vítané pohodlí. Vhodné jsou pro domácí nošení, a to buď místo běžných kalhotek, nebo místo spodního dílu od pyžama. Druhé možnosti využijete především v horkých letních dnech.

Jaké kalhotky vybrat?

Střihů kalhotek existuje opravdu velké množství. Vybrat si ty správné tedy nemusí být právě snadné. Když opomeneme výběr velikosti a materiálu, ten pravý střih pro vás poznáte podle toho, zda se budete zkrátka v kalhotkách cítíte dobře či nikoliv. Jednoduše se zeptejte sebe sama, zda se vám v daných kalhotkách dobře hýbe a zda se sobě líbíte. Pokud si odpovíte ano, máte vyhráno! Správný střih kalhotek vám přidá na sebevědomí, což se promítne i navenek – najednou budete mít jiskru v očích a úsměv na tváři. A to i přesto, že vaše kalhotky zůstanou na první pohled skryty pod vrstvou oblečení!

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář



100% hodnocení
7 013 recenzí

98% hodnocení
15 221 recenzí